17 Mayıs 2024
  • Bursa24°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

BURSA'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Ormanlık alana kenevir ekenler yakalandı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu

21 Ağustos 2017 Pazartesi 12:14

Bursa’da, ormanlık alana uyuşturucu madde üretiminde kullanılan kenevir bitkisi eken 2 kişi jandarma tarafından yakalandı. Operasyonda, 517 kök kenevir ele geçirildi.
 
Bursa haberleri...
 
Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez Osmangazi İlçesi Dürdane Mahallesi Büyükdere Mevkii’ne kenevir bitkisi ekildiği bilgisi üzerine harekete geçti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan fiziki ve teknik takip sonucu kenevir ekili alan tespit edilerek bu bölgeye 2 kişinin geldiği belirlendi.
 
KOM ve istihbarat şubeleri ile Ovaakça Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda hırsızlıktan 19 suç kaydı bulunan S.G. ve yasadışı ekim ve hırsızlıktan 8 suç kaydı bulunan İ.B. suçüstü yakalandı.
 
Bölgede yapılan aramada boyları bir metre 20 santime ulaşmış 517 kök kenevir ele geçirildi. 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada da 60 gram kubar esrar, bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
 
BİR KİŞİ TUTUKLANDI
 
Jandarmada ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden İ.B. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, S.G. adlı şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin bölgeye ulaşımı sağladıkları plakası bulunmayan motosiklete de jandarma trafik timleri tarafından para cezası kesildi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet