ATATÜRK SPOR SALONU’NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI
"Yeni spor salonumuz; gençlerin düşlerini yeşertecek"

20 Mayıs 2025 Salı 08:35
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar ayağa kaldırılacak olan kentin simge yapılarından Atatürk Spor Salonu’nun temeli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda atıldı. Seyirci kapasitesi 5 bin 16’ya çıkarılan salonun ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, "Yeni spor salonumuz; gençlerin düşlerini yeşertecek, yeteneklerini geliştirecek, dostluklar kuracağı bir yuva olacaktır" dedi.
Bursa’da 1972 yılında hizmete açılan ve kentin yakın tarihinde önemli anılara sahne olan, ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle 2020 yılında yıkılan Atatürk Spor Salonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden inşa ediliyor. Daha önce 3 bin 100 kişilik seyirci kapasitesiyle planlanan ve Başkan Mustafa Bozbey’in talimatları doğrultusunda revize edilerek seyirci kapasitesi 5 bin 16 kişiye yükseltilen Atatürk Spor Salonu’ndaki çalışmalar, 19 Mayıs gibi anlamlı bir günde düzenlenen temel atma töreniyle başladı. Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Kayıhan Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları, siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının ve odaların temsilcileri, bürokratlar ve sporcular katıldı.
"Yeni spor salonumuz; gençlerin düşlerini yeşertecek"
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Bursa adına da tarihi bir günün heyecanı ve coşkusu içinde olduklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, Cumhuriyetin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ateşini yaktığı tarihte, Atatürk Spor Salonu’nun temelini atmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Atatürk’ün açtığı yolda, çağdaş, modern ve güçlü bir Bursa ve Türkiye için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini ifade eden Başkan Bozbey, "Temelini attığımız Atatürk Spor Salonu, bu hedefimizin önemli simgelerinden biridir. Atatürk Spor Salonu, gençlerimize ve spora verdiğimiz önemin güçlü bir yansımasıdır. Bu tesis; kentimizin uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmasını sağlayacak önemli bir yatırımdır. Yeni spor salonumuz; gençlerin düşlerini yeşertecek, yeteneklerini geliştirecek, dostluklar kuracağı bir yuva olacaktır" diye konuştu.

"Açılışını 2027 19 Mayıs’ına yetiştirmeyi hedefliyoruz"
Projenin, başlangıçta 3 bin seyirci kapasitesine sahip olacak şekilde planlandığını hatırlatan Başkan Mustafa Bozbey, ulusal ve uluslararası düzeyde spor karşılaşmalarına da ev sahipliği yapabilmesi amacıyla kapasiteyi 5 bin 16’ya çıkardıklarını açıkladı. Yaptıkları revize sayesinde ulusal ve uluslararası etkinliklerden basketbol süper lig maçlarına, turnuvalardan kültürel buluşmalara kadar pek çok organizasyona ev sahipliği yapabilecek niteliğe kavuşturulduğunu anlatan Başkan Bozbey, "Uluslararası standartlara uygun olarak FIBA’nın A kategorisi ölçütlerine göre tasarladığımız salonumuz, modern mimarisiyle, Atatürk adına, kentimize ve tarihine yakışır bir yapıya dönüşecek. Toplamda 18 bin metrekarelik inşaat alanında, 8 bin metrekarelik taban alanı üzerine, forekazık sistemi ve iksa yapısıyla güvenli ve uzun ömürlü bir temel atıyoruz. Hedefimiz 2 yılda tamamlamak. İnşallah bir aksilik olmazsa açılışını 2027 19 Mayıs’ına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Farklı kotlarda planlanmış fuaye alanları, sporcu ve hakem soyunma odaları, basın salonu, protokol ve saha içi izleme alanları, açık ve kapalı otopark, kafeterya ve sosyal alanlarıyla tesisimiz yalnızca spor etkinliklerinin değil, sosyal hayatın da bir parçası olacak. Spor salonumuzun çatı kısmında, enerji ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayacak güneş enerji panelleri yer alacak. Ayrıca yağmur sularını toplayıp arıtarak yeniden kullanmamızı sağlayan sistemlerle, çevreci ve sürdürülebilir bir yapıyı Bursa'mıza kazandırmış olacağız" dedi.
"Aslında Bursalılar kandırılmış"
‘Daha önceden temeli atılan alanda yeniden temel atılıyor’ şeklinde sözler duyduklarını ifade eden Başkan Bozbey, o dönemde yapılan işlemin bir temel atma olmadığını, seçim öncesi baştan savma, göstermelik bir tören düzenlendiğini dile getirdi. Seçim döneminde projeyi durdurup kapasiteyi en az 5 bin kişiye çıkartacaklarını söylediklerini de hatırlatan Başkan Bozbey, "Verdiğimiz sözü bugün tutuyoruz. 14 Mart’ta atılan temelin aslında temel olmadığı, sadece seçim üstü planlama yapıldığı aşikardır. Aslında Bursalılar kandırılmış. Yine birileri ‘Spor Toto’nun 100 milyon lira harcayarak yaptığı bir proje’ diyor. Spor Toto ile yapılan birçok proje var. Çekirge’deki Havuzlu Park olduğu gibi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne geçti. Belediye olarak oraya para da harcadık. Oradaki 100 milyon lirayı üstlendik ve ödedik. Onun karşılığında da Spor Toto’yu buradan çıkardık. Bursalıların parasıyla yapılmaktadır. 3 bin 500 kişilik salonu yıkacaksınız, bin kişilik düşüneceksiniz. Bursalı tepki gösterince ‘3 bin kişilik yaptık’ diyeceksiniz. Sizin daha büyük salon yapmanız gerekiyordu. İşte biz 5 bin 16 seyirci kapasiteli salonu inşa ediyoruz. Bursa’ya yakışan da bu" diye konuştu.
Yıldırım bölgesine de stadyum ve spor salonu müjdesi
1972 yılında temeli atılan Atatürk Spor Salonu’nda kendisinin de birçok hatırası bulunduğunu anlatan Başkan Bozbey, bu salonun çok fazla hikayesi olduğunu vurguladı. Yıldırım bölgesinde de hem 5 bin kişilik stadyum hem de yanında spor salonu yapmak için yer arayışlarının devam ettiğini açıklayan Başkan Bozbey, "Yerleri temin ettiğimizde projelendirerek ihalesini yapacağız. Biz, sporun kenti, kültür kenti, eğitim kenti Bursa’yı oluşturmak zorundayız. Bunları yaptığımızda Bursa kazanır. Bursalıların ne istediğini ve ne sunacağımızı biliyoruz. Bu projeyi de katılımcı bir anlayışla yaptık. Odalarımızla bir araya geldik. Bu salon gençlerimiz için, Bursa'mızın geleceği için yükselecek. Yıkılan Atatürk Stadyumu alanına Kapalı Tribünü ve altına da Bursa Müzesi yapmak için çalışmalara başladık. Biz Bursa’yı da Bursalıları da seviyoruz. Cumhuriyet’i geleceğe taşıyacak olan gençlerimizdir. Onların başarıları, Bursa'mızın başarısı, Bursa'mızın başarısı ise ülkemizin başarısı olacaktır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" dedi.
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ise, Atatürk’ün isminin yaşatılacağı spor salonunun tekrar açılacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Gençlerin tekrar bu alanda sporla buluşmasını sağlayacak olan Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür eden Yeşiltaş, tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutladı.
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da Atatürk Spor Salonu yıkıldığında büyük üzüntü duyduğunu, böylesine önemli bir yapının yeniden ayağa kaldırılmasını önemli olduğunu ifade etti. Başkan Bozbey’e ve emeği geçenlere teşekkür eden Kayışoğlu, tesisin Bursa’ya hayırlı olmasını diledi.
CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala ise yıkılan Atatürk Spor Salonu’nda sadece maçları izlemediğini, antrenman da yaptığını, basketbol maçlarına da çıktığını dile getirdi. Salonun yıkılmasından büyük bir üzüntü duyduğunu belirten Pala, spor salonunun tekrar Atatürk’ün adıyla hizmete girecek olmasından dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e ve sürece katkı sunan herkese teşekkür etti.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da yıkılan Atatürk Spor Salonu’na ait hatıralarını paylaştı. Kapasitesi artırılarak kente tekrar kazandırılan spor salonundan birçok başarılı sporcunun yetişeceğine inandığını söyleyen Aydın, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ise hem Atatürk Spor Salonu’nda hem de Atatürk Stadyumu’nda herkesin hatırası bulunduğunu ifade etti. Atatürk Stadyumu’nu kaybetmelerine karşın Atatürk Spor Salonu’na tekrar kavuşmanın sevindirici olduğunu dile getiren Özdemir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda temelinin atılmasının anlamlı olduğunu vurgulayarak çalışmaya emek veren Başkan Bozbey’e ve ekibine teşekkür etti.
Gaziakdemir Muhtarı Kemal Özdemir, Atatürk Spor Salonu yıkıldığında büyük bir hüzün, bugün ise büyük bir sevinç yaşadıklarını belirtti. Bursa’nın daha modern bir spor salonuna kavuşacağını belirten Özdemir, projeyi tekrar hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve protokol üyeleri tarafından Atatürk Spor Salonu için ilk harç döküldü.
Bursa'da LGS heyecanı! Öğrenciler içeride veliler dışarıda ter döktüLiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da saat 09.30 itibarıyla başladı. İl genelinde binlerce öğrenci, hayalini kurduğu liseye yerleşebilmek için sınav salonlarında ter döktü.13 Haziran 2026 Cumartesi 12:19BURSA MANŞET
Uludağ'da alarm! Ormanlar 24 saat gözaltındaBursa Uludağ'da jandarma, orman yangınlarına karşı havadan ve karadan 24 saat nöbet tutuyor. Ziyaretçilere kimlik kontrolü yapılıyor, riskli alanlar sürekli denetleniyor.13 Haziran 2026 Cumartesi 12:16BURSA MANŞET
Bursa'da zehir tacirlerine film gibi operasyon!Bursa merkezli 5 ilde düzenlenen, helikopter ve İHA destekli dev narkotik operasyonunda gözaltına alınan toplamda 102 şüpheliden 79'u tutuklandı.13 Haziran 2026 Cumartesi 12:06BURSA MANŞET
Bursa'da çelik kasa hırsızları polisin dikkatiyle yakalandıBursa'nın Nilüfer ilçesinde şüphe üzerine durdurulan bir araçta bulunan çelik kasanın, aynı gün bir evden çalındığı ortaya çıktı.13 Haziran 2026 Cumartesi 12:01BURSA MANŞET
Bursa'da film gibi kovalamaca! Sokak arasında yakalandıBursa'da hakkında 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polis ekiplerinin ara sokaklarda yaşanan kovalamacası sonucu yakalandı.13 Haziran 2026 Cumartesi 12:00BURSA MANŞET
Bursalılar bu saatlere dikkat! Kuvvetli sağanak...Son yapılan değerlendirmelere göre, "Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor" denildi.13 Haziran 2026 Cumartesi 10:43BURSA MANŞET
HSK Kararnamesi yayınlandı! İşte Bursa'da yeri değişen savcı ve hakimler2026 yılı Adli Yargı Kararnamesiyle hem Bursa'ya yeni hakim ve savcı atamaları yapılırken hem de Bursa'da görev yapan çok sayıda hakim ve savcı farklı illere veya üst görevlere atandı.13 Haziran 2026 Cumartesi 10:17BURSA MANŞET
Bursa'da polisten kaçan sürücüye 470 bin TL cezaBursa'nın İnegöl ilçesinde polisin dur ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü, motosikletini bırakıp yaya olarak kaçtı. Yaklaşık 10 kilometre süren kovalamacanın ardından yakalanan şahsa, toplam 469 bin TL cezai işlem uygulandı.13 Haziran 2026 Cumartesi 10:03BURSA MANŞET
Bursa'da kafede tartıştığı kişiyi silahla vurup kaçtıBursa'da kafede başlayan tartışma büyüyerek silahlı kavgaya döndü. Taraflardan biri yanında getirdiği silahla diğerine defalarca ateş etti.13 Haziran 2026 Cumartesi 09:31BURSA MANŞET
Bursa'da iş yerini kurşunlayıp kaçtılarBursa’nın İnegöl ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen olayda, bir işyeri kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kurşunlandı.13 Haziran 2026 Cumartesi 09:21BURSA MANŞET
Başkan Vekili Biba öğrencilerle bir araya geldiBursa'da gençlere yönelik çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeler ve sosyal belediyecilik anlayışıyla gençlerin yanında olmaya devam ediyor.13 Haziran 2026 Cumartesi 09:02BURSA MANŞET
Bursa dahil 8 ilde 'beyaz ette fahiş fiyat' operasyonuBursa'nın da aralarında bulunduğu 8 ilde düzenlenen operasyonlarda beyaz et sektöründe tüketici aleyhine eylemlerde bulunan 28 şüpheli gözaltına alındı, 13 şirket hakkında denetim kayyımlığı tedbiri uygulandı.12 Haziran 2026 Cuma 10:17BURSA MANŞET
Bursa'da uygulamadan kaçan alkollü sürücü cezayı duyunca neye uğradığını şaşırdıBursa'da alkol denetiminde polis ekiplerinin 'Dur' ihtarına uymayan sürücü kaçmayı denedi. Takip sonucu yakalanan sürücü, 232 bin lira para cezası yediğini duyunca 'Yandık' diye sitem etti. O anlar kameraya yansıdı.12 Haziran 2026 Cuma 10:08BURSA MANŞET
Bursa’da ilginç kaza! Herkes yapay zeka dedi ama...Bursa’da motosiklet ile otomobilin çarpıştığı, yapay zeka olduğu sanılan kazada sürücünün burnu bile kanamadı.12 Haziran 2026 Cuma 10:01BURSA MANŞET
Bursa'da LGS'ye girecek öğrencilere ulaşım ücretsizBursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, 13 Haziran Cumartesi günü Liselere Giriş Sistemi (LGS) Sınavı’na girecek öğrencilere toplu ulaşımın ücretsiz sunulacağını açıkladı.12 Haziran 2026 Cuma 09:48BURSA MANŞET
Bursa'da korkutan çatı yangınıBursa'nın bir binanın çatısında çıkan yangın, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.12 Haziran 2026 Cuma 09:23BURSA MANŞET
Bursa'da kaçak tütün operasyonu... 6 gözaltıBursa'da jandarma ekiplerince kaçak tütün ve tütün mamulleri ticaretinin önlenmesine yönelik düzenlenen operasyonda, yüz binlerce makaron ve çok sayıda kaçak ürün ele geçirilirken 6 şüpheli gözaltına alındı.12 Haziran 2026 Cuma 09:11BURSA MANŞET
Başkan Vekili Biba'dan toplu sözleşme açıklamasıBursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, belediye ile Tüm-Bel-Sen arasında yapılan toplu sözleşmenin hukuka uygun olmadığını belirterek bir açıklama yaptı.12 Haziran 2026 Cuma 08:45BURSA MANŞET
Bursa sahillerinde seyyar satıcı denetimiBursa'nın Mudanya ilçesi sahil bandında zabıta ekiplerince denetim gerçekleştirildi.11 Haziran 2026 Perşembe 10:21BURSA MANŞET
Bursa'da ehliyetsiz sürücü polisten kaçtı, 300 bin lira ceza yediBursa'da polis ekiplerinin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan ehliyetsiz sürücü, sokak aralarında yakalandı. Ehliyetsiz sürücüye farklı maddelerden toplam 300 bin lira cezai işlem uygulandı.11 Haziran 2026 Perşembe 10:18BURSA MANŞET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.