22 Ekim 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara13°C

BURSA'DA AT ETİ SKANDALI!

Bursa'daki kamu hastanelerine at eti veren şirketin yemeklerinde at eti kullanıldığı ortaya çıktı.

Bursa'da at eti skandalı!

05 Eylül 2016 Pazartesi 14:02

Bursa’daki kamu hastanelerine yemek veren İstanbullu firmanın merkezinde at eti kullandığı ortaya çıktı.Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, firmanın kuru fasulyeye at eti karıştırdığı bildirildi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bursa'daki 3 kamu hastanesine yemek tedarik eden firmanın İstanbul merkezinde hazırlanan kuru fasulye yemeğinde at eti kullanıldığını açıkladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan taklit, tağşiş ve ürününde ilaç etken maddesi bulunan firma ve markaların bulunduğu listede adı geçen yemek sanayi firmasının, Bursa’daki 3 ayrı hastaneye yemek verdiği belirlendi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıda ürünlerinde standart dışı madde kullanan firmaları açıkladı. Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan listeye göre, birçok gıda şirketi ve restorana, yemeklerinde at eti, eşek eti, kanatlı hayvan eti ve sakatat kullandıkları gerekçesiyle para cezası verildi.
 
Bakanlığın açıkladığı yemek firmalarının arasında bulunan Beyzanur Gıda Tur. Taş. San. ve Tic. Ltd. Şti. adına kayıtlı yemek sanayinin de kuru fasulyeye at eti karıştırdığı belirlendi. Söz konusu firmanın, Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlı 3 ayrı hastaneye de yemek verdiği öğrenildi.
 
İHA'nın haberine göre; skandala adı karışan şirketin, Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi mutfağında malzemeli yemek pişirme işi ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bursa Ağız Diş Sağlığı Merkezi ile bağlı birimlerinde yemek dağıtım ve dağıtım sonrası işleri yaptığı anlaşıldı.
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bursa Manşet