20 Mayıs 2025
  • Bursa24°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara24°C

ABD BAŞKONSOLOSU’NDAN EŞBAŞKAN AKYOL AKAY’A ZİYARET

ABD'nin Adana Başkonsolusu Linda Stuart Specht (solda sarı saçlı), Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay'ı (sağ) ziyaret etti.

ABD Başkonsolosu’ndan Eşbaşkan Akyol Akay’a ziyaret

MARDİN (CİHAN)- ABD’nin yeni göreve başlayan Adana Başkonsolusu Linda Stuart Specht ve Konsolosun Siyasi ve Ekonomik İşler Müdürü J.M. Saxton Ruiz, bölgede son zamanlarda yaşanan gelişmeleri öğrenmek için Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay’ı makamında ziyaret etti.

7 Haziran'dan sonra bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin konuklarına bilgi veren Eş Başkan Akyol Akay, çok kritik ve sıcak bir süreçten geçildiğini anlattı. Akay, Suriye’de uzun zamandır bir iç savaşın yaşandığını ve Mardin’in Suriye ile sınır komşusu olmasından dolayı bundan direkt etkilendiğine dikkat çeken Akay, çözüm sürecinin de 7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra son bulduğunu dile getirdi.

Başkonsolos Specht ise Türkiye’de demokrasiden herkesin eşit bir şekilde faydalanmadığını ve çatışmaların bu yüzden yaşandığını dile getirdi. Çözümün muhakkak barış ve müzakereyle olacağını ifade eden Specht, "Müzakere sürecinin tekrar başlaması tüm halkların yararına olacaktır. Bölgede yaşanan savaştan dolayı huzursuzluğun da yaşandığını biliyoruz." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel

Yükleniyor...