14 Mayıs 2024
  • Bursa8°C
  • İstanbul10°C
  • Ankara6°C

BURSA'DA EĞİTİMCİLERDEN ŞİİR ZİYAFETİ

"Anadolu'dan Esintiler-2" adlı şiir ve türkü gecesi büyük ilgi gördü

Bursa'da eğitimcilerden şiir ziyafeti

24 Ekim 2019 Perşembe 15:06

Bursa'da görev yapan eğitimciler, "Anadolu'dan Esintiler-2" adlı şiir ve türkü gecesi düzenlediler.

Bursa haber...

Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu Müdür Yardımcısı İbrahim Kaya, Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte kendi şiirlerini seslendirdi.

Balabanbey Dörtçelik İlkokukul öğretmenlerinden Selma Karaca ile İshakpaşa İlkokulu İngilizce Öğretmeni Aysun Türkoğlu da birbirinden güzel şiirleri dinleyicilerle buluşturdu.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Erdem Gedikli bağlamasıyla, Uludağ Üniversitesi öğrencisi  Dilan Yıldız ise seslendirdiği türkülerle geceye renk kattı.

Büyük ilgi gören şiir ve türkü etkinliğine, Bursa'da görev yapan çok sayıda kurum müdürü , öğretmen ve veliler katıldı.

Geceyi organiza eden Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu Müdür Yardımcısı İbrahim Kaya, geceye gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

Şiir tutkusunun uzun yıllara dayandığını vurgulayan İbrahim Kaya "Uzun yıllar Anadolu'nun uzak köylerinde görev yaptım. Buralardaki insanların hayallerini, düşlerini, umut ve hasretliklerini konu alan 2 şiir kitabı yayınladım (Tutuşur Yüreğimde Çaresizliklerin 2006, Ağıt Yüklü Bir Ezgiyim 2007). Şimdi de Bursa'da bu şiirleri, şiire gönül vermiş insanlarla paylaşıyorum. Her bir şiiri hikayesiyle birlikte dinleyicilerle buluşturuyorum" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet