21 Haziran 2024
  • Bursa23°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

‘BAŞKOMİSER' ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Kendisini ‘Başkomiser' olarak tanıttı, yaşlı adamın ziynet eşyalarını çaldı...

‘Başkomiser' çetesi çökertildi

14 Haziran 2024 Cuma 09:40

Bursa'da kendisini Başkomiser olarak tanıtan, yaşlıların kimlik bilgilerini ele geçirerek dolandıran çete, Bursa polisinin yaptığı operasyon ile çökertildi. Çete üyesi 4 kişiden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Bursa haber...       

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 83 yaşındaki H.T.Ö.'yü, arayıp kendisini ‘Başkomiser Volkan' olarak tanıtan çete, yaşlı adamı kimlik bilgilerini ele geçirdi. Bilgileri alan çete üyeleri, yaşlı adama ‘Adın ve paraların FETÖ terör örgütüne karışmış olabilir. Para ve altınlarını alacağız, temizleyip sana geri vereceğiz' diye kandırdı. 

Durum üzerine korkudan kendisini ‘Başkomiser Volkan' olarak tanıtan dolandırıcıya güvenen yaşlı adam, evine gelen D.C. (20), K.Ö. (20), Y.Ç. (23) ve İ.C. (21)'e 35 bin doları ile 15 tam altınını verdi. Dolandırıcılardan geri dönüş alamayan yaşlı adama durumu polis ekiplerine bildirdi. 

Özel ekip kuruldu, şüpheliler yakalandı 

İhbar üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri ile Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Çok sayıda güvenlik kamera görüntüsünü mercek altına alan ekipler, şüpheli D.C. (20), K.Ö. (20), Y.Ç. (23) ve İ.C. (21)'nin olayı gerçekleştirdikten sonra İstanbul'a kaçtığını tespit etti. İstanbul'da düzenlenen operasyon sonucunda, şüpheliler ile birlikte 4 telefon, 3 bin 400 dolar, 2 bin Euro ve 12 bin lira ele geçirildi.

Şüpheliler, yakalanarak Bursa'ya getirildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece  D.C. (20), K.Ö. (20), Y.Ç. (23) tutuklanırken İ.C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

TIKLA İZLE: GENEL DETAYLAR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet