BURSA'DA KONUT FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR
Satılık konut fiyatlarında yükseliş trendi devam ediyor

09 Ağustos 2018 Perşembe 13:51
Son dönemde yatay seyir izleyen illerimiz arasında yer alan Bursa'da İznik, Yıldırım ve Gemlik başta olmak üzere gayrimenkul piyasasının hareket kazandığı gözlendi. Satılık konut fiyatlarının geçtiğimiz 6 ay içerisinde %3 yükseldiği Bursa'da amortisman süreleri de az bir miktar da olsa kısaldı ve il genelinde 20 yıl olarak gerçekleşti.
Bursa haber...
İstanbul genelinde son 6 ay içerisinde satılık konutlarda %15 artış görülürken bu ilimizde kiralıklardaki fiyat artışı ise %2 seviyesinde oldu. İstanbul'da Beşiktaş ve Eyüp en çok dikkat çeken ilçeler olurken Ankara'da Yenimahalle son aylardaki dikkat çekici yükseliş trendini devam ettirdi. İzmir'de Foça, Bursa'da İznik ve Antalya'da ise Aksu dikkatle takip edilmesi gereken ilçeler olarak öne çıktı.
Türkiye'nin en çok ilana sahip emlak sitesi Hürriyet Emlak, ülke genelindeki verilerden derlediği Temmuz 2018 Emlak Endeksi'ni açıkladı. Hürriyet Emlak Temmuz 2018 Emlak Endeksi* verilerine göre satılık konutların fiyatları yükselmeye Temmuz ayında da devam etti. Açıklanan verilere göre satılık konut fiyatlarında İstanbul %15 artışla 5 büyük il içerisinde son 6 ayda en fazla yükselişin yaşandığı şehir oldu. İstanbul'un 5 büyük il içerisinde liderliği büyük farkla elde etmesi dikkat çekti. İstanbul'u Şubat ve Temmuz 2018 arasındaki %4 artış oranıyla İzmir, %3 ile Bursa ve %2 ile Antalya ve Ankara takip etti.
Temmuz 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık artış %6,51 olarak gerçekleşirken, kiralık konutlarda yıllık artış metrekare fiyatı başına %4,76 oldu. Öte yandan Türkiye genelinde satılıklarda metrekare ortalama fiyatı 2.013 TL olarak hesaplanırken kiralıklarda ise metrekare ortalaması 9 TL olarak gerçekleşti. Ülke genelinde konutların amortisman süresi ise ortalama 21 yıl olarak hesaplandı. Şubat ayından bu yana satılık konut fiyatı en çok artan şehir %17 artışla Bilecik oldu. Bu ilimizi Amasya, İstanbul, Erzincan ve Giresun takip etti. Fiyatların en çok düştüğü iller ise %7 düşüş gösteren Mardin ve Sivas ile %4 düşen Batman ve Rize oldu.
Temmuz 2018 Emlak Endeksi'nin ortaya koyduğu bir diğer dikkat çekici veri, İstanbul'un oldukça uzun bir süre sonra en çok artış gösteren ilk 5 şehir arasında yer alması oldu. Hürriyet Emlak'ın geçtiğimiz aylarda açıkladığı Emlak Endeksi verilerine göre 6 aylık dönem bazında bakıldığında İstanbul'da satılık konut fiyatları en çok Ocak-Haziran 2018 arasında artış göstermiş (%12) ve önceki tüm diğer 6 aylık periyodlarda %10'un altında seyretmişti. Gelecek aylarda İstanbul'daki satılık konut fiyatlarının Şubat-Temmuz 2018 döneminde görülen %15'lik artışın üzerine çıkıp çıkmayacağını ise Ağustos ayında gayrimenkul piyasasında yaşanacak hareketler belirleyecek.
Türkiye genelinde satılık konut fiyatı en çok artan 5 il
Şubat
2018
Ort. m2 Fiyat
Temmuz 2018
Ort. m2 Fiyat
6 Aylık Değişim
1.
Bilecik
1.152 TL
1.344 TL
%17
2.
Amasya
1.396 TL
1.626 TL
%16
3.
İstanbul
4.342 TL
5.008 TL
%15
4.
Erzincan
1.200 TL
1.360 TL
%13
5.
Giresun
1.651 TL
1.869 TL
%13
5 büyük ilde satılık konut değişim oranları
Şubat
2018
Ort. m2 Fiyat
Temmuz 2018
Ort. m2 Fiyat
6 Aylık Değişim
1.
İstanbul
4.342 TL
5.008 TL
%15
2.
Ankara
1.782 TL
1.816 TL
%2
3.
İzmir
3.032 TL
3.140 TL
%4
4.
Bursa
2.121 TL
2.189 TL
%3
5.
Antalya
2.321 TL
2.379 TL
%2
5 büyük ilde kiralık konut değişim oranları
Şubat
2018
Ort. m2 Fiyat
Temmuz 2018
Ort. m2 Fiyat
6 Aylık Değişim
1.
İstanbul
18,82 TL
19,18 TL
%2
2.
Ankara
9,11 TL
9,18 TL
%1
3.
İzmir
12,94 TL
13,41 TL
%4
4.
Bursa
10,09 TL
10,19 TL
%1
5.
Antalya
10,06 TL
10,40 TL
%3
İstanbul'da satılıklarda devam eden yükseliş amortisman süresini artırıyor; Beşiktaş, Adalar ve Eyüp fiyat artışında lider...
Türkiye gayrimenkul piyasasının kalbinin attığı İstanbul, Hürriyet Emlak Temmuz 2018 Emlak Endeksi'nde fiyat artışında da dikkatleri üzerine çekti. İstanbul geride kalan altı ay içerisinde 5 büyük il içinde satılık konut fiyat artışının en çok yaşandığı şehir oldu. Satılık konut fiyatlarının geçtiğimiz Şubat ayından bu yana %15 artış gösterdiği İstanbul'da özellikle 3 ilçe dikkat çekti. %22 artış kaydedilen Eyüp'ü, %19 ile Beşiktaş ve %16 ile Adalar takip etti. Beykoz'daki %10 artış da dikkat çekti.
İstanbul'daki artış kiralık konutlarda da devam etti. Kiralıkların il bazında ortalama %2 seviyesinde artış gösterdiği İstanbul'da en çok dikkat çeken ilçeler Gaziosmanpaşa (%22) ve Çatalca (%15) oldu. Bu ilçeleri %10 artış ile Adalar takip etti.
İstanbul'da satılık konut metrekare ortalama fiyatı Şubat 2018'de ortalama 4.342 TL iken, Temmuz 2018'de 5.008 TL oldu. 6 aylık ortalama satış fiyatı ise metrekare başına 4.613 TL olarak hesaplandı. İstanbul'da satılık konut bazında son 6 ay içinde fiyatı en çok düşen ilçe yüzde -12 ile Çatalca oldu. Çatalca'nın aynı zamanda kiralık konutta en çok artışı sergileyen 2 ilçeden biri olması da dikkat çekti. İstanbul genelinde amortisman süresinin yaklaşık 24 yıl seviyesine yükseldiği görüldü.
SON 6 AYDA İSTANBUL'DA SATILIK KONUT FİYATLARI
En çok artan ilçeler
En çok düşen ilçeler
En kısa amortisman süresi
Eyüp
%22
Çatalca
%-12
Gaziosmanpaşa
13 yıl
Beşiktaş
%19
Sultanbeyli
%-10
Beyoğlu
15 yıl
Adalar
%16
Sancaktepe
%-6
Bağcılar
19 yıl
Ankara'da yatay seyir devam ediyor
Satılık ve kiralık konutlar açısından bakıldığında Ankara'nın son dönemde sergilediği yatay fiyat trendinin devam ettiği görüldü. Hürriyet Emlak Temmuz 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Ankara'da satılık konut fiyatları son 6 ayda yüzde 2 artarak Temmuz ayında 1.816 TL/metrekare ortalamasına ulaştı. Şubat-Temmuz arası altı aylık ortalama fiyat ise metrekare başına 1.800 TL oldu. Son 6 ayda satılık konut fiyatlarının en çok arttığı ilçe Yenimahalle oldu (%5). Yenimahalle geçtiğimiz ayın Emlak Endeksi'nde de Ankara'da en çok artış gösteren ilçeydi. Şubat-Temmuz ayları arasında fiyatı en çok düşen ilçeler Akyurt (%-24), Elmadağ (%-23), Çubuk (%-3) ve Altındağ (%-3) oldu.
Hürriyet Emlak Temmuz 2018 Emlak Endeksi'ne göre Ankara'daki kiralık konut fiyatları ise son dönemdeki eğilimi korudu. Temmuz 2018 itibariyle Ankara genelinde kiralık konutların ortalama metrekare fiyatının 9,12 TL olduğu görüldü. Çubuk ve Kızılcahamam ilçelerindeki bazı semtlerde kiralıklarda yukarı yönlü hareketlenme dikkat çekti. Çankaya, Gölbaşı, Pursaklar gibi ilçelerde ise kiralık fiyatları sabit kaldı. Ankara genelinde amortisman süresi 18 yıl civarında gerçekleşti.
SON 6 AYDA ANKARA'DA SATILIK KONUT FİYATLARI
En çok artan ilçeler
En çok düşen ilçeler
En kısa amortisman süresi
Yenimahalle
%5
Akyurt
%-24
Çubuk
14 yıl
Polatlı
%4
Elmadağ
%-23
Altındağ
16 yıl
Sincan
%3
Çubuk
%-3
Etimesgut
20 yıl
İzmir'in gözdesi Foça
Özellikle yazlık bölgelerindeki fiyatlarda yukarı yönlü hareketlilik görmeye alıştığımız İzmir'de Şubat-Temmuz döneminde de sürpriz olmadı. Bu ilimizde her ne kadar belirli ilçeler daha hareketli olsa da, satılık ve kiralık konut fiyatları şehir genelinde son 6 ay içerisinde artmaya devam etti. Hürriyet Emlak Temmuz 2018 Emlak Endeksi verilerine göre İzmir genelinde satılık konut fiyatlarındaki artış son 6 aylık dönemde ortalama yüzde 4 seviyesinde gerçekleşti ve Temmuz itibariyle 3,140 TL/metrekare fiyata ulaştı. Bu dönemde fiyatı en çok artan ilçeler %19 ile Foça, %12 ile Karaburun ve %11 ile Dikili oldu. İzmir genelinde amortisman süresi 21 yıl olarak hesaplandı.
İzmir geneline bakıldığında Şubat-Temmuz döneminde kiralık konutlarda belirli ilçelerde şehir ortalamasının üzerinde bir hareket olduğu dikkatlerden kaçmadı. İzmir'deki kiralık konutlarda artış ortalama %4 seviyesinde gerçekleşti. Bergama, Çiğli, Çeşme ve Güzelbahçe gibi ilçelerdeki kiralık konutlarda 6 aylık ortalama artış %10 seviyesinin üzerinde gerçekleşti. Foça ve Karaburun gibi popüler yazlık bölgeler de bu trende eşlik etti. İzmir'de kiralık konut ortalama metrekare fiyatı 13,14 TL oldu.
SON 6 AYDA İZMİR'DE SATILIK KONUT FİYATLARI
En çok artan ilçeler
En çok düşen ilçeler
En kısa amortisman süresi
Foça
%19
Tire
%-5
Foça
12 yıl
Karaburun
%12
Aliağa
%-3
Karaburun
15 yıl
Dikili
%11
Çeşme
%-3
Konak
19 yıl
Bursa'da gayrimenkul piyasası hareket kazandı
Son dönemde yatay seyir izleyen illerimiz arasında yer alan Bursa'da İznik, Yıldırım ve Gemlik başta olmak üzere gayrimenkul piyasasının hareket kazandığı gözlendi. Satılık konut fiyatlarının geçtiğimiz 6 ay içerisinde %3 yükseldiği Bursa'da amortisman süreleri de az bir miktar da olsa kısaldı ve il genelinde 20 yıl olarak gerçekleşti. Geride kalan aylarda fiyatları yükselmesiyle ön planda olan İznik ilçesi geride bıraktığımız 6 aylık dönemi de %23 artışla kapattı.
Hürriyet Emlak Temmuz 2018 Emlak Endeksi'ne göre Bursa'daki kiralık konutlarda dikkat çeken ilçeler Orhangazi (%7 artış) ve Mudanya (%5 artış) oldu. İl genelinde kiralık konut metrekare fiyatı 10,01 TL olarak gerçekleşti. Bursa'da bazı ilçelerdeki kiralıklar ise düşme eğilimi sergiledi. Kiralık konut fiyatları Kestel'de %6 düşerken, Osmangazi ilçesinde %3 geriledi.
SON 6 AYDA BURSA'DA SATILIK KONUT FİYATLARI
En çok artan ilçeler
En çok düşen ilçeler
En kısa amortisman süresi
İznik
%23
Mustafakemalpaşa
%-16
Gemlik
20 yıl
Yıldırım
%14
Yenişehir
%-10
Mudanya
21 yıl
Gemlik
%12
-
-
Nilüfer
21 yıl
Yorumlar
Bursa Manşet
Bursa'da pes dedirten hırsızlık! Pişkinliğin bu kadarı...Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir otomobile girerek aracı çalmak isteyen kadın, araç sahiplerine yakalanınca "Araç benim" diyerek uzun süre direndi. Şüpheli, polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı.01 Mayıs 2026 Cuma 10:31BURSA MANŞET
Bursa'da kaçak tütün operasyonu! Milyonlarca makaron ele geçirildiBursa'da jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda milyonlarca bandrolsüz makaron ve tonlarca tütün ürünü ele geçirilirken, 1 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.01 Mayıs 2026 Cuma 10:27BURSA MANŞET
Bursa'da piyasacılara polis baskınıBursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yüksek sesle müzik yayını yapan, abartı egzoz kullanan ve hatalı park ederek trafiği aksatan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürüyor.01 Mayıs 2026 Cuma 10:25BURSA MANŞET
Bursa'da hatalı dönüş kazaya neden oldu! 1 yaralıBursa'nın Osmangazi ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı.01 Mayıs 2026 Cuma 10:21BURSA MANŞET
Bursa'da 5 yıllık kin cinayetle bitti!Bursa'nın İnegöl ilçesinde 5 yıl önce babasını darp ettiği için kin güden 17 yaşındaki gencin tüfekle ateş ederek ağır yaraladığı Ahmet Demir hayatını kaybetti.01 Mayıs 2026 Cuma 10:17BURSA MANŞET
Bursa'da park halindeki iki otomobil alev alev yandı!Bursa'da park halindeki iki araç alev alev yandı, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.01 Mayıs 2026 Cuma 10:13BURSA MANŞET
Bursa 1050 Konutlar'daki yeşil alan işgalden kurtarıldıBursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi’nde bulunan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Alanı’ndaki yeşil alanı işgalden kurtararak yeniden kent halkının kullanımına kazandırdı.30 Nisan 2026 Perşembe 13:37BURSA MANŞET
Bursa'da 1 Mayıs'ta ulaşım ücretsizBursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi amacıyla 1 Mayıs Cuma günü kent içi toplu ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı.30 Nisan 2026 Perşembe 12:34BURSA MANŞET
Bursa'da akıl almaz ölüm! Kesilen ağaç kamyonetin üzerine düştüBursa Uludağ'da ormanda kesilen çam ağacının seyir halindeki kamyonetin üzerine devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Olayla ilgili şüpheli gözaltına alındı.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:50BURSA MANŞET
Bursa Büyükşehir'de koltuklar değişti! Yeni isim belli oldu...Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yeniden yapılanma süreci kapsamında üç genel sekreter yardımcısı görevden alındı, son gelişmede Cüneyt Taşkesen'in genel sekreter yardımcısı olarak göreve getirildiği öğrenildi.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:37BURSA MANŞET
Bursa'da motosikletli gencin akrobasi hareketleri pahalıya patladı!Bursa'da motosiklet sürücüsünün trafikte yaptığı tehlikeli hareketler görenleri hayrete düşürdü.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:17BURSA MANŞET
Bursa'da alkollü sürücü polise hakaretler yağdırınca...Bursa'da 3 yıl önce alkolü yakalandığı uygulamada polis ekiplerine "ben ticaret erbabıyım bana ceza kesemezsiniz" diyerek direnen alkollü sürücü 3 yıl sonra bir başka uygulamada yine alkollü yakalandı.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:13BURSA MANŞET
Bursa'da domuzlar piknik alanlarına indiBursa'da akşam saatlerinde Bursa Kent Ormanı'nda yaşanan olay, piknik yapan vatandaşları hem şaşırttı hem de tedirgin etti.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:11BURSA MANŞET
Bursa'da kurban hareketliliği! Tonluk boğaya 400 bin TLBursa'nın Nilüfer ilçesinde kurbanlık satışları devam ederken, yaklaşık bir ton ağırlığındaki damızlık boğa, piyasa ortalamasının altındaki fiyatıyla dikkati çekti.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:07BURSA MANŞET
Bursa'da armut kasası yüzünden cinayet! Genç kadın avukatı böyle vurdu...Bursa'da ablasının 5 milyonluk plastik meyve kasası alacağına ilişkin açtığı davayı geri çekmeyince canından olan avukatın öldürülme anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı29 Nisan 2026 Çarşamba 11:53BURSA MANŞET
Başkan Vekili Biba: "Daha güçlü bir Bursa için çalışıyoruz"BTSO tarafından düzenlenen Bursa İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, "Daha yüksek katma değer üreten,sürdürülebilirlik konusunda daha güçlü adımlar atan bir Bursa için çalışıyoruz” dedi.29 Nisan 2026 Çarşamba 11:34BURSA MANŞET
Bursa Büyükşehir'de iki daire başkanı görevden alındı!Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde iki kritik daire başkanının görevden alınması, yönetimdeki değişim sürecini hızlandırdı.28 Nisan 2026 Salı 17:56BURSA MANŞET
Bursa'da terminal yolu yenileniyorBursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, trafik akışının yoğun olduğu ve her gün binlerce aracın kullandığı İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne giden yan yolda asfalt yenileme çalışmalarını başlattı.28 Nisan 2026 Salı 15:44BURSA MANŞET
Uludağ’da kış geri dönüyor! Mayısta kar sürprizi yaşanacakTürkiye’nin en önemli kış ve doğa turizm merkezlerinden biri olan Bursa Uludağ, Mayıs ayında sürpriz bir kar yağışına hazırlanıyor.28 Nisan 2026 Salı 12:13BURSA MANŞET
Bursa çevre yolu ücretli mi olacak? Açıklama geldi...Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, Bursa çevre yolunun ücretli olacağı iddialarını yalanladı.28 Nisan 2026 Salı 12:06BURSA MANŞET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.