18 Mayıs 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara15°C

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA 6 SORU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'da yaşanan olayla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 6 soru yöneltti.

Başbakan Davutoğlu'na 6 soru

12 Nisan 2016 Salı 16:43

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'da yaşanan olayla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 6 soru yöneltti.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, TBMM Parti Grubu'ndaki konuşmasına Diyarbakır'da 2 şehit 46 yaralının olduğu saldırıya değinerek başladı. Kılıçdaroğlu, "Her şehit haberi yüreğimizi yakıyor. Düşünün, hükümettesiniz, hükümet olduğunuz tarihte terör yok. 14 yıl geçmiş, oturmadık masa kalmadı. Her gün şehit haberleri geliyor. Şehitlerin hesabını verecek bu hükümet. Şehirler silah deposu haline gelirken "dokunmayın" diyenler hesabını verecek. Nusaybin'de silah dağıtılırken izliyorlardı. Şehitlerin hesabı sorulmayacak mı? Kilis'tekiler diken üstündeler. Yazık günah. Sabah akşam CHP'yi suçluyorlar. İnsan da biraz vicdan olur. Sorumluluğu başkasına yıkıyorlar. Şehit geliyor sorumlusu PKK. Aynı masaya oturmadınız mı? Vatandaşlarımız kendi vicdanlarına sorsunlar." dedi.

Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik söylenen "çırak" ifadesine "Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün, Bülent Ecevit'in çırağıyım." karşılığını verdi.

BAŞBAKAN'A 6 SORU

Karaman'da yaşanan çocuk istismarına da değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na olayla ilgili şu 6 soruyu yöneltti:

1- Anayasa ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yasasına göre ilk ve ortaöğretimde yurt barınma yeri açma yetkisi sadece MEB'dedir. Bu yetki Ensar Vakfı ve Kaimder'e nasıl ve kimler tarafından verildi.

2- Yıllardır faaliyette bulunan bu yurtlar için bugüne kadar bir soruşturma açıldı mı?

3- İmam hatip okulu müdür yardımcısı "bizim öğrencilerimiz Ensar ve Kaimder'in evlerinde kalıyordu diyor. Ama MEB müdürü diyor ki "Karaman'da bu kurumlara ait ev ve yurt bulunmamaktadır. Yalan söylüyor. Bu müdür görevinde mi değil midir?

4- Ensar Vakfı Başkanı "bu sapık 2013 yılında 5 ay bizimle çalıştı başka bir bağlantısı yok" diye söylüyor. Ama o çocuklara istismarın 2012-13 yıllarında yapıldığı ifadelerle sabit. Bu da yalan söylüyor.

5- Türkiye genelinde bu evlerden, yurtlardan kaç tane var?

6- Yoksul ailelerin çocuklarının barınması görevi MEB'e verilmiştir. Bakanlık neden bu evleri yapmadı?"

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset