22 Kasım 2024
  • Bursa21°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C

'ANALARDAN HAYME ANA’YA SAYGI' SERGİSİ

734. Hayme Ana’yı anma etkinlikleri kapsamında Kütahyalı kadın sanatçılar tarafından 'Analardan Hayme Ana’ya Saygı' konulu sergi açıldı.

'Analardan Hayme Ana’ya saygı' sergisi

734. Hayme Ana’yı anma etkinlikleri kapsamında Kütahyalı kadın sanatçılar tarafından 'Analardan Hayme Ana’ya Saygı' konulu sergi açıldı.

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) tarafından 734. Hayme Ana’yı anma etkinlikleri kapsamında KÜSAD sergi salonunda 'Analardan Hayme Ana’ya Saygı' adlı sergi açıldı.

Sergide, 17 kadın sanatçının eserlerinden oluşan, resim, rölyef, yağlı boya, çini, tezhip gibi değişik sanatlardan çalışmalar yer aldı.

KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, kuruluşun ve kurtuluşun kenti olan Kütahya’da, Kütahyalı olmanın bir ayrıcalığı yaşadıklarını belirterek, "30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla '26-30 Ağustos 1922 Dumlupınar' sergisini açtık. Bugünde 'Analardan Hayme Ana’ya Saygı' sergimizi açıyoruz ve bundan da son derece mutluyuz.” dedi.

17 kadın sanatçının çeşitli çalışmalarıyla bu sergiye destek verdiğini ifade eden Yıldız, "Arkadaşların duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü bu hafta Hayme Ana ve göç şenliklerinin başlaması, Hayme Ana’nın Çarşamba köyünden, yerleşik hayata geçişi tasvir eden bir gün, böyle bir günde Hayme Anamızı anmadan, yad etmeden geçmek mümkün değildi. Çünkü, Anadolu Coğrafyasına, tarihine baktığımız zaman, tüm başarıların temelinde analarımızın izleri olduğu görülür. Analarımız başımızın tacı, onlar her zaman bizlerin desteği, işte koskoca bir imparatorluk Hayme Ana sayesinde kuruldu. Koskoca bir Cumhuriyet’te Zübeyde Annemizin doğurduğu bir evlat olan Mustafa Kemal tarafından kuruldu. Bu analarımıza şükran ve minnetimizin bir ifadesi olarak bu sergiyi açtık.” şeklinde konuştu.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür