BURSA'NIN GASTRONOMİ ŞÖLENİNE USTA ŞEFLERDEN TAM NOT
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ‘Rota Yeniden Oluşturuluyor' temasıyla düzenlediği 4. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, usta şeflerden tam not aldı.

28 Eylül 2025 Pazar 16:01
Bursa'nın artık kendi gastronominin farkına vardığını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, "Bursa, dünya gastronomi turizminden payını alacaktır. Festival, tüm hızıyla devam ediyor. Tüm Bursalıları bekliyoruz" dedi.
Bursa'nın gastronomi kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla zengin bir içerikle hazırlanan 4. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, birbirinden renkli etkinlik ve yarışmalara sahne olmaya devam ediyor. Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen şefler, Bursa'nın yöresel ürünlerini kullanarak birbirinden farklı tabaklar hazırladı.
"Bursa, artık kendi gastronominin farkına vardı"
Merinos Parkı'ndaki festival alanını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Festivalin yoğun ilgiyle ve birbirinden özel gastronomi çalışmalarıyla devam ettiğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, "Bursa'nın gastronomisine katkı sunan birçok işletmenin ve kadın kooperatifinin yer aldığı festivalde, usta şeflerimiz tarafından sadece Bursa gastronomisi konuşuluyor. Şeflerimizin her birine teşekkür ediyorum. Şeflerimizden festivalin artık Türkiye sınırlarını aştığını duymak, bizleri gururlandırıyor. Bursa, artık kendi gastronominin farkına vardı. Farkı yorumlarla yapılan sunumlar, Bursa gastronomisinin ve yemek kültürünün genişlemesini sağlayacaktır. Böylece Bursa, dünya gastronomi turizminden payını alacaktır. Gastronomi Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Tüm Bursalıları bekliyoruz" dedi.
Yöresel ürünlere modern yorum
Bursalı Şef Aybiçe Taylak ile birlikte sahneye çıkan ünlü Şef Maria Ekmekçioğlu, Yenişehir kıl biberini yorumlayarak yemek hazırladı. Şefler Cüneyt Asan ve Barış Uysal ‘Keles Kuzusu', Şefler Yunus Emre Akkor ve Hakan Doğan ‘Aktopraklık'tan bir buğday hikayesi', Şefler Rafet İnce ve Haluk Fışkıran ‘Etli Gürsu bamyası', Şef Hazer Amani ise ‘Papaz yahnisi', Şef Ömer Bozyap ve Erdoğan Bozan ‘Bursa üçlemesi', Şefler Yaren Çarpar ve Nihat Engin, Gül ‘Kestanenin zamansız yorumu' adlı çalışma yaparak Bursa'nın yöresel ürünlerini modern şekilde yorumladı.
"Saray mutfağının ana toprakları Bursa'dır"
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, festivalin her geçen sene daha güzel ve iddialı bir şekilde yapıldığını belirterek Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne, Bursa Aşçılar Derneği'ne ve emeği geçenlere teşekkür etti. Saray mutfağının Bursa'da doğduğunu hatırlatan Açıköz, "Anadolu'yu gezdiğinizde birçok anonim yani şehri belli olmayan yemekler görürsünüz. Bunlar aslında saray mutfağıdır. Saray mutfağının da ana toprakları Bursa'dır. Urfa'ya, Edirne'ye, Antalya'ya gittiğinizde bu yemekleri görürsünüz. Bursa'nın daha büyük ve uluslararası gastronomi festivallerine liderlik etmesi lazım" diye konuştu.
"Bursa bize ilham kaynağı oluyor"
Şef Maria Ekmekçioğlu ise, Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali'nin her sene daha da güzelleştiğini dile getirdi. Bursa'nın şeflerinin festivalde öne çıkartılmasının önemli olduğunu anlatan Ekmekçioğlu, "Hepimizin yanına Bursa'nın bir şefini vererek onunla beraber yemek yapmamız sağlandı. Çok güzel bir düşünce. Tescilden Tabağa Bursa Gastronomisi' kitabını da çok önemli buluyorum. Yeni tarifler üretmek için Bursa bize ilham kaynağı oluyor" dedi.
"Bursa'yı bambaşka bir yere koymak lazım"
Ünlü Şef Cüneyt Asa, Bursa'nın diğer şehirlere göre çok fazla artısı olduğunu belirtti. Balkanlardan göç edip Bursa'ya gelenlerin yemeklerini ve kültürlerini de getirerek kente inanılmaz değer kattığını anlatan Asa, "Birçok farklı kültürün burada olması yemekleri olağanüstü değerli ve çeşitli hale getirmiş. Bugün yapılan bütün köfteler, börekler, Balkanlardan Bursa'ya, Bursa'dan tüm Türkiye'ye yayılmıştır. İskender dediğimiz döner kebabı dünyanın dört bir tarafında yapılıyor. Bu bir zenginliktir. Bursa'yı bambaşka bir yere koymak lazım. Gastronomi festivali yapan şehirler arasında Bursa, birinci olmaya adaydır. Elini taşın altına koyan Başkan Mustafa Bozbey'e ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"Gördüğüm en iyi festivallerden bir tanesi"
Ünlü Şef Hazer Amani, Bursa'nın gerçek bir gastronomi şehri olduğunu belirterek, "Bursa'da kötü yemek yemek çok zor. İskender döneri, köftesi, cantığı, tahinlisi hep özel ürünlerdir. Gördüğüm en iyi festivallerden bir tanesi. Yoğun bir katılım var. Şehir dışından gelen misafirler, Bursa ürünlerinin tadına bakma imkanı da buluyor. Harika bir festival hazırlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür ediyorum" dedi.
Bursa Aşçılar Derneği Başkanı Necmettin Baştürk, Başkan Mustafa Bozbey'in destekleriyle Bursa gastronomisini iyi yerlere getireceklerine inandığını söyledi.
Guinness Dünya Baklava Rekortmeni Şef Mahmut Dolmacı ise festivallerin kültür alışverişinin yapıldığı yerler olduğunu, dostlukların kurulup yemeklerin tanıtıldığını belirtti. Bursa'daki gastronomi festivalinin amacına ulaştığına inandığını söyleyen Dolmacı, Büyükşehir Belediyesi'ne ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Türkiye Aşçılar Federasyonu Proje ve Organizasyon Kurul Başkanı Şef Araz Aknam, bu sene dördüncüsü yapılan Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali'nin muhteşem bir atmosferde gerçekleştiğini ifade etti. Festivalin her sene daha da büyüyerek devam ettiğini anlatan Aknam, ucu bucağı olmayan Bursa ve Türkiye gastronomisinin dünya çapında tanınması için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurguladı.
Bursa mutfağı tüm yönleriyle konuşuldu
Gün boyunca ana sahne, yarışma, gastro söyleşi, lezzet atölyesi, alternatif sahne ve çocuk sahne alanlarında birbirinden renkli etkinlikler düzenlenirken, yapılan çalışmalar katılımcıların hem damak hem de göz zevkine hitap etti. Festival kapsamında ‘Mutfak Mirasına Sahip Çık' çalışmasının sonucu da lezzet tutkunlarıyla paylaşıldı.
Moderatörlüğünü Enes Kavan'ın yaptığı oturumda, Haluk Dedeoğlu, Umut Reçber, Gökhan Çakar, Necmettin Baştürk, Umut Karakuş, Selen Mağzalcıoğlu tarafından Bursa mutfağının bilinmeyen yönleri konuşuldu. Şef Gökhan Çilak ‘Slow Food hareketi' konusunda bilgi paylaşırken, moderatörlüğünü Tuğçe Aksulu'nun yaptığı ‘Gastronomiyi Dijitalde Tatmak' konulu oturumda Mehmet Çoban, Fatih Doğru ve Niyazi Sessaçar deneyimlerini aktardı. Bursa Aşçılar Derneği ve Engelsiz Mutfak katkılarıyla hazırlanan ‘Lezzete Engel Yok' programında Bursalı şeflerle birlikte sahne alan engelli bireyler hünerlerini sergiledi.
Usta şeflerin elinden Bursa lezzetleri
Araz Aknam, Müge Süslükaya ve Ramazan Göl'ün hazırladığı ‘Hasanağa Enginar Tatlısı ve Ahududu Şerbetli Santa Maria Armut Tatlısı' atölyeleri, yemek tutkunları tarafından büyük ilgiyle takip edilirken; profesyonel aşçıların ve üniversitelilerin yemek yarışmaları da katılımcılar tarafından heyecanla izlendi.
Bursa'da 'dur' ihtarına uymayan motosikletliye 200 bin TL cezaBursa'nın Yıldırım ilçesi Erikli Mahallesi'nde motorize polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü kaçarken görüntülendi. Kısa süreli kovalamacanın ardından sürücü polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.10 Mart 2026 Salı 10:53BURSA MANŞET
Arkadaşlarına söz verdi, Başkan Bozbey'i sınıfa getirdiBursa'da bir ilkokul öğrencisinin sınıf başkanlığı seçimlerinde verdiği söz gerçeğe dönüştü.10 Mart 2026 Salı 10:31BURSA MANŞET
Akaryakıta zam geldi, tabela yine değişti!Benzinin litre fiyatına yarından itibaren geçerli olmak üzere artış yapılması bekleniyor.10 Mart 2026 Salı 10:13BURSA MANŞET
Bursalı kadınlardan özgürlük ve eşitlik yürüyüşüOsmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşü, geniş bir katılımla gerçekleşti.10 Mart 2026 Salı 10:02BURSA MANŞET
Bursa'da kaybolan küçük İbrahim ortalığı ayağa kaldırdıBursa’da hastanede ortadan kaybolan 5 yaşındaki çocuk, polis ve jandarma ekipleri tarafından hastaneden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunarak ailesine teslim edildi.10 Mart 2026 Salı 09:59BURSA MANŞET
Bursa'da kontrolden çıkan araç apartman bahçesine uçtuBursa'da kontrolden çıkan otomobil, apartman bahçesine uçtu. Kazada araçta bulunan 1 kişi hafif yaralandı.10 Mart 2026 Salı 09:54BURSA MANŞET
Su samuru ve yavruları Gemlik’te tekneye sığındıBursa'da aç kalan anne su samuru ve yavruları Gemlik’te tekneye sığındı10 Mart 2026 Salı 09:50BURSA MANŞET
Ulucami'nin yeni mahyası Uludağ'dan görülüyorOsmanlı'dan miras asırlık mahya geleneği Bursa'da 627 yıllık tarihi Ulu Cami'de "Zekat Berekettir" yazısı ile şehri aydınlattı.10 Mart 2026 Salı 09:47BURSA MANŞET
Bursa'da ulaşım yatırımları hız kesmiyorBursa'da ulaşımı daha güvenli, hızlı ve konforlu hale getirmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü projeler kapsamında Gürsu ilçesinde yol genişletme ve asfalt yenileme çalışmalarını tamamladı.07 Mart 2026 Cumartesi 09:51BURSA MANŞET
Bursa'da polis ekipleri göz açtırmıyorBursa'nın Mudanya ilçesinde Ramazan ayı tedbirleri kapsamında polis ekipleri tarafından trafik denetimi gerçekleştirildi.07 Mart 2026 Cumartesi 09:46BURSA MANŞET
Bursa Büyükşehir'in çağrısı Türkiye'ye yayılıyorBursa Büyükşehir Belediyesi, kadın emeğini görünür kılmak ve eşit, şiddetsiz bir çalışma yaşamını desteklemek amacıyla başlattığı ‘Bireysel ve Kurumsal Duruş Belgesi’ hareketiyle Türkiye’ye örnek oluyor.07 Mart 2026 Cumartesi 09:44BURSA MANŞET
Bursa'da yemek yaparken evi yaktıBursa'nın İnegöl ilçesinde iftar hazırlığı sırasında çıkan yangın paniğe sebep oldu.07 Mart 2026 Cumartesi 09:42BURSA MANŞET
Binlerce kiş Abdal Meydanı'nda sahur yaptı!AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Osmangazi ilçesindeki tarihi Abdal Meydanı'nda düzenlenen sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi.07 Mart 2026 Cumartesi 09:40BURSA MANŞET
Bursa dahil 6 ilde dolandırıcı çetesine darbe!Kendilerini polis, hakim ve savcı olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran şebekeye yönelik Bursa dahil 6 ilde yapılan operasyonda 10 kişi tutuklandı.07 Mart 2026 Cumartesi 09:37BURSA MANŞET
Bursa'da 25 yıl hapis cezasıyla ranan firari yakalandıBursa’nın Gemlik ilçesinde hakkında 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak cezaevine teslim edildi.06 Mart 2026 Cuma 11:25BURSA MANŞET
Bursalı doktor ölümüyle 5 hastaya umut olduBursa'da uzun yıllardır özveriyle görev yapan, sağlık camiasının sevilen isimlerinden Aile Hekimi Dr. Abdülkadir Hüroğlu, ölümünün ardından bağışlanan organlarıyla nakil bekleyen 5 hastaya umut oldu.06 Mart 2026 Cuma 11:23BURSA MANŞET
Bursa'da dev proje aralıksız sürüyor! Çınarcık suyu Görükle ve Mudanya'ya taşınıyorBursa Büyükşehir Belediyesi, kentin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Çınarcık Barajı İçme Suyu İsale Hatları Projesi kapsamında kentin batı aksındaki ana su iletim hatlarını birbirine bağlıyor.06 Mart 2026 Cuma 11:20BURSA MANŞET
Bursa'da tarım arazilerine kurulan tiny house'lar tek tek yıkıldıİznik Belediyesi, ilçedeki tarım arazilerinin korunması amacıyla kaçak yapılara yönelik mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Tarım arazilerine yapılan tiny house'lar bir bir yıkıldı.06 Mart 2026 Cuma 10:40BURSA MANŞET
Bursa'da cadde ve bulvarlara estetik dokunuşBursa Büyükşehir Belediyesi, cadde ve bulvarlardaki refüjlerde yaptığı peyzaj düzenlemeleriyle Bursa’nın yeşil kimliğini güçlendiriyor.06 Mart 2026 Cuma 10:24BURSA MANŞET
Bursa dahil 10 ilde 'bahis' operasyonu! Milyonluk işlem hacmi...Bursa dahil 10 ilde yasa dışı bahis suçu işleyerek elde edilen suç gelirlerini aklamaya çalıştığı belirlenen 20 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.06 Mart 2026 Cuma 09:47BURSA MANŞET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.