20 Mayıs 2024
  • Bursa22°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara25°C

11 BİNE YAKIN LİSEDEN SADECE BİRİNDE BU BÖLÜM VAR

Okulların açılmasına sayılı günler kaldı...

11 bine yakın liseden sadece birinde bu bölüm var

07 Eylül 2017 Perşembe 08:54

Bu yoğunluk çocuğunu bale ve dans bölümüne yazdırmaya çalışan sanatsever velilerden kaynaklanıyor. Aileler, Bomonti'deki Pera Güzel Sanatlar Lisesi'ne akın ediyor. Çünkü Türkiye'de 10 bin 549 liseden sadece Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nde bale ve dans bölümü bulunuyor!

 

ÖĞRENCİLER SOFYA'YA GÖNDERİLİYOR

 

Bu bölümü okuyan öğrencilerin üniversite seçenekleri arasında; modern dans, halk dansları gibi eğitim hayatlarını akademik düzeye taşıyacak birçok alternatif bulunuyor. Ayrıca yurt dışında eğitim almak isteyen öğrenciler uluslararası bir üniversite olan Sofya Ulusal Müzik ve Bale Akademisi'ne gönderiliyor.

 

Bu bölümden mezun olan öğrenciler, üniversitelerin dört yıllık Bakalorya Bale Pedegojisi Bölümü'nden mezun olabilecekleri gibi, isterlerse iki yıllık master programına da katılarak koreografi bölümünü bitirebiliyor.

 

TÜM LİSELERDE AÇILMALI

Tüm İstanbul'un, Türkiye'nin talebini tek başlarına karşılamanın mümkün olmadığını belirten Pera Güzel Sanatlar Genel Sanat Yönetmeni Sabahattin Özbakır, Türkiye'de opera ve balenin kurumsal başlangıç tarihi olan 1948 yılındaki heyecanla tüm liselerde bale ve dans bölümü açılması gerektiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel