08 Mayıs 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara12°C

BURSA'DA MİNİBÜSLER ZAMLANDI!

Başkan Alinur Aktaş'tan zamlara tepki....

Bursa'da minibüsler zamlandı!

21 Ekim 2018 Pazar 12:00

Bursa’da şehir içi yolcu taşıyan minibüsler, fiyatlarına yüzde 20 zam yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılan zammın kanunsuz olduğunu belirterek, alınan karara tepki gösterdi.


Bursa haber…

Bursa’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsler; zamlı tarifeye geçti. Yeni zamla birlikte yetişkinler için 2.50 TL olan ücretler 3 TL'ye yükseldi. Öğrenciler için daha önce 2.25 lira olan taşıma ücreti ise 2.75 TL'ye çıkarıldı.

Yapılan zamlara yurttaşların tepki göstermesi üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi, harekete geçti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, zamlı tarfenin uygulanmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Kanunsuz iş yapıyorlar. Danıştay'ın kararıyla yetki bizde. Müdahale edeceğiz ve gerekeni yapacağız. Başlatılan denetim ve ihbarlar sonucu zamlı taşıyanlar hakkında cezai işlem tutanakları düzenlenecek.” diye konuştu.


MİNİBÜSÇÜLER ODASI: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz ise, zamlı tarifeden geri adım atmayacaklarını açıkladı. Artan akaryakıt fiyatlarına dikkat çeken Başkan Burgaz, “Yılbaşından beri, zam talebimizi 3 kez bildirdik. Başkanlık makamından randevu da istedik. 2 yıl önceki zamdan bugüne, akaryakıt yüzde 80 zamlandı. Geçen ay, taksi ve dolmuşlara zam yapıldı. Biz 23 aydır zam almıyoruz. Biz mazotu aynı fiyata almıyor muyuz? Yerel yönetimin müdahalesine karşı, bizde hukuki yöntemle cevap vereceğiz. Minibüsler bu zamlı tarifeye devam edecek.” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet