BURSA'DA FUHUŞTAN BASILDILAR...
Bursa'da fuhuştan basıldılar, "himmetle" kurtuldular

01 Aralık 2016 Perşembe 15:59
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan FETÖ iddianamesinde, iş adamlarından tehdit ve şantajla alınan rüşvetin "himmet" olarak örgüte aktarılmasına dair bilgiler de yer buldu.
İddianameye giren bir ihbar mektubunda, Bursa emniyetinde görevli bazı FETÖ üyelerinin, il genelinde iş adamları, tüm parti milletvekilleri, polis, yargı, MİT ve askeri personeli dinledikleri, elde ettikleri bilgilerle özellikle iş adamlarından tehdit ve şantajla 150'şer bin lira himmet topladıkları belirtildi.
İhbar mektubunda: "Birkaç iş adamı, 18 yaşın altında bir kızın da yer aldığı kadınlarla ilişkiye girildiği belirtilen bir fuhuş operasyonunda gözaltına alınmış, daha sonra cemaate 500'er bin dolar himmet vermek suretiyle olaydan sıyrılmışlardır"
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan çoğunluğu polis 30 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
Örgütün kuruluş amacı, hiyerarşisi ve yapılanmasıyla ilgili detayların anlatıldığı iddianamede, polislerin usulsüz dinlemeleriyle elde ettikleri verileri örgütün çıkarları doğrultusunda kullandıklarına dair bilgilere yer verildi.
İddianameye, söz konusu şüpheliler ve bağlantılı oldukları örgüt üyelerinin, tehdit ve şantajla aldıkları rüşveti "himmet" olarak örgüte aktardığının anlatıldığı "ihbar mektupları" da delil niteliğinde eklendi.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına hitaben Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilen, kentteki FETÖ/PDY içinde yer alan bazı emniyet personeli ve yargı mensuplarının örgüt adına işledikleri suçların yazıldığı ihbar mektubunda, şu ifadeler yer aldı:
"Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin polisi olarak, Bursa'da FETÖ polis mensuplarının hukuk dışı dinlemelerinde yaşadığımız ve duyduğumuz gerçek olaylarla yürütülen soruşturmalara katkıda bulunmak istiyoruz. Cemaatin kontrolündeki Bursa emniyetinde görevli H.Y, F.T, M.Y, Ü.Y, M.O, S.K, M.Ç. (soruşturma kapsamında tutuklular) tarafından tüm Bursa genelinde iş adamları, tüm parti milletvekilleri, kendilerinden olmayan polis amir memurları, yargı, MİT ve askeri personele yönelik dinlemeler gerçekleştirilmiştir."
Bu kişilerin, dinlemelerde hukuki bir suç unsuruna rastladıkları kişileri tehdit ederek kendi adlarına çalışmalarını istediği vurgulanan ihbar mektubunda, şöyle denildi:
"Himmet adı altında haraca bağlamışlar, mevcut iş yerlerini göstermelik ücretlerle kiralamak suretiyle ellerinden almışlardır. Buna eyvallah demeyenler ise Bursa adliyesindeki savcılar aracılığıyla cezaevine gönderilmiştir. Bu şeref ve haysiyet cellatları, hukuki suça rastlayamadıkları, dolayısıyla içeri tıkamadıkları, kendilerine eyvallah demeyenleri de sosyal ve iş çevrelerine bizzat giderek dinlemelere ekledikleri hususları da aktararak haysiyet ve itibarlarıyla oynamışlardır. Bu örgüt yargı içinde de etkin olmuştur. Diğer yandan sürekli olarak TSK ve MİT personelini izlemişlerdir."
Bursa'da yüksek miktarda himmet talep ettikleri, tanınmış zengin iş adamlarının istediklerini vermemeleri durumunda ilin üst yöneticilerinin devreye sokulduğu belirtilen ihbar mektubunda, il yöneticilerinin de okul yaptırılacağı vaadiyle her defasında iş adamlarından en az 150'şer bin lira himmet topladığı ifade edildi.
Fuhuş operasyonunda gözaltına alınan iş adamları
Zengin iş adamlarından himmet ya da okul bağışı altında paraların aralıksız toplandığı anlatılan ihbar mektubunda, şunlar kaydedildi:
"Ayrıca gece hayatına düşkün olan iş adamı ve bürokratlar takip edilmiş, görüntülenmiş ve daha sonra gittikleri otel veya özel villalarda baskınla gözaltına alınarak tehditle kendilerinden himmet toplanmıştır. Birkaç iş adamı, 18 yaşın altında bir kızın da yer aldığı kadınlarla ilişkiye girildiği belirtilen bir fuhuş operasyonunda gözaltına alınmış, daha sonra cemaate 500'er bin dolar himmet vermek suretiyle olaydan sıyrılmışlardır. Bu konuyu da eski istihbaratçı bir emniyet müdürü organize etmiştir. Bu kişi, himmetin yanında kendisine ev aldırmış ve aylık bağlatmıştır."
İhbar mektubunda, FETÖ üyelerinin, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) yönetimini ele geçirmek için de tehdit ve şantaj yoluna başvurduklarına işaret edilerek, "FETÖ'nün kafa koparma operasyonları neticesinde dönem içinde terörle mücadele, istihbarat, asayişde çalışan polisler örgüte himmet toplanmasında önemli görev almıştır. Bunlar ayrıca kendilerine de Bursa'da ev, arsa almışlardır." ifadeleri kullanıldı.
Başka bir ihbar mektubunda ise "FETÖ'nün şantaj çetesi, sahte IP adresinden girdikleri telefonlara kendileri görüşme yaparak, mesaj çekerek oluşturdukları yalan görüşme raporlarıyla, kontrol ettikleri hayat kadınlarıyla kurdukları tuzaklarla hedef gördükleri herkese şantaj yapmışlar, himmet toplamışlar, ters gelen polislerin ve bürokratların da memuriyetten atılmalarını, uzaklaştırılmalarını sağlamışlardır." ifadelerine yer verildi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet
Bakıcı Dirseği Neden Olur?Genellikle şu nedenlerle ortaya çıkar:05 Mayıs 2025 Pazartesi 17:55BURSA MANŞET
Bursa dahil 5 ilde çağrı merkezi operasyonu9 şüpheli tutuklandı05 Mayıs 2025 Pazartesi 17:03BURSA MANŞET
14 yaşındaki çocuğa öldüresiye dayakAnkara’da 14 yaşındaki çocuğa öldüresiye darp iddiası05 Mayıs 2025 Pazartesi 16:55BURSA MANŞET
Bursa'da köylülerin beton santrali isyanıBursa'da köylüler beton santrali için ayakta05 Mayıs 2025 Pazartesi 09:21BURSA MANŞET
4. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali başladıBursa’da 4. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali başladı05 Mayıs 2025 Pazartesi 07:18BURSA MANŞET
Zafer Partisi'ne soruşturmaBakan Tunç açıkladı04 Mayıs 2025 Pazar 12:23BURSA MANŞET
Otomobil bu hale geldi: 1'i ağır 2 yaralıKontrolden çıkan otomobil aydınlatma direğine çarptı04 Mayıs 2025 Pazar 12:21BURSA MANŞET
Çiğ köfteciye silahlı saldırı: 1 yaralıMotosikletli saldırgan çiğ köfteciye ateş açtı: 1 yaralı04 Mayıs 2025 Pazar 12:16BURSA MANŞET
Hava sıcaklıkları 5-8 derece artacakBursa'da hava sıcaklıkları 5-8 derece artacak03 Mayıs 2025 Cumartesi 10:19BURSA MANŞET
9 ay sonra böyle yakalandıKızına ziyarete gelince yakaladılar03 Mayıs 2025 Cumartesi 10:09BURSA MANŞET
Nilüfer Çayı nihayet temiz akacakBursa Büyükşehir kararlı; Nilüfer Çayı temiz akacak müsilaj etkisi azaltılacak03 Mayıs 2025 Cumartesi 10:03BURSA MANŞET
Bursa'da fabrika yangınıBursa'da fabrika yangını korku dolu anlar yaşattı03 Mayıs 2025 Cumartesi 10:00BURSA MANŞET
Bursa'da nefes kesen baskın!34 kişi tutuklandı03 Mayıs 2025 Cumartesi 09:58BURSA MANŞET
Kontrolden çıktı durağa daldıBursa'da kontrolden çıkan araç durağa daldı03 Mayıs 2025 Cumartesi 09:56BURSA MANŞET
Uludağ'da mayısta kar sürpriziKar pistlerin bir kısmını beyaza bürüdü03 Mayıs 2025 Cumartesi 09:52BURSA MANŞET
Bursa'da işçi servisi kaza yaptı! Çok sayıda yaralı varİşçileri taşıyan servis minibüsü ile hafif ticari araç çarpıştı02 Mayıs 2025 Cuma 10:31BURSA MANŞET
İnsan kaçakçısı Bursa'da yakalandıDüzensiz göçmenleri yasa dışı yollarla taşıyan organizatör yakalandı02 Mayıs 2025 Cuma 10:28BURSA MANŞET
Kontrolden çıkan araç ormana uçtu: 1 ölü 3 yaralıKontrolden çıkan araç ormana uçtu02 Mayıs 2025 Cuma 10:27BURSA MANŞET
Bursa'da alkol yüklü tır devrildiŞişeler yola savruldu...01 Mayıs 2025 Perşembe 10:58BURSA MANŞET
Uluabat Gölü'nde operasyon! 30 kişi suçüstü yakalandıBursa'da Uluabat Gölü'nde büyük operasyon...30 kişi suçüstü yakalandı01 Mayıs 2025 Perşembe 10:53BURSA MANŞET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış