05 Ekim 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara12°C

‘BİZ ÇÖZÜM SÜRECİ’NE KARŞI DEĞİLDİK’

Türkiye’nin en önemli sorununun Kürt sorunu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Süreçte hiçbir engelleyici tutum içine girmedik” dedi...

‘Biz çözüm süreci’ne karşı değildik’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün parti genel merkezinde İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

Görüşmeye CHP Genel Başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Bekaroğlu ve Yakup Akkaya katıldı. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümüne ilişkin olarak, “Biz çözüm sürecine karşı değildik. Bu süreçte hiçbir engelleyici tutum içine dahi girmedik. Sorun AKP’de. AKP güven vermiyor, zigzag yapıyor. Karşılıklı güven tesis edilemezse, sorunun çözülmesi konusunda yapıcı adım atılamaz. TBMM’de bir kanun çıktı, biz bu kanuna karşı çıkmadık, yapıcı eleştirilerde bulunduk. Ama, o kanunun gereği bile yapılmıyor” ifadesini kullandı.

‘Sorunu CHP çözer’

Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye’nin en önemli sorunu Kürt sorunudur ve bu sorunu çözebilecek tek siyasi parti de CHP’dir. Bu konuda yapıcı kanun tekliflerimiz ortadadır” ifadesini kullandığı belirtildi. Türkdoğan’ın da, sorunun iktidar partisinin tutumundan kaynaklandığına işaret ederek, koalisyon görüşmeleri çerçevesinde, CHP’nin masasında olan 14 ilkeye atıfta bulunduğu öğrenildi.  

Erdoğan çekincesi

Kılıçdaroğlu’nun koalisyon görüşmeleri konusunda detaylı bilgi vermekten kaçındığı öğrenilirken, sürecin Ak Parti ile mi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mi götürüleceği konusunda endişelerini gizlemediği, Erdoğan’ın sürece müdahil olmasının süreci tıkayacağına dikkati çektiği kaydedildi.

Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede ise “Ülkece çok hassas bir süreçten geçiyor, acı üstüne acı yaşıyoruz. Şanlıurfa’da şehit edilen iki polisimize Allah’tan rahmet diliyorum. Her zamankinden çok sağduyulu ve birlik içinde olmalıyız. Unutmayalım ki ayrışırsak, birbirimize düşman olursak kan dökenlere güç katarız” ifadesini kullandı.



Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/-biz-cozum-sureci-ne-karsi/siyaset/detay/2091309/default.htm



Etiketler: Tayyip Erdoğan , TBMM , İnsan Hakları Derneği , Twitter , Yakup Akkaya , Sezgin Tanrıkulu , Video , Şanlıurfa , Ak Parti , Recep Tayyip Erdoğan

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset