BAĞLANTI HIZINIZI ARTTIRIN
Zyxel’den Evden Çalışanların Bağlantı Hızını Artırmak için 11 İpucu
07 Nisan 2020 Salı 18:18
Ağ teknolojileri alanında faaliyet gösteren Zyxel, Covid 19 Karantina süreci boyunca evden çalışan iş dünyası profesyonelleri için evde internet hızını artıracak tavsiyelerde bulundu.
COVID-19'un yayılmasını önlemek amacıyla tüm dünyada birçok şirket personeli evden çalışmaya başladı, öğrenciler ise online eğitimi deneyimliyor. Bu zorlu süreçte hizmet verdiği kurumların ve bireylerin yanında olmaya özen gösteren Zyxel, evden çalışanların teknik sorunlarını çözüme kavuşturmayı hedefliyor.
“Evden çalışmak kolay gibi gözükse de aslında birçok zorluk ile mücadele ediyoruz” diyen
Zyxel Satış Mühendisi Kerem Kırkıç bu yeni disipline hızlıca adapte olmamız gerektiğine dikkat çekti.
Kırkıç sözlerine şöyle sürdürdü:
“Hem öğrenciler, hem de iş dünyası profesyonelleri için; evden verimli çalışmak ülkelerin geleceği ve ekonomi için büyük önem arz ediyor. İnsanların sadece işine ve eğitimine odaklanması için tasarlanan ofis ve okullar yerine birçok dikkat dağıtıcı unsurun bulunduğu evlerde verimli çalışmak mümkün.”
Evde yapılacak birkaç ufak düzenlemeyle evden de ofisteki kadar etkili çalışılabileceğini söyleyen Kırkıç pratik tüyoları şöyle sıraladı:
1) İnternet Hızını Kontrol Edin
Anlık olarak internet hızınızı görebileceğiniz birçok servis bulunmakta. Bunlar arasında en doğru sonuçları verenlerden biri de SpeedTest.net sayfasıdır. Bu internet sitesinden faydalanarak internet hızınızı ölçebilirsiniz. Eğer çok düşük bir hızla karşı karşıya kalıyorsanız, mutlaka servis sağlayıcınızla bağlantı kurup, test yapılmasını talep edebilirsiniz. İnternet hızı testi sonrası aldığınız hizmet size yeterli değilse servis sağlayıcınız ile görüşüp hızı artıracak bir üst pakete geçiş yapabilirsiniz.
2) 802.11ac Modem
Eğer işiniz çalışırken bilgisayar kullanımını gerektiriyorsa evinizde gerekli yazılımları ve donanımları sağladıktan sonra güçlü ve kesintisiz bir internet bağlantısına sahip olmanız gerekiyor. İnternet hızını / WiFi performansını artırmak için ise öncelikle 802.11b/g/n router / modem kullanıyorsanız, yapmanız gereken ilk şey bir üst modele geçmek olabilir.
802.11ac, eski kablosuz standartlarına göre daha hızlıdır. Bu yeni teknoloji, veri transfer hızının 802.11bgn’den 3 kat daha hızlanmasına imkan sunar ve internet bağlantınızı güçlendirir. Öte yandan 802.11ac router / modem çift bant işlevselliği de sunar.
Zyxel’in AC teknolojisine sahip VMG3625 T20A modemi sizin için uygun bir seçenek olabilir.
3) Modem Konumlandırma
Evde kullandığınız modemin konumu, ağ performansınızda büyük bir rol oynar. Routerınızı veya modeminizi ağ performansını optimize etmek amacıyla evinizin açık ve merkezi bir yerinde konumlandırın. CloudCheck gibi mobil uygulamalar ile evinizdeki en güçlü sinyal olan yeri belirleyebilir,ölü bölgeleri rahatlıkla tespit edebilirsiniz. Böylece maksimum ağ performansı için en uygun alanı bulabilirsiniz. Ayrıca modem veya router üzerindeki antenleri, ekstra bir kablosuz yayın bölgesi elde etmek için hareket ettirebilirsiniz.
4) Kanalı Değiştirin
Bant üzerinde routerın sunduğu seçeneklere ( 2.4 GHz, 5 GHz vb. ) bağlı olarak, kanalları ayarlamak için bazı alternatifleri deneyebilirsiniz. Piyasada ücretsiz olarak kanalları belirlemenize yardımcı olan birkaç araç bulunuyor. Böylece kapasitesini aşmamış bir kanal seçerek bağlantınızı en üst noktaya taşıyabilirsiniz.
5)Kablosuz Ağınızı Kilitlemeyi İhmal Etmeyin
Ağ güvenliği, performans için önemlidir. Davetsiz misafirlere karşı önlem alın. Kullandığınız WiFi’a siz farkında olmadan bir başkası da dahil olabilir.Örneğin, apartmanınızdaki komşunuz sizin ağınıza bağlanabilir ve haberiniz olmadan HD filmler indirebilir. Bu duruma engel olmak için Wi-Fi ağınız için WPA2 koruma ayarlarını aktif edin.
6) Mesh Teknolojisi Destekli Ürünler ile WiFi Performansını Artırın
Piyasada mesh teknolojisini destekleyen birçok ürün bulunuyor. Bunlardan birini internet üzerinden satın alabilir ve evde internet kapsama alanını genişletebilirsiniz. Örneğin evlerde ultra yüksek hızda ve güvenli internet erişimi için Zyxel Multy U Mesh Wi-Fi sistemi’ni tercih edebilirsiniz.550 metre kareye kadar kapsama alanında eşit hızda performans vaat eden ürünün altı adet entegre anteni bulunmaktadır.
2100 Mbps veri erişim hızına sahip olan (*2,4 GHz'de 300 Mbps *5 GHz'de 2x 866 Mbps) Mult U, evlerde maksimum 128 cihazı Wi-Fi ağına dahil edebiliyor. Akıllı telefon aplikasyon desteği ile ağınızı 7 / 24 her yerden yönetme imkanı sunan cihaz sayesinde;ebeveyn kontrolü, misafir ağı oluşturma,gibi işlemler, cep telefonları üzerinden kolaylıkla yönetebiliyor.
7) Ağınızı Genişletin
Kablosuz internetin çekmediği noktalar için eviniz de ekstra bir access point konumlandırabilirsiniz. Kablosuz köprü ya da ağınızı genişletmek için yineleyici (repeater) olarak kullanabilirsiniz.
Ek bir access pointin konumlandırılması ile evinizde daha önce sinyal iletim imkanı olmayan bölgeler için Wi-Fi sinyali sağlayabilirsiniz. İnternet hızı, bağlanan cihazların tipi ve sayısı gibi durumlara göre; köprü işlemi, ışık hızında bir bağlantı sunamaz ancak Wi-Fi sinyal alanını genişletir.
Zyxel olarak WAP3205 v3, NBG418N v2 Access point /router, NBG6615 acess point/gigabit router gibi faklı ürünlerimiz bulunmakta. Bu ürünlerden dilediğinizi tercih edip, ağınızı genişletebilirsiniz.
8) Kablosuz Menzil Genişletici
Evlerde modem veya router genelde salonda konumlandırıldığı için; ebeveynler bu odada çalışırken internet erişiminde sorun yaşamayabilir. Ancak kendi odalarından online olarak derse katılan öğrenciler, zaman zaman bağlantı sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Böylesi durumlarda bir kablosuz ağ genişletici ile evdeki kapsama alanını genişletebilirsiniz.
Evde ya da ofiste mevcut modem ya da router’ı değiştirmeden kablosuz internetin kapsama alanını artırmayı sağlayan aynı zamanda bağlantı hızını ve kalitesini de en uç noktaya taşıyan kablosuz menzil genişleticiler, tek tuşla kolayca aktif hale gelebiliyor. Kablosuz genişletici cihazların kurulacağı lokasyon, verimlilik için önem taşıyor.Zyxel WRE 6602, üzerinde yer alan LED göstergesi ile en iyi konumu bulmaya yardımcı oluyor. LED gösterge aynı zamanda kaç cihazın bağlı olduğunu ve performansı nasıl etkilediğini de gösteriyor. Ürün doğrudan elektrik prizine takılarak çalışıyor.
Ancak unutmamak gerekir ki kablosuz ağ genişleticiler, Mesh teknolojisini destekleyen Multy kadar yüksek performans sunmaz.
9) Web Tarayıcıyı, Güvenlik Yazılımları ve İşletim Sistemini Güncelleyin
Basit bir önlem olarak gibi gözükse de kullandığınız web tarayıcıyı güncellemek size avantaj sağlayabilir. Güncel olmayan bir web tarayıcı hem güvenlik, hem de hız açısından sorun çıkarabiliyor. Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox ya da Opera fark etmeksizin web tarayıcınızı her daim en güncel sürümde tutmaya özen gösterin. Hem bant genişliği verimliliği, hem de daha güvenli kullanım için web tarayıcı, güvenlik yazılımları veişletim sisteminizi güncelleyin.
10) Web Tarayıcı Önbelleğini Temizleyin
Web tarayıcılarda zaman içinde şişen önbellek, herhangi bir internet sayfalarına erişimde sorun çıkarabiliyor. Bu nedenle “Ayarlar” üzerinden belirli periyotlarla cache şeklinde de geçen önbelleği temizlemeyi ihmal etmeyin.
11) Web Tarayıcıdaki Araç Çubuklarını Silin
Araç çubukları her ne kadar işimizi kolaylaştırsa da ne yazık ki bir yandan da web tarayıcıları hantallaştırabiliyor. Bu da internet deneyiminin zedelenmesine neden oluyor. En azından karantina döneminde evde olduğunuzda web tarayıcılardaki araç çubuklarını silip daha basit ve sade bir uygulama haline getirebilirsiniz.
- Çalan her telefonu açmayınTelefon dolandırıcılığı neden hala revaçta?19 Kasım 2024 Salı 12:12TEKNOLOJİ
- Türkiye’nin yapay zeka zirvesi başlıyorYapay Zeka Zirvesi’ne sayılı günler kaldı21 Ekim 2024 Pazartesi 10:26TEKNOLOJİ
- Bu yöntemle turistlerden milyonlarca euro çalınmışRezervasyon dolandırıcılığıyla turistlerden milyonlarca euro çalınmış16 Ekim 2024 Çarşamba 18:55TEKNOLOJİ
- İşte en yaygın 10 dolandırıcılık yöntemiKüçük İşletme Sahiplerinin Karşılaştıkları En Yaygın 10 Dolandırıcılık20 Eylül 2024 Cuma 18:48TEKNOLOJİ
- Ses kopya ama tuzak gerçekYeni nesil sosyal mühendislik saldırılarına karşı uyanık olun18 Eylül 2024 Çarşamba 11:45TEKNOLOJİ
- KOBİ’lere fidye tuzağıCosmicbeetle zararlısının arkasında bir Türk mü var?...11 Eylül 2024 Çarşamba 09:55TEKNOLOJİ
- Sahte iPhone 16 tekliflerine dikkatDolandırıcıların yeni iPhone aldatmacasından nasıl yararlandığı ortaya çıktı...09 Eylül 2024 Pazartesi 10:41TEKNOLOJİ
- Takviye ürün dolandırıcılığı arttıTakviye Ürün Dolandırıcılıklarında Görülen En Yaygın Yöntemler...07 Eylül 2024 Cumartesi 09:20TEKNOLOJİ
- Tehlike arama motorları ile yayılıyorKötü amaçlı yazılımlar çevrimiçi reklam ağları ile geniş kitlelere ulaşıyor...06 Eylül 2024 Cuma 10:51TEKNOLOJİ
- Güvenlik açıklarına dikkatSiber casuslar güvenlik açıklarından içeri sızıyor...02 Eylül 2024 Pazartesi 10:49TEKNOLOJİ
- Banka dolandırıcılığına dikkatBankacılık dolandırıcılığından nasıl kaçınılır?...02 Eylül 2024 Pazartesi 09:20TEKNOLOJİ
- Dijital kimlik nasıl korunur?Telefon numarası güvenliği için uzmanlardan stratejiler...31 Ağustos 2024 Cumartesi 09:27TEKNOLOJİ
- Ebeveynler bu tuzağa düşmeyin!Okula dönüş döneminde en sık rastlanan 6 siber tehdit...31 Ağustos 2024 Cumartesi 09:25TEKNOLOJİ
- Siber suçluların en sevdiği saldırıParola sayısı arttıkça, kimlik avı saldırıları cazibesini koruyor...29 Ağustos 2024 Perşembe 10:31TEKNOLOJİ
- İnternet kullanıcıları saldırı altındaSiber saldırganların kullandığı en yaygın 4 manipülasyon yöntemi...26 Ağustos 2024 Pazartesi 09:53TEKNOLOJİ
- Siber suçluların yeni tekniğiKurbanlarının kart bilgilerini kendi telefonlarına aktarıyorlar...23 Ağustos 2024 Cuma 09:18TEKNOLOJİ
- Yapay zekâ oltanın ucundaSiber suçlular yapay zekâyı yem olarak kullanıyor...22 Ağustos 2024 Perşembe 09:18TEKNOLOJİ
- Dolandırıcılar telefon numaranızın peşindeDolandırıcılık endüstrisi büyümeye devam ediyor...21 Ağustos 2024 Çarşamba 10:58TEKNOLOJİ
- Finansal dolandırıcılık artıyorMobil kullanıcılar yeni bir finansal dolandırıcılık ile karşı karşıya...20 Ağustos 2024 Salı 12:31TEKNOLOJİ
- Çalışanlar yapay zekaya güveniyorÇalışanların yüzde 77'si otonom yapay zeka geleceğine güvenmeye başlıyor...17 Ağustos 2024 Cumartesi 10:10TEKNOLOJİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.