11 Haziran 2025
  • Bursa17°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C

AVUSTRALYA DOLARI YÜKSELDİ, KREDİ FAİZLERİ YÜZDE 2’DE KALDI

Avustralya doları yükseldi, kredi faizleri yüzde 2’de kaldı

SİDNEY (CİHAN)- Avustralya Merkez Bankası, RBA yüzde 2 ile ülke tarihinin en düşük seviyesinde olan kredi faizlerini değiştirmedi.

Avustralya Merkez Bankası’nın bu kararı, ülkedeki ekonomi uzmanlarının büyük çoğunluğu tarafından bekleniyordu. Avustralya doları, Amerikan doları karşısında değer kazanarak 72,9 sentten, 73,2 sent seviyesine yükseldi.

Avustralya dolarındaki bu yükselme, Merkez Bankası Başkanı Glenn Stevens’in "Avustralya doları, eşya fiyatları bazında önemli ölçüde düşüş kaydetti.” açıklamasının ardından gerçekleşti.

Stevens, daha önce bu açıklamanın aksine ifadeler içeren, "Avustralya dolarında daha fazla düşme, özellikle eşya fiyatlarındaki düşmeye bakarak gerekli gibi görünüyor." açıklamasında bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel

Yükleniyor...