16 Mayıs 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C

BURSA'DA MAHALLELİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

'Mahallemizde HES istemiyoruz!'

Bursa'da mahalleli sokağa döküldü

22 Nisan 2020 Çarşamba 18:34

Bursa Nilüfer ilçesi Çalı mahallesine yapılması planlanan HES projesine karşı tepkiler devam ediyor. Korana virüse karşın her gün toplanan mahalleliler projeyi durdurmak için protestolarını sürdürüyor.

Nursa haber...

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Çalı Mahallesi'nde yapılması planlanan Çalı Hidroelektirik Enerji Üretim tesisi için çalışmaya başlayan özel enerji firması, bölgeye iş makinelerini gönderip dere kenarında çalışmalara başladı. Çalı Mahallesi'nden Atlas Mahallesi'ne giden baraj yolu üzerindeki Değirmen deresi mevkinde 2 bin metrekaresi kapalı 10 bin metrekarelik kamu arazisinde yapılması planlanan santrali istemeyen vatandaşlar koronavirüs riskine karşı evlerinden çıkarak iş makinelerinin çalıştığı bölgeye geldi.


Projenin özellikle doğal güzelliği olan bir bölgede yapılma istendiğini iddia eden doğa severler, ''Burada çok güzel bir akarsu ve çam ormanı var. Doğal vadinin Çalı ile buluşma noktası burası. Bu proje yapıldığı anda artık biz bölge halkı ve diğer canlılar o deriyi kullanamayacağız. Uludere sadece bir kişinin, bir şirketin kağıdı için gasp edilmiş olacak." açıklaması yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet