03 Mayıs 2024
  • Bursa17°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara12°C

BURSA'DA EKMEĞE GİZLİ ZAM!

Ekmeklerin gramajı düşürüldü...

Bursa'da ekmeğe gizli zam!

09 Haziran 2020 Salı 17:32

Bursa'da ekmeğe 'gizli zam' yapıldı. Maliyet artışlarını gerekçe gösteren fırıncılar, ekmeğin fiyatını sabit tutarken, gramajını düşürdü. Fırıncılar, 40 gram düşürdükleri ekmeği, aynı fiyattan satacaklar.

Bursa haber...

Bursa'da 250 gram ekmek,Fırıncılar Odası'nın resmi tarifesine göre 1.5 liraya satılıyordu. Ancak bugün itibaren, ekmeğin gramajı düşürülerek, gizli zam yapılmış oldu. Ekmekler, 250 gram yerine 210 gram olarak aynı fiyattan satılmaya başlandı.

Alınan bilkgiye göre; Bursa Fırıncılar Odası, bugünden itibaren ekmek gramajlarında yeni düzenlemeye gitti. Düzenlemeyle birlikte en az 250 gram olarak üretilmesi gereken ekmeğin, artık 210 gram olarak üretilmesi kararlaştırıldı. Fırıncılar Odası,  250 gramı 1.5 liraya satılan ekmeğin fiyatı sabit tutarken, gramajını 40 gram düşürdü. Ekmeğin gramajı düşürülerek, gizli zam hayata geçirilmiş oldu.

EKMEK FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Bursa'da daha önce kilosu 6 lira olan ekmek, bugünden itibaren 7 lira 14 kuruşa yükseldi. Bursalılar, artık ekmek için bütçesinden daha fazla para ayırmak zorunda kalacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet