19 Mayıs 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

AŞİN BAŞINDA DEMİR DÖVEREK ORUÇ TUTUYOR

Nuh Mehmet Dinçer, yüz derecenin üzerinde olan ateşin başında demir döverek oruç tutuyor.

Aşin başında demir döverek oruç tutuyor

10 Haziran 2016 Cuma 17:53

Kayseri'de 55 yıldır demircilik yaparak geçimini sağlayan Nuh Mehmet Dinçer, yüz derecenin üzerinde olan ateşin başında demir döverek oruç tutuyor. Dinçer, "Ocağın sıcaklığı yüz dereceden fazla, demir ısındığı için. Allah sabır veriyor. Orucu da tutmazsak neye yarar." dedi.


Kocasinan ilçesine bağlı Eski Sanayi Bölgesi'nde demircilik yapan 71 yaşındaki Nuh Mehmet Dinçer, 17 saati aşan Ramazan orucunu, yüz dereceyi aşkın sıcaklıkta demir döverek tutuyor. İlkokul 4. sınıfı bitirdikten sonra demircilik mesleğine başlayan ve 55 yıldır bu işi yapan Dinçer, "Gençken yorgunluk ne demektir bilmiyorduk. Oruç tutmak isteyince hiç zorlanmıyorum. Allah sabrını veriyor." şeklinde konuştu.


"TERLİYORUZ, YORULUNCA DİNLENİYORUZ"


Demirci Ustası Nuh Mehmet Dinçer, şöyle dedi: "Geçimimi bundan sağlıyorum, 4 çocuğum var. Ramazan'da işler durgun fakat boş durmamak için çalışıyoruz. Terliyoruz, yorulunca dinleniyoruz. Havalar buz gibi, diğer aylarda bulamazsınız bu havayı. Orucu da tutmazsak neye yarar. Ocağın sıcaklığı yüz dereceden fazla, demir ısındığı için."



Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel