15 Mayıs 2024
  • Bursa8°C
  • İstanbul10°C
  • Ankara1°C

BURSA ULUCAMİ STÜDYOYA ÇEVRİLDİ!

Alinur Aktaş'a çığ gibi tepki geldi...

Bursa Ulucami stüdyoya çevrildi!

25 Nisan 2020 Cumartesi 14:37

Korona virüs salgını nedeniyle ibadete kapatılan tarihi Ulu Camiyi TV stüdyosuna dönüştüren Bursa Büyükşehir Belediyesine tepki yağıyor.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından camide çekilen iftar programı Büyük tepki topladı.
 
Bursa haber...
 
Korona virüs salgını nedeniyle ibadete kapatılan Bursa Ulu Cami, iftar programı için TV stüdyosuna dönüştürüldü. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yayınlanan programda cami içi stüdyo ortamına çevrildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, programın fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşırken, tarihi Ulu Cami'den yansıyan görüntüler vatandaşların büyük tepkisine yol açtı.
 
 
"Camiler ibadet yeridir, şov sahnesi değil"
 
Görüntülere sosyal medyada tepki gösteren Bursalılara CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'da destek verdi. Karaca, "Camiler ibadet yeridir, şov sahnesi değil" diyerek şu açıklamayı yaptı:
 
"Koronavirüs salgını nedeniyle açık havada bile sosyal mesafe ve hijyene çok dikkat edilmesi gereken günlerden geçerken, Türkiye tuhaflıklar konusunda da ilkleri yaşıyor.
 
AKP'li politikacıların camilerde politika yapmasına, cemaatten oy istemelerine bile neredeyse alışacaktık ki, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Ulucami'yi iftar programı için televizyon stüdyosuna dönüştürdüğünü de gördük.
 
Salgın yüzünden vakit namazlarının yanı sıra cuma ve teravih namazları için de cemaatin buluşamadığı camiler öylesine mahzun kalmışken, Ramazan ayının kutsiyetine de, camilerde hayat bulan uhrevi havaya ve ağırbaşlılığa da aykırı düşen bu tür şovlar için kullanılmasını doğru bulmuyoruz.
 
Alinur Aktaş'a hatırlatmak isteriz. Camiler ibadet yeridir, şov sahnesi değil."
 
 
 
Sosyal medyada tepkilerin bazıları...
 
 
 
 
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet