18 Mayıs 2024
  • Bursa22°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

BURSA'DAN HİSSEDİLDİ

Çanakkale 4,3 ile sallandı!

Bursa'dan hissedildi

23 Şubat 2017 Perşembe 08:15

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan deprem Bursa'dan da hissedildi.
 
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 04.55'te merkez üssü Ayvacık olan 4,3 büyüklüğünde bir sarsıntı saat kaydedildi.
 
Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.
 
 
Bakan'dan Marmara'da deprem uyarısı!
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Marmara’da 7’nin üzerinde deprem beklendiğini söyledi.
Özhaseki " Bilim adamlarının ortak görüşü 2030’a kadar Marmara denizinde deprem olacak. Yarın sabah da olabilir, şu an da olabilir, ama en geç 2030’a kadar deprem gerçeği ile yüz yüzeyiz. Bu deprem 7’nin üzerinde olacak." diye konuştu.
 
Bakan Özhaseki konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
 
“Son bir asırda 6 ve üzerindeki depremleri kast ederek söylüyorum. 56 tane deprem var ülkemizde. Ölen insan sayısı 81 bin 637 kişi, Ülkemizin yüzde 42’si deprem bölgesi üzerinde. Hazırlık yapmamız lazım. Hazırlık yaparsanız Japonlar gibi ninni dinler gibi uyursunuz.
 
İstanbul'da korkunç bir manzara bizi bekliyor. İTÜ’de bir profesör faylar arasındaki uyumu incelemiş. Kaç yılda bir geldiğini incelemiş. 15-20 yıl gibi fayların her biri patlamak üzere. Bilim adamlarının ortak görüşü 2030’a kadar Marmara denizinde deprem olacak. Yarın sabah da olabilir, şu an da olabilir, ama en geç 2030’a kadar deprem gerçeği ile yüz yüzeyiz. Bu deprem 7’ni üzerinde olacak. Deprem olacaksa belediye başkanlarının uyumamamsı lazım. Vatandaşlar tedirgin olmalı. Bu gerçeği göz ardı edemeyiz. Türkiye’de yılda 500 bin bağımsız birimi değiştirebilirsek başarılı olduğumuzu sayarız. İstanbul’da 200 binin üzerinde bir binayı değiştirmemiz icap ediyor."
 
Çanakkale 4,3 ile sallandı! Bursa'dan da hissedildi
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet