AKTAŞ'TAN BOZBEY'E SERT CEVAP
Aktaş ve Gürkan Bozbey'in iddalarına cevap verdi...

08 Mayıs 2024 Çarşamba 16:13
Alinur Aktaş Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile birlikte yaptığı basın toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in gündeme getirdiği iddiaları cevaplandırdı.
Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan "Biz sayın Başkanı çok iyi tanıyoruz önceki belediye döneminden, ama şimdi onu tüm Türkiye tanımaya başladı. Bozbey daha başkanlığının birinci ayında icraatlarıyla Bursa’nın adını ve itibarını karaladı" dedi. Gürkan ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i hedef alıp "Birinci ayın sonunda havlu atan, bahaneler üretip seçim vaatlerini yerine getirmeyen bir büyükşehir başkanına Türkiye ilk kez şahit oluyor" diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Alinur Aktaş şahsına yapıldığını ve asılsız olduğunu belirttiği iddialara cevap vermek için Ak Parti Bursa İl Başkanlığında Davut Gürkan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Alinur Aktaş'tan önce söz alan Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, "Biz isterdik ki güzel Bursa’mızın adı projelerle anılsın. Vatandaşa dokunacak işler, yatırımlarla anılsın. Bursa’mızın adı günlerdir; alışık olmadığımız adam kayırmacılığıyla liyakatsizlikle, aile belediyeciliği ile anılmaya başladı. Şunu net ifade etmemiz gerekiyor, aslında biz sayın Başkanı çok iyi tanıyoruz. Önceki belediye döneminden, ama şimdi onu tüm Türkiye tanımaya başladı. Bozbey daha başkanlığının birinci ayında icraatlarıyla Bursa’nın adını ve itibarını karaladı" dedi.
"Ne yazık ki Bursa Büyükşehir Beledyesi CHP tipi liyakat anlayışının sembolü haline geldi"
Bursa kamuoyunun Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in kendisinden seçim meydanlarında verdiği sözleri tutmasını beklediğini belirten Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, "Maalesef Bozbey Türkiye’ye ilk defa namzet olan isimle aile belediyeciliği kurmanın telaşına düştü. 31 Mart seçimlerinden sonra CHP’li belediyelerde çok düzey üst düzey atamanın eş dost kontenjanından gerçekleştiğine yakından şahit olduk. Ne yazık ki Bursa Büyükşehir Beledyesi CHP tipi liyakat anlayışının sembolü haline geldi. Bir kaç haftadır süren eş dost akraba atamaları, sayın Bozbey’in öz yeğenini Burkent başkanı atamasıyla tüm Türkiye’nin gündemine düşmüş oldu. En başta bu atamayı savunmaya kalksa da bu işler hiç mi çalışmayacak diyerek pişkinliğini gösterse de geri adım atmak zorunda kaldı. Geri adım atarken bile doğru ifadeler kullanılmaması kendi yandaş medyasını bile isyan ettirir hale geldi. Sadece düşünme aşamasındaydı, neticelenmemişti diye gerçek olmayan beyan kullanıldı, kamuoyundan özrü bile çok görüp yalan söylemiş oldu. Sadece düşünmüştük dediği atamayı 4 mayıs günü Burkent yönetim kurulu toplantısında ortaya çıktığını biliyoruz. Aynı gün yeni yönetimi makamında kabul etti. Bursa ve Türkiye'ye gerçeği olmayan beyanda bulunmaya gerek yoktu. Özür dilemek zor olmasa gerek" dedi.
"Bozbey Büyükşehir Belediyesi’ni aile şirketi gibi yönettiği her adımda biz karşısında olacağız"
4 mayıs tarihinde yapılan atamanın yapıldığı toplantı tutanaklarını basın mensuplarına dağıtan Davut Gürkan sözlerine şu şekilde devam etti:
"4 Mayıs Cumartesi günü alınan yönetim kurulu kararı ile Furkan Bozbey’e 3.şahıslar lehine kefalette bulunmaya, kredi sözleşmeleri ile şirketi borç altına sokacak karşılıklı taahhüt yetkisi, şirketin mallarının ipotek ve satılmasına kadar bütün bu yetkiler verilmişken, bunlar olmadı diyerek gerçek olmayan beyanı kullanmak bir Büyükşehir Belediye Başkanı’na yakışmadı. Daire Başkanı olarak atadığınız baldızınız sayın Sezen Uğurlu’nun atamasından ne zaman vazgeçeceksiniz. Daire Başkanı olarak atadığınız milletvekili Kayıhan Pala’nın eşinden ne zaman vazgeçeceksiniz? Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda Burfaş Yönetim Kurulu Başkanı yaptığımız Yalçın Işıkyıldız’ın eşi Dış İlişkiler Daire Başkanı atamasından ne zaman vazgeçeceksiniz? Mesele isimlerle sınırlı değil. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı’nı iyi tanıyoruz. Nilüfer Belediyesi dönemindeki çok soru işaretli icraatlarından tanıyoruz. Sayın Bozbey Büyükşehir Belediyesi’ni aile şirketi gibi yönettiği her adımda biz karşısında olacağız."
Diğer büyükşehirlerinde belediye başkanlarının mal varlıklarını paylaştıkları halde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey'in halen kamuoyuna mal varlığını açıklamadığını belirten Gürkan, "20 yıl belediye başkanlığı yapmış başka bir işi olmayan sayın Bozbey’in seçim döneminde paylaşmaktan imtina ettiği mal beyanı nedir? Seçilince paylaşır diye bekledik, Bozbey’in valilikle paylaştık dediği mal beyanını kamuoyu bekliyor. Gizlenecek saklanacak bir şeyiniz var mı diye sormak istemiyoruz. Bir an önce hem kendisi hem Nilvak başkanı eşi ve yönetim kurulu üyelerinin mal beyanlarını bekliyoruz. Bu rezaletler ortaya çıkınca Bozbey bir basın açıklaması yaptı ancak bu toplantının suçluluk psikolojisi ile olduğunu biliyoruz" dedi.
"Cumhur İttifakı olarak biz destek vermeseydik Bozbey su indirimini meclisten geçiremezdi"
Cumhur İttifakının meclis çoğunluğunu elinde bulundurması dolayısıyla yapılan icraatları denetleme yetkisinin olduğuna dikkat çeken Gürkan, "Seçim sonuçları belli olduktan sonra, milletimiz mecliste büyük çoğunluğu bize verdi. Bu aynı zamanda bizim kontrol görevimiz olduğu, yapılan icraatları denetlememizle alakalı görevimiz var. Biz seçim sonuçları ilan edildikten sonra ilk beyanatta Bursa’nın hayrına her türlü kararı destekleyeceğimizi ve yardımcı olacağımızı söyledik. Ama daha ilk meclis üyesinde Cumhur İttifakı olarak vermiş olduğumuz bir onay vardı. Kendisinin seçim döneminde su indirimi ile ilgili bir söz vardı. Biz de hemşehrilerimizin faydasına olacağını düşündüğümüzden dolayı destek verdik. Cumhur İttifakı destek vermeseydi meclisten geçiremezdi. Cumhur ittifakına bir teşekkür beklediğimizi ifade etmek isterim" dedi.
"Birinci ayın sonunda havlu atan, bahaneler üretip seçim vaatlerini yerine getirmeyen bir büyükşehir başkanına Türkiye ilk kez şahit oluyor"
Temeli atılan Atatürk Kapalı Spor Salonu projesinin daha fazla büyütmek gerekçesiyle durdurulmasına da değinen Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, "Büyütme ile beraber kendi dönemleri sonuna kadar tamamlayacaklarını zannetmiyorum. Artacak maliyet kaleminden habersiz değiller. Katı atık entegre tesisini iptal etmişler. Bu Bursa’nın vizyon projesi idi. Seçim döneminde kendileri Hamitler’i kapatıp çözüm yolu bulacaklarını söylemişlerdi. Hamitler çöplüğünü kapatabilmeniz için böyle bir katı atık tesisine ihtiyacınız var. Durdurduğunuz an bu işler sakıt olacaktır. 2017 yılında başlayan bir süreç. 5 yıl izinleri sürdü. Bunların bir çoğunda mahkeme ile CHP bu tesisi durdurdu. Üzülmüştük ama Bursa’nın vizyon projesi önce vatandaşlarımıza verilen söz olan Hamitler Çöplüğünün kapatılması, bakalım nasıl kapatacaklar. Eminim bu kadar bakanlıklardan izin alma sürecini kendi dönemlerinde Birinci ayın sonunda havlu atan, bahaneler üretip seçim vaatlerini yerine getirmeyen bir büyükşehir başkanına Türkiye ilk kez şahit oluyor. Beyanatlarında, yapılan yatırımlarla alakalı 25 milyar lira harcandı diyor. Nereye harcandı diyor. Alt başlıklar ve yapılan hizmetler yazıyor. 120 kilometre metro ve hafif raylı sistem sözü vermiştir. Her ay 2 kilometre yol yapması lazım. Her mahalleye kreş sözü vermişti. 19 kilometre metro, 110 kilometre hafif raylı sistem ve 2100 kreş yapabilirdi diyor. Bu başlıkların her biri 25 milyarın çok üstünde. Bilgi veren arkadaşlar yanlış bilgi veriyor. Bugün 19 kilometre metro 600 milyon dolar, 110 kilometre hafif raylı sistem 55 milyar lira civarında. Ne tarafından tutalım... Biz bahsetmiş olduğu yatırımları ak
belediyecilikle yaptık. Çınarcık Barajı’ndan kavşaklardan, tesislerden yollardan bakarsanız o söylenenden fazla hizmetler ortaya çıkacaktır. Metro yapmamak için, kreşleri yapmamak için bahaneler aramaya birinci aydan başladı. 5 yıl sonunda kendi eş başkanlarının bir ifadesi vardı, biz de seçim döneminde hatırlamıyorum ifadesini duyacağız" dedi.
"Bütçe faaliyetleri bu kadar ortadayken, başka beyanlarda bulunmak hoş olmasa gerek"
Bozbey'in seçim vaadi olarak her emekliye 2 bin lira yardım yapacağını söylediğini de hatırlatan Davut Gürkan, "Bursa’da 720 bin emekli var. Her emekliye 2 bin TL yardım yapacağını söylemişti. Her ay 1 milyar 400 milyon tutar. Ya emekli sayısı ile kandırdılar ya da Bursa’daki emekli sayısını öğrenmek için SGK kurumunu aramadılar. Vaat verirken dikkatli olmak lazım, 5 yıl içinde bunların gerçekleşip gerçekleşmediğini göreceğiz. Bu vaatlerin gerçekleştirilemeyeceğini nereden öngörüyoruz. 20 yıldır kendi yönettikleri Nilüfer’de maaşların ödenmediğinden biliyoruz. Her ay 2 kilometre metro, her ay 700 bin emekliye 2 bin lira yardım yapılacağını aklımız almıyor. Bu vaatlerin takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum. Belediye meclislerinde her yıl bütçe görüşmeleri olur. Her yıl belediyenin ne kadar borcu ve alacağı varsa müzakere edilir, anlatılır, muhalefetin şerhi görüşülür. Bütün partili meclis üyeleri vardır. Bütün bilgi ve belgeler faaliyet raporları, müzakerelerde var. Belediye başkanlığını kazanan birisinin bütçesini bilmediği başkan adaylığı mı söz konusu, eğer böyleyse vay haline. Hiç bir belediye başkanı bütçesini bilmediği öngöremediği işlerde vaatlerde bulunamaz. Siz bu vaatleri bütçeye bakmadan söylediyseniz yanlış tarafta başladınız demektir. Hiç bir saklı gizlisi olmayan, buralar resmi kurumdur. Resmi beyana aykırı belge, bilgi olmaz. Bütçe faaliyetleri bu kadar ortadayken, başka beyanlarda bulunmak hoş olmasa gerek. Bozbey'in başarısızlığa kılıf aramaya ilk aydan başlandığını düşünüyorum. Yönetemeyeceğinizi düşünüyorsanız, anahtarı kapının altına bırakın biz devam ederiz demişti bir başkanımız. Biz de bunu söylüyoruz" diye konuştu.
Bursa'da akıl almaz ölüm! Kesilen ağaç kamyonetin üzerine düştüBursa Uludağ'da ormanda kesilen çam ağacının seyir halindeki kamyonetin üzerine devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Olayla ilgili şüpheli gözaltına alındı.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:50BURSA MANŞET
Bursa Büyükşehir'de koltuklar değişti! Yeni isim belli oldu...Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yeniden yapılanma süreci kapsamında üç genel sekreter yardımcısı görevden alındı, son gelişmede Cüneyt Taşkesen'in genel sekreter yardımcısı olarak göreve getirildiği öğrenildi.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:37BURSA MANŞET
Bursa'da motosikletli gencin akrobasi hareketleri pahalıya patladı!Bursa'da motosiklet sürücüsünün trafikte yaptığı tehlikeli hareketler görenleri hayrete düşürdü.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:17BURSA MANŞET
Bursa'da alkollü sürücü polise hakaretler yağdırınca...Bursa'da 3 yıl önce alkolü yakalandığı uygulamada polis ekiplerine "ben ticaret erbabıyım bana ceza kesemezsiniz" diyerek direnen alkollü sürücü 3 yıl sonra bir başka uygulamada yine alkollü yakalandı.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:13BURSA MANŞET
Bursa'da domuzlar piknik alanlarına indiBursa'da akşam saatlerinde Bursa Kent Ormanı'nda yaşanan olay, piknik yapan vatandaşları hem şaşırttı hem de tedirgin etti.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:11BURSA MANŞET
Bursa'da kurban hareketliliği! Tonluk boğaya 400 bin TLBursa'nın Nilüfer ilçesinde kurbanlık satışları devam ederken, yaklaşık bir ton ağırlığındaki damızlık boğa, piyasa ortalamasının altındaki fiyatıyla dikkati çekti.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:07BURSA MANŞET
Bursa'da armut kasası yüzünden cinayet! Genç kadın avukatı böyle vurdu...Bursa'da ablasının 5 milyonluk plastik meyve kasası alacağına ilişkin açtığı davayı geri çekmeyince canından olan avukatın öldürülme anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı29 Nisan 2026 Çarşamba 11:53BURSA MANŞET
Başkan Vekili Biba: "Daha güçlü bir Bursa için çalışıyoruz"BTSO tarafından düzenlenen Bursa İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, "Daha yüksek katma değer üreten,sürdürülebilirlik konusunda daha güçlü adımlar atan bir Bursa için çalışıyoruz” dedi.29 Nisan 2026 Çarşamba 11:34BURSA MANŞET
Bursa Büyükşehir'de iki daire başkanı görevden alındı!Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde iki kritik daire başkanının görevden alınması, yönetimdeki değişim sürecini hızlandırdı.28 Nisan 2026 Salı 17:56BURSA MANŞET
Bursa'da terminal yolu yenileniyorBursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, trafik akışının yoğun olduğu ve her gün binlerce aracın kullandığı İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne giden yan yolda asfalt yenileme çalışmalarını başlattı.28 Nisan 2026 Salı 15:44BURSA MANŞET
Uludağ’da kış geri dönüyor! Mayısta kar sürprizi yaşanacakTürkiye’nin en önemli kış ve doğa turizm merkezlerinden biri olan Bursa Uludağ, Mayıs ayında sürpriz bir kar yağışına hazırlanıyor.28 Nisan 2026 Salı 12:13BURSA MANŞET
Bursa çevre yolu ücretli mi olacak? Açıklama geldi...Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, Bursa çevre yolunun ücretli olacağı iddialarını yalanladı.28 Nisan 2026 Salı 12:06BURSA MANŞET
Bursa’da tekmeler, yumruklar, sopalar havada uçuştuBursa’da iki grup arasında çıkan tekmeli sopalı kavga cep telefonu kamerasına yansıdı.28 Nisan 2026 Salı 12:00BURSA MANŞET
Bursa Büyükşehir'de yeni atama kararı! O isim görevden alındıBursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden Tarım ve Peyzaj A.Ş'de yönetim kadrosunda dikkat çeken bir değişim yaşandı. Şirketin Genel Müdürü Sedat Akar görevden alınırken, yerine Semih Polat atandı.27 Nisan 2026 Pazartesi 14:48BURSA MANŞET
Bursa'da hastane otoparkında büyük panik! Bir anda alev topuna döndüBursa'da bir otoparkta park halinde bulunan otomobil, motor kısmından yanmaya başladı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.27 Nisan 2026 Pazartesi 14:39BURSA MANŞET
Bursa'da ulaşım 15 dakikaya düşecek!Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa ve İngiltere'de gerçekleştireceği çalışmalarla şehirde günlük ihtiyaçlara ulaşım süresini 15 dakikaya düşürmeye hazırlanıyor.27 Nisan 2026 Pazartesi 14:36BURSA MANŞET
Bursa'da market hırsızı kameradaBursa'da marketten para ve sigara çalan hırsız kayıplara karıştı. Şüpheliyi yakalamak için soruşturma başlatıldı.27 Nisan 2026 Pazartesi 13:32BURSA MANŞET
Bursa'da ilginç görüntüler! Aç kalan tilkiler insanların yanına geldiBursa’da aç kalan tilkiler, yiyecek bulmak için insanların yayına kadar indi. Vatandaşların elleriyle beslediği tilki görüntüleri büyük ilgi gördü.27 Nisan 2026 Pazartesi 11:52BURSA MANŞET
Bursa'da sardalya avcılığı başladı... Amatör teknelere önemli uyarı!Gemlik Körfezi içerisinde ve özellikle sahil önlerinde, su üstünde yüzer ağlar kullanılarak sardalya uzatma avcılığı yapılmaya başlandı.27 Nisan 2026 Pazartesi 11:50BURSA MANŞET
Bursa'da bir çöp ev vakası daha! Temizlendi, mahalle nefes aldıBursa'da uzun süredir temizlenmeyen ve etrafa kötü koku yayan çöp ev, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Böylece mahalle sakinleri de rahat nefes aldı.27 Nisan 2026 Pazartesi 11:45BURSA MANŞET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.