05 Ekim 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara12°C

AK PARTİ BURSA'DA KAYNIYOR!

Başarısızlığın faturası il başkanına çıkartıldı.

AK PARTİ BURSA'DA KAYNIYOR!

Bursa'da 7 Haziran seçimlerinde hezimete uğrayan AK Parti'de faturanın  il ve ilçe teşkilatlarına kesileceği öğrenildi. Bu kapsamda ilk etapta AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun'un görevden alınacağı öne sürüldü.

2011 seçimlerinde Bursa'dan yüzde 53 oranında oy alan Ak Parti, 2015 seçimlerinde ise büyük bir düşüş yaşayarak, yüzde 44 oy aldı.  Daha önce 12 milletvekiline sahip olan AK Parti, bu seçimlerde 3 milletvekiliği kaybetti. Bursa'daki başarıızlıkta, aday listesinin yan sıra, ile örgütünün yeterli performansı gösterememesinin de etkili olduğuna dikkat çekiliyor. Parti içinden bazı isimler, özellikle il başkanı Cemalettin Torun'un halktan kopuk olmasının seçmeni partiye küstürdüğüne işaret ediyor.

Torun'un kimseyi muhatap almadığını ve vatandaşa makamını kapattığını ileri süren bu isimler," Cemalettin başkan, il başkanlığını taşıyamadı. Kendisine dertlerini anlatmak isteyen vatandaşlara randevu bile vermedi. Bakana, başbakana ulaşanlar, il başkanına ulaşamadı. Bunun sonucu partililerimiz bile bize küstü.  Kefil olduğu gençlik kolları başkanını bile çalıştıramadı. Seçimi kesin alırız diye düşündü. Makamın rehavetine kapıldı. Bu böyle olmamalıydı." diye konuştular.

Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçimden sonra yaptığı il başkanları toplantısında verdiği değişim mesajlarının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Seçimlerde başarısız kabul edilen ve görevden alınacağı belirtilen 50 il başkanı arasında Cemalettin Torun'un da bulunduğu kaydedildi.

Bursa'daki başarısızlığın üzerine Cemalettin Torun'un yerine gelmek isteyen adaylar da kulislerini hızlandırdı. Sedat Yalçın, Cefer Yıldız, Mustafa Esgin gibi isimlerin il başkanlığını istediği öğrenildi. 

Faruk Çelik'e yakın kaynaklar, 3 dönem kuralına takılmış olsa da, Çelik'in il teşkilatı üzerinde etkisi olmak için kendisine yakın birinin başkanlığını istediğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset