15 Mayıs 2024
  • Bursa13°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

BURSA'DA SURİYELİ GERGİNLİĞİ!

Toplanan grup emniyete yürüdü

Bursa'da Suriyeli gerginliği!

03 Temmuz 2017 Pazartesi 16:41

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Suriyeli göçmenlerle Türk vatandaşları arasında yaşanan gerginlik giderek tırmanıyor.
 
Yurdun bir çok bölgesinde görülen Suriyeli gerginliği Mudanya'ya da sıçradı. Sahilde ve plajlarda kurdukları çadırlarda kalan Suriyeli mületcilerle Mudanyalılar arasında sık sık taciz ve çevre kirliliği tartışmaları yaşanıyor. Sosyal medya üzerinden Suriyeli mültecilerin plajlardaki fotoğraflarını paylaşan Mudanyalılar, yaşananlara tepki gösteriyor.
 
İlçede önceki gün meydana gelen olayda, Mudanya Belediyesi'nde çalışan temizlik görevlisinin Suriyeli mülteciler tarafından darp edildiği öne sürüldü. Temizlik işçisinin, çöpleri yere attığı için uyardığı Suriyeliler tarafından dövüldüğü ve kafasına aldığı darbeler nedeniyle hastanelik olduğu öğrenildi.
 
 
Dün ise Mudanya sahilinde yaşanan taciz ve gürültü tartışmaları ilçedeki gerginliği doruk noktaya ulaştırdı. Suriyelilere tepki gösteren bir grup ilçe sakini, toplu halde emniyet binasına yürüyerek, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı. Gruptakiler, yetkilileri önlem almaya çağırdı.
 
 
 
Mudanya Kaymakamı'ndan konuyla ilgili sıkıntılarını anlatmak için 5 Temmu Çarşamba günü için randevu alan tepkili vatandaşlar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Grup aynı gün basın açıklaması yapacaklarını da duyurdu.
 
Daha sonra yapılan duyuruda ise Emniyetin basın açıklamasına izin vermediği öğrenildi.
 
Mudanyalılar, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları fotoğraflarla sahillerdeki durumu gözler önüne seriyor.
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bursa Manşet