ALTEPE BU SORUYA NEDEN YANIT VERMEDİ?
Sıcaksu bölgesindeki satış, gündemdeki yerini koruyor

29 Haziran 2017 Perşembe 19:55
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Sıcaksu bölgesindeki 22 dönümlük alanı, tek kişinin katıldığı ihaleyle, üstelik ihale esnasında plan değişikliği yaparak satmasına yönelik tepkiler dinmiyor. Mahkemelik olan ihaleye yönelik tepkiler üzerine açıklama yapan Başkan Altepe, en önemli eleştiriyi görmezden geldi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sıcaksu bölgesindeki 22 dönümlük alanı satışa çıkardı. Toplam 68 milyon 125 bin lira muhamman bedel üzerinden satışa çıkan alanın ihalesine, sadece Gökçenler’in sahibi olduğu B Plas katıldı. Gerçekleşen ihalede kentin en değerli yerlerinden biri olan söz konusu 22 dönümlük alan, 70 milyon liraya B Plas’a satıldı.Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda getirilen plan değişikliğiyle, ihale devam ettiği esnada, daha önce ticaret ve turizm alanı olan bölge, konut imarına da açıldı.
MHP Büyükşehir Meclis Grup Başkan vekili İhsan Bilgili de, ihaleden sonra yaptığı açıklamada, belediyeyi eleştirerek, satışın eksik ve yetersiz olduğunu söyledi. Bilgili, kamulaştırılmak için harcanan bölgenin tamamına 120 milyon liraya mal olduğunu, buna karşılık 22 dönümlük alanın 70 milyon liraya satıldığını vurguladı.
Olay Bursa'nın gündeme taşıdığı ihale sırasında yaşananlar, kentte en çok konuşulan konulardan biri oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı.
Altepe, "Bunlar kasıtlı veya bilinçsizce yapılan açıklamalar. Biz kamulaştırdığımız alanın yüzde 15’ini 70 milyona sattık. Yüzde 15’i 70 milyon yapıyorsa tamamı ne kadar yapar bu basit bir hesap. Merak edenler bu hesabı yapsın ama rast gele konuşmasın.” değerlendirmesinde bulundu. Altepe, "Bizim yaptığımız kamulaştırmalar 130 milyonu geçti. Bursalı firma aldı. Dünya firmaları geldi, hepsi baktı, alıcı oldular, İstanbul’dan birçok firma geldi, Körfezden geldi. Ama satın alma gününde Bursalı firma geldi bizim de umduğumuz buydu." diye konuştu.
ALTEPE CAN ALICI KONUYU GÖRMEZDEN GELDİ!
Başkan Altepe, bu açıklamaları yaparak, kendini savunurken, satışla ilgili en önemli eleştiriye yanıt vermedi. Altepe, MHP'li Bilgili'nin,"İhale esnasında plan değişikliği yapılarak,daha önce ticaret turizm alanı termal turizm alanı kür merkezi tanımlı alana bu defa ayrıca konut alanı da ilave edilmiş oldu.Dolayısıyla tam rekabet koşullarının oluşmadığı bir ihaleyle yapılan satışı eksik ve yetersiz buluyoruz. Plan değişikliğiyle yüksekliğin serbest olduğu bir konut imarının verildiğinden habersiz olan yatırımcılar ihaleye girmemiş ve tek firmanın verdiği düşük bir meblağa satış yapılmıştır. Plan değişikliği yapılıp tam rekabet ortamı sağlanarak ilana çıkılması gerekirdi." eleştirisini görmezden geldi.

BİLGİLİ'DEN YENİ AÇIKLAMA
MHP Büyükşehir Meclis Grup Başkan vekili İhsan Bilgili, Recep Altepe'nin sözleri üzerine yeni bir açıklama yaparak, Altepe'ye yeni eleştiriler yöneltti.
Bilgili, açıklamasına, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Recep Altepe'ye cevabımdır. Sıcaksu bölgesinde yapılan satış ve plân değişikliği ile ilgili yaptığımız eleştirilere sayın başkan, basın birimi vasıtasıyla ve Olay TV'de Ahmet Emin Yılmaz beyin programında cevap vererek yaptığı icraatın doğru olduğunu ifade etmiştir. Anlaşılan sayın başkan açıklamamızı tam okumamış...Öncelikle yazılı olarak yaptığım eleştirileri virgülüne bile dokunmadan tekrar yayınlıyorum.(Haberin sonuna eklenmiştir. OB:)" diyerek başladı.
İhsan Bilgili, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Yaptığımız açıklama iyi incelendiğinde de görüleceği üzere, tabakhaneler bölgesinin bir çöküntü halinden kurtarılması ve Bursaya değer katacak termal şehir özelliğini yeniden kazandıracak şekilde tesislerle değerlendirilmesinin doğru olduğunu ve projeyi desteklediğimizi ifade etmiş idim. Yanlış anlamanın olduğu paragraf okunduğunda, 18.3 hektarlık yani 180 dönümlük alanın yaklaşık %75' inin 120 milyon liraya kamulaştırıldığını söylediğim görülecektir. Medya diliyle farklı yorumlanmış olabilir. Dolayısıyla yanlış söylediğim bir şey yok. Hatta eksik söylemişim...142 dönüm 130 milyon liraya kamulaştırılmıştır."
BELEDİYENİN KASASINA DAHA ÇOK PARA GİRERDİ!
Bizim eleştirimiz şudur. Bu bölgeyi çok değerli kılacak şekilde bir imar verilmiştir. Ticaret turizm ve konut alanı kılınmıştır. Otel, motel, butik otel, tatil evleri, termal tesisler, termal kür merkezleri, fizik tedavi merkezleri, yaşlı bakım tedavi merkezleri, spor tesisleri, açık kapalı yüzme havuzları, yeme içme mekanları, alışveriş ve eğlence merkezleri ve son olarak da konut imar verilmiştir. Emsal 2 ve yükseklik serbest bırakılmıştır. Yapılacak tesislerle yeni cazibe merkezi olacak bir bölgenin değerinin bir iki kat değil, tanıtımının iyi yapılması ile daha çok olması ve bu şekilde bir satışın yapılması gerekirdi. Bunun için de ihalenin tam rekabet ortamına açılması ve belediyemizin daha çok gelir elde etmesi sağlanabilirdi. Söylediğimiz budur.
22 DÖNÜMÜN İÇİNDE GÖKÇENLER'İN YERİ DE VAR !
Ayrıca ihalenin yapıldığı aynı gün bir plan değişiklikle konut imarının ilave edilmesini doğru bulmadık ve kanımca bu imar hakkının karşılığı olan bir değer artışıyla satış gerçekleştirilememiştir.
22 dönümlük yere kamulaştırma bedeli olarak ne ödenmiştir. Bunun açıklanmasını istiyorum. Bizim edindiğimiz bilgilere göre bu 22 dönümün içinde Gökçenler'inde yeri vardır. Burası ortalama 1500 liradan kamulaştırılmış olsa –ki mahkeme yoluyla 2000.– lirada ödendiği ifade ediliyor– 30 milyondan fazla yapar. Ama 70 milyona sattık. Yani bir iki katına...Oysa adeta her şeyin yapılabildiği bu imar hakkıyla herhalde daha yüksek değerlere satılabilirdi. Belediyemizin kasasına daha çok para girerdi.
BORÇLANARAK İŞ YAPAN BELEDİYEYİZ!
Daha geçen günlerde asfalt yapabilmek için iller bankasından 100 milyon lira kredi alınmasını oy birliğiyle kabul ettik. Borçlanarak iş yapan bir belediyeyiz."

BİLGİLİ'NİN İLK AÇIKLAMASININ TAM METNİ
"Sıcaksu bölgesi plan değişikliği ve arsa satışı...
Bursa Büyükşehir Belediye meclisinin 20 Haziran 2017 tarihli ikinci oturumunda sıcaksu tabakhaneler bölgesiyle ilgili bir plan değişikliği gündeme getirildi. Getirilen plan değişikliği ile daha önce ticaret turizm alanı termal turizm alanı kür merkezi tanımlı alana bu defa ayrıca konut alanı da ilave edilmiş oldu. Meclis toplantısının yapıldığı sırada alt katta encümen tarafından sıcaksu bölgesinde 22 dönümlük bir alanın da satış ihalesi yapılıyordu. Satış ihalesi yapılmış ve 7 firmanın dosya almasına rağmen sadece Gökçenler ihaleye teklif vermiş ve 70 milyon liraya burasını satın almıştır. Bursa'nın merkezinde 90 derece jeotermal suyun çıktığı değerli bir alan olan tabakhaneler dediğimiz bu bölgenin dönüşümü doğrudur ve mutlaka yapılmalıdır. Buna olumlu bakıyoruz ve destekliyoruz. Ancak, 18.3 hektarlık yani 180 dönümlük bu bölgenin yaklaşık %75 ini kamulaştırmayla mülkiyetine geçiren Büyükşehir Belediyesi sanıyorum buraya 120 milyon lira ödedi. Dolayısıyla tam rekabet koşullarının oluşmadığı bir ihaleyle yapılan satışı eksik ve yetersiz buluyoruz. Plan değişikliğiyle yüksekliğin serbest olduğu bir konut imarının verildiğinden habersiz olan yatırımcılar ihaleye girmemiş ve tek firmanın verdiği düşük bir meblağa satış yapılmıştır. Plan değişikliği yapılıp tam rekabet ortamı sağlanarak ilana çıkılması gerekirdi. Bu itibarla bunun vebal ve sorumluluğuna girmeyerek MHP grubu olarak red oyu kullandık.
Kamuoyuna saygıyla sunulur. 21.06.2017"
ALTEPE HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Halkın Kurtuluş Partisi Bursa İl başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kararı onaylayan belediye meclis üyeleri ve ihaleyi alan şirket yetkilileri hakkında, ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Yorumlar
Bursa Manşet
Bursa'da pide imalathanesinde yangın paniğiBursa’nın Gemlik’nin ilçesinde bir pide imalathanesinde çıkan yangın, kısa süreli paniğe neden oldu. Alevlerin sardığı dükkan kameraya yansıdı.13 Aralık 2025 Cumartesi 10:11BURSA MANŞET
Marmara denizinin dibinde 50 yıllık sır ortaya çıkıyorTürk Hava Yolları'nın (THY) 50 yıl önce Marmara Denizi'ne düşen yolcu uçağının sırrı ortaya çıktı.13 Aralık 2025 Cumartesi 10:07BURSA MANŞET
Bursa'da boşanmayı düğün gibi kutladı!Bursa'da seyir halindeki süslü otomobil, arka camına yazılan notla görenleri hem şaşırttı hem güldürdü.13 Aralık 2025 Cumartesi 10:04BURSA MANŞET
Bursa'da otobüsteki satırlı saldırgan evinde yakalandıBursa’nın Nilüfer ilçesinde şehir içi yolcu otobüsünde "yer verme" meselesi nedeniyle çıkan tartışmada satırla saldırı gerçekleştiren şahıs, polis ekipleri tarafından evinde yakalandı.13 Aralık 2025 Cumartesi 09:59BURSA MANŞET
Bursa'da 8 kaçak göçmen yakalandıBursa'nın İnegöl ilçesinde Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 8 kaçak göçmen yakalandı.13 Aralık 2025 Cumartesi 09:57BURSA MANŞET
Bursa yeni yıl coşkusuna hazırBursa Büyükşehir Belediyesi, Millet Bahçesi Kültürpark Atatürk Stadyumu girişinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle yeni yıl coşkusunu 19 gün boyunca kentin kalbinde yaşatacak. -12 Aralık 2025 Cuma 10:54BURSA MANŞET
Bursa'da hukuk öğrencisinin dev TOKİ vurgunuBursa'da 20 yaşındaki hukuk öğrencisi E.A., sahte TOKİ sitesiyle vatandaşları dolandırıp mağdurlarla dalga geçerek "Uykum geldi, gidin polise şikâyet edin" dedi.12 Aralık 2025 Cuma 10:24BURSA MANŞET
Bursa'da 400 yıllık han, bin yıllık lezzetle buluştuBursa'nın Büyükorhan ilçesinde yaklaşık 400 yıl önce yapıldığı tahmin edilen Tahıl Hanı'nda yıllardır yapılan kavurmanın yanına tarihinde ilk kez cağ döner de geldi.12 Aralık 2025 Cuma 10:01BURSA MANŞET
Bursa'da cephanelik gibi eve baskın!Bursa'da bir eve yapılan baskında cephanelik çıktı. Arama sırasında ise şüpheliler polise saldırdı...12 Aralık 2025 Cuma 09:48BURSA MANŞET
Bursa'da şap hastalığına bir hayvanını daha verdiBursa'nın Yenişehir ilçesinde hayvancılıkla uğraşan ve şap nedeniyle 1,5 milyon lira kaybı bulunan üretici Aytaç Afşar, bir büyükbaş hayvanını daha hastalık yüzünden 150 bin lira zararla kesime gönderdi.12 Aralık 2025 Cuma 09:34BURSA MANŞET
Bursa'da 'dur' ihtarına uymayan sürücü ortalığı ayağa kaldırdıBursa'nın İnegöl ilçesinde kaza yaptıktan sonra polisin 'dur' ihtarına uymayan otomobilin 18 yaşındaki sürücüsü, kaçarken park halindeki araçlara çarptı.12 Aralık 2025 Cuma 09:23BURSA MANŞET
Bursa’da trafik kazası: 1 yaralıBursa'nın İnegöl ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.12 Aralık 2025 Cuma 09:22BURSA MANŞET
Bursa'da yangın paniği! Yaralı var...Bursa'da sabaha karşı bir barakada çıkan yangın paniğe neden oldu. Barakada yaşayan yabancı uyruklu şahıs yangından etkilendi.12 Aralık 2025 Cuma 09:15BURSA MANŞET
Bursa'nın yeşil dönüşümü başlıyorBursa Büyükşehir Belediyesi, çevre ve doğa dostu projeler geliştirmek amacıyla ‘Yeşil Şehir Eylem Planı’ çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.12 Aralık 2025 Cuma 08:41BURSA MANŞET
Balıkesir'de 4.9'luk deprem! Bursa yine fena sallandı...Bursa'da hissedilen deprem meydana geldi. AFAD depremin Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, 4.9 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Sarsıntıyı hissedenler kısa süreli panik yaşadı.11 Aralık 2025 Perşembe 10:19BURSA MANŞET
Togg, Bursa dahil 5 büyükşehirde bayi açıyorTürkiye’nin küresel teknoloji markası Togg, daha fazla kullanıcıyla temas etmek için deneyim ve servis noktaları ağını yeni iş birlikleriyle büyütüyor.11 Aralık 2025 Perşembe 09:56BURSA MANŞET
Bursa'da 19 yaşındaki kayıp Berat'ın cansız bedeni bulunduBursa'da 7 Aralık'tan bu yana kayıp olarak aranan 19 yaşındaki Berat Yavuz'un cansız bedeni Mudanya'da deniz kıyısında bulundu.11 Aralık 2025 Perşembe 09:50BURSA MANŞET
Bursa'da yolun karşısına geçmek isterken ölümden döndüBursa'da yolun karşısına geçmeye çalışan Mehmet Murat Ö.'ye otomobil çarptı. Ağır yaralanan Mehmet Ö. hastaneye kaldırıldı11 Aralık 2025 Perşembe 09:46BURSA MANŞET
Bursa dahil 22 ilde dev DEAŞ operasyonuBursa dahil 22 ilde jandarma, düzenlediği operasyonla 92 şüpheliyi yakaladı.11 Aralık 2025 Perşembe 09:40BURSA MANŞET
Bursa afetlere engelsiz hazırlanıyorBursa Acil Müdahale (BAM) ekibi, özel gereksinimli bireyler için afet öncesi alınabilecek önlemler, afet anında güvenli, hızlı ve doğru şekilde tahliye edilmeleri konularında bilgilendirildi.11 Aralık 2025 Perşembe 08:06BURSA MANŞET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.