30 Nisan 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara24°C

BURSA VALİSİ'NDEN ÇAĞRI!

Canbolat Bursalılara çağrıda bulundu.

Bursa Valisi'nden çağrı!

03 Nisan 2020 Cuma 17:35

Bursa Valisi Yakup Canbolat vatandaşların hafta sonu kesintisiz olarak evde kalmaları için çağrıda bulundu.

Bursa haber...


Bursa Valisi Yakup Canbolat, sosyal medya hesaplarından Bursalılara hafta sonunda kesintisiz evde kalın çağrısı yaptı. Canbolat, "Bu akşamdan itibaren tüm Bursalı hemşerilerimi hafta sonu kesintisiz evde kalmalarını, aileleri ile evde vakit geçirmelerini, acil ve mecbur durumlar dışında sokağa çıkamamalarını istirham ediyorum" dedi.

İLGİLİ HABER...

Virüs fırsatçıları açıklandı! Bursa'da var...

Ana Sayfa» Bursa Manşet


02.04.2020 18:33


[Virüs fırsatçıları açıklandı! Bursa'da var...]


Bakanlık korona virüs nedeniyle fahiş zam yapan firmalara ceza kesti

Ticaret Bakanlığı, koronavirüs nedeniyle haksız fiyat artışı yapan firmaların isimlerini ve kesilen cezaları tek tek açıkladı.  Listede Bursa'dan 2 firma yer aldı.

Bursa haber...


Ticaret Bakanlığı, koronavirüs sonrası fahiş fiyat uygulayan firmaları ve kesilen cezaları açıkladı. Bakanlık'tan soruşturmanın detaylarına ilişkin yapılan açıklamada, 198 firmaya 10 bin 90 lira ceza kesildiği ve 7 bin 384 firma ile ilgili yasal sürecin devam ettiği belirtildi.

 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

"Bakanlığımız bünyesinde yer alan Reklam Kurulu'nun Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen 294 ve 295 sayılı toplantılarında, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili mevzuata aykırı uygulamaları tespit edilen 198 firma hakkında 10.090.060 lira idari para cezası uygulanması kararı alınmıştır.

 

01.04.2020 tarihi itibariyle gerek 81 Ticaret İl Müdürlüğümüz gerekse Bakanlığımız Reklam Kurulu tarafından denetim altına alınan 7.386 firma ile ilgili yasal süreç devam etmektedir.

 

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre aykırı bulunan uygulamaların internet üzerinden gerçekleştirilmesi halinde aykırılığı gerçekleştiren firma hakkında 104.781 TL, diğer satış yerlerinde gerçekleştirilmesi halinde ise 10.475 TL idari para cezası uygulanmaktadır."

 

İşte Bursa'daki o firmalar:

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet