BAKAN AÇIKLADI: 26 BİN KİŞİ İŞE ALINACAK
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 26 bin kişiyi işe alacağız

12 Mayıs 2016 Perşembe 08:37
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık alanında 25-26 bin kişiyi işe alacaklarını söyledi.
CROPY
0Sitene Ekle
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 26 bin kişiyi işe alacağız
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV yayınında soruları yanıtladı.
Müezzinoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
(Başkanlık sistemi) Türkiye’de temel sorun sistem. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dememize rağmen ne yazık ki, bu sözün gereğini sisteme adapte etmemişiz. Demokrasimize çok partili yapımıza ve yönetim anlayışımıza. Ne yazık ki, bu ülkede demokrasinin köklü yerleşmesinde, sistemi millet lehine kurgulamamızda sorunumuz var. Sistemin milletin lehine güçlü yürümesinde bir sıkıntımız var.
2007’de TBMM’nin hakkı olan bir cumhurbaşkanı seçimini kapalı kapılar ardından güç odakları engelledi. "367 olmadan cumhurbaşkanı seçilmez" dendi. O gün sistemi korumak gibi görev üstlenen Anayasa Mahkemesi bile çocukların bile gülebileceği, "367 olmadan cumhurbaşkanı seçimi yapılamaz" diyerek, 364 milletvekili olan Ak Parti’ye cumhurbaşkanı seçimi yaptırmadılar. Bedeli AK Parti mi ödedi? Bedeli siyasi partiler mi ödüyor, millet ödüyor. 2014 Ağustosu'nda millet kendi cumhurbaşkanını seçti. Yüzde 52’yle seçilen bir cumhurbaşkanı, sistemin milletin seçtiği bir iktidar ve onun genel başkanı.
"BU SİSTEM sağlıkLI YÜRÜMEZ"
Bu sistemin sağlıklı yürümesi mümkün değil. Millete hizmet etmesi de mümkün değil. Milletin heyecanlarının, hedeflerinin AK Parti olarak 2023 hedeflerine yürümemiz de, iki başlı bir yapıyla götürebilmemiz mümkün değil. O zaman diyoruz ki, bu sitemi çözmek lazım. Sonuçlar millete bedel ödetiyor, AK Parti’ye de bedel ödetiyor. Ama önce millete bedel ödetiyor.
"İKİ BAŞLI BİR YAPI VAR"
1 Kasım seçimlerinden çıkalı 6 ay oluyor. Millet icraat, hizmet bekliyor. Cumhurbaşkanı bu işlerin dinamik gitmesini istiyor ama iki başlı bir yapı var. Yüzde 52’yle gelmiş bir cumhurbaşkanı, yüzde 49.5’la gelen bir AK Parti. Allah’tan aynı yapının unsurları. Cumhurbaşkanımız bu yapının lideri. Dolayısıyla bu sistemde bir sorun var. Bu sorunun çözülmesi lazım.
"TEŞHİSİ DOĞRU KOYMALIYIZ"
En doğru olan, millet nasıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını seçiyorsa, 5 yıl sonra yeniden seçip seçmeyeğine karar veriyorsun. Evet, Türkiye başkanını da seçsin 2023 hedeflerine yürüsün. Muhalefet milletin dinamiklerinin güçlü yürümesi ve milletin hayallerinin gerçekleşmesi adına, sistemin sağlıklı kurgulanmasına, millete yakışan bir anayasa yapılmasına razı değildir. Teşhisi doğru koymalıyız. Teşhis bu milletin güçlü iradesini temsil eden bir sistem sorunumuz var, onu çözmemiz lazım.
KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ
(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri) Üzüntü duydum. Hiçbir siyasetçinin konuşmaması gereken bir cümle. Siyaset millet için yapılır, millet için yapılan siyasette kan konuşulmaz. Hizmet, icraat konuşulur. Sayın Kılıçdaroğlu CHP’nin fıtratına uygun bir cümle konuşmuş. Bu CHP’nin fıtratında halk yok, millet yok. CHP’nin gen yapısı ve fıtratında kan ve gözyaşı vardır. Siyasetçi ve milletin vatandaşı olarak üzgünüm. Güçlü bir demokrasi adına bu ülkede muhalefet sorunu var. CHP’ye yakışabilir ama bu millete yakışmıyor.
PARTİLİ CUMHURBAŞKANI
(Partili cumhurbaşkanı) Bu sistemin bir an önce netleşmesi lazım. Bu sistem şu anda milletin hak ve hukukunu gözetleyen bir sistem değil. Milletin hizmetinde hızlı yürüyen bir sistem değil. Doğrusu güçlü bir başkanlık sistemidir. Sonuçta demokrasiyse millet seçiyor. Yüzde 52 oy almış bir iradenin, Türkiye adına millet seçiyorsa bütün iradenin liderliğini, öncülüğünü yapmalı. Doğrusu bu. Birinci tercihimiz partili cumhurbaşkanı değil, başkanlık sistemi ideal, doğru olan. Şu anda Türkiye’yi tünele sokan bir yapı var. Bu sistemsizliği millet lehine dönüştürecek formülleri kendi dinamiklerimizle bulmaya çalışıyoruz. Keşke muhalefet yardımcı olsa da Türkiye için en ideal sistemi bulabilsek.
"DÜŞÜK PROFİL SÖZÜ ŞIK DEĞİL"
(Düşük profil) Sistem sorunu olduğu için profiller gündeme geliyor. Düşük profilli başbakan tabiri şık bir tabir değil. AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar hiçe yakın isim tartışması yapmayan bir partidir. 2023 hedeflerimiz var. Peşpeşe seçimler geçirdik. Biz hızla hedeflere yümümiz lazım. İsimler anlamlı ve değerlidir. AK Parti tartışma yapmadan kendi içinde istişareler yaparak tahmin ediyorum MKYK’da haftaya bugünlerde netleştirir. Hedeflere yürümek için isimler araçtır, amacımız hedefe ulaşmaktır. Şahsımla ilgili bir tabir değil. O tabir şık bir tabir değil. Aydın Ünal'a değil, tabire sitemim var.
KOZMETİK ÜRÜNLER İÇİN TAVSİYE
Kozmetik ürünler ilaç gibi tüketime sunulan ürünler değil. Piyasaya sunulduktan sonra o ürünler toplanarak analiz yapılır. Zararlı ürünler piyasadan toplanır. Vatandaşlarımızdan Sağlık Bakanlığı'nın sağlıklı dediği ürünleri tüketmelerini tavsiye ederim.
4 BİN HALK SAĞLIĞI MERKEZİ
Hafta sonları sağlıklı yaşam hizmeti verilecek. 4 bin halk sağlığı merkezi açılacak. 2017 yılı sonu itibarıyla aile hekimi sayısı 30 bini bulacak.
SİGARA YASAĞI
Sigara yasağıyla ilgili tasarı açık havada sigara içimini yasaklıyor. Üniversite kampüslerinde sigara satışı yasaklanacak.
26 BİN YENİ PERSONEL
Sağlıkta ilk atamalar haziran-temmuz ayında yapılacak. Kadrolu 10 bin, hizmet alımıyla 11 bin kişiyi işe alacağız. Toplam 25-26 bin kişiyi işe alacağız.
Özgür Özel, Mudanya’daYeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Mudanya Mütarekesi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Bursa’nın Mudanya ilçesinde düzenlenen programda vatandaşlarla bir araya geldi.12 Ekim 2026 Pazartesi 11:20BURSA MANŞET
Bursa’da 11 haneye yas düştü: Acı veda bugünAkhisar’daki feci kaza Bursa’yı yasa boğdu: 11 eve ateş düştü12 Ekim 2026 Pazartesi 11:16BURSA MANŞET
Bursa’da zincirleme kaza: 1’i bebek 10 yaralıBursa’nın İnegöl ilçesinde üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1’i 9 aylık bebek olmak üzere 10 kişi yaralandı.12 Ekim 2026 Pazartesi 08:07BURSA MANŞET
Büyükşehir ekiplerinden ulaşımda gece mesaisi2 BİN TON ASFALT SERİMİ...12 Ekim 2026 Pazartesi 07:12BURSA MANŞET
Manisa’da katliam gibi kaza11 kişi öldü 26 kişi de yaralandı.11 Ekim 2026 Pazar 11:10BURSA MANŞET
Bursalı sürücüler dikkat!Bursa’da bu gece o caddeler trafiğe kapanacak! Sürücülere uyarı10 Ekim 2026 Cumartesi 21:51BURSA MANŞET
BTSO Başkanı Matlı’dan ilk mesaj: “Şimdi hizmet zamanı”“60 bin üyenin tamamının başkanıyım”10 Ekim 2026 Cumartesi 21:48BURSA MANŞET
Bursa’da ortalık karıştı! İki aile birbirine girdiBursa’da iki aile arasındaki kavga kamerada10 Ekim 2026 Cumartesi 12:08BURSA MANŞET
Özdağ’dan fon yolsuzluğu çağrısı: Millet komisyonunu kuralım“Fon yolsuzluğu, seçim ihtiyacını bir kez daha ortaya koydu”10 Ekim 2026 Cumartesi 12:03BURSA MANŞET
Özgür Şahin’den Bursa için 17 projelik yol haritası“Güçlü örgüt, ortak karar, birlikte başarı”09 Ekim 2026 Cuma 19:06BURSA MANŞET
Osmangazi'ye Büyükşehir eliBüyükşehir'den Osmangazi'de altyapı hamlesi09 Ekim 2026 Cuma 19:01BURSA MANŞET
Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yolları yenilendiBüyükşehir, Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yollarını yeniledi09 Ekim 2026 Cuma 18:58BURSA MANŞET
63 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulunduİnegöl’de 63 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu09 Ekim 2026 Cuma 18:34BURSA MANŞET
'Bursa'nın Afet Anayasası' 13 Ekim'de açıklanacak“ORTAK GAYEMİZ DAHA GÜVENLİ BİR BURSA”09 Ekim 2026 Cuma 17:54BURSA MANŞET
BTSO’da Zafer Özer Matlı’nınBTSO’da Yeni Dönem: Başkan Özer Matlı09 Ekim 2026 Cuma 13:15BURSA MANŞET
Gökçe Alkan’ın ailesinden adalet çağrısıGökçe Alkan’ın ailesinden çağrı: "Talebimiz intikam değil, adalet"08 Ekim 2026 Perşembe 12:27BURSA MANŞET
Gemlik’te Zeytin Hasadı Şenlikle BaşladıGemlik’te Zeytin Sezonu Dualarla Açıldı08 Ekim 2026 Perşembe 12:19BURSA MANŞET
BUSKİ'den Kesinti Uyarısı!Nilüfer ve Orhangazi'de su kesintisi...08 Ekim 2026 Perşembe 12:11BURSA MANŞET
Osmangazi’de 6,5 Ton Küflü Gıda İmha Edildi6,5 Ton Sağlıksız Gıdaya El Konuldu08 Ekim 2026 Perşembe 12:01BURSA MANŞET
Hasanağa Deresi’nde 800 metrelik çalışmaBüyükşehir’den Nilüfer’de kapsamlı dere ıslahı08 Ekim 2026 Perşembe 11:53BURSA MANŞET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.