28 Nisan 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

BESİCİLERDEN 'İTHAL ET SATIŞI' KARARINA TEPKİ!

Bursa'da İthal et satışı kararına tepki...

Besicilerden 'ithal et satışı' kararına tepki!

16 Kasım 2017 Perşembe 08:58

BURSA'da, Mustafakemalpaşa ilçesi Tepecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nazmi Seymen, Et ve Süt Kurumu'nun zincir marketler üzerinden ithal kıyma ve kuşbaşı et satması yönündeki kararın, besiciye öldürücü darbe vuracağını söyledi.
 
Tepecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nazmi Seymen; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından alınan kararı eleştirerek, fiyatları düşürmek için ithalatın bir çözüm olmadığını savundu. Başkan Seymen, "Önemli olan üretimdir. İthalata izin verilirse yüzlerce besici batar. Yerli besiciler olarak bize destek verilmesi ülkece kazanmamız anlamına geliyor. Aksi halde hayvanı para etmeyen besiciler hayvanlarını satarak şehre göç edecek. Bu da, genç nüfusunun yüzde 50'si çalışmak için şehirlere göç eden köylerin tamamen boşalmasına yol açacaktır. Uygulamayı yılbaşından sonra daha detaylı şekilde göreceğiz" diye konuştu.
 
 
Seymen, et fiyatının düşmesi için besicinin desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Hayvancılığı geliştirmek adına kurulan Et ve Süt Kurumu, ithalat yaparak Avrupa ve Güney Amerika çiftçisini desteklemekten vazgeçmelidir. Besiciler artan giderlerle başa çıkamazken ithal etle hayvancılığın sonu hazırlanıyor" ifadelerini kullandı.
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet