YUNAN MEDYASI: EN BÜYÜK SANSÜRCÜ ERDOĞAN
Yunanistan basın-yayın organları, İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskını ve el koyma girişimine geniş yer veriyor.

Yunanistan basın-yayın organları, İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskını ve el koyma girişimine geniş yer veriyor. Gelişmelere tepki gösteren ülkenin resmi haber ajansı AMNA, art arda abonelerine geçtiği haberlerde, "Seçimlerden önce muhalif medya susturulmaya çalışılıyor. Canlı yayında kanallar polis şiddetiyle işgal edildi." ifadelerini kullanıldı.
Yunanistan'ın önde gelen haber siteleri, İpek Medya Grubu'na yönelik baskını ve zorla el koyma girişimine geniş yer veriyor. İtalyan işgaline karşı 1940 yılında direnen ülkede bugün kutlanan “OHİ”(Hayır!) Milli Bayramı sebebiyle gazeteler yayınlanmazken, tüm medya organları, haber siteleri kanalıyla Türkiye'de yaşanan gelişmeleri okurlarıyla videolu şekilde paylaşıyor. Haber ajansları, gazete siteleri ile haber portalları, televizyon kanalları gelişmeleri videolu bir şekilde okurlarıyla paylaşıyor.
AJANS MEDYAYA BASKINI 3 MUHABİRLE İZLİYOR
Resmi haber ajansı AMNA, İpek Medya Grubu'na baskın ve el koyma girişimlerini 3 muhabiri ile takip ediyor. İstanbul'dan art arda geçtiği haberlerle abonelerini bilgilendiren AMNA, "Türkiye'de medyaya susturma" ve "Polis, canlı yayında muhalif kanalları işgal etti. Pazar günü yapılacak seçimler öncesi basını susturma korkularını güçlendirdi" başlıklı haberlerde son gelişmeleri abonelerine duyurdu.
Kameralar önünde polisin zorla yayını kesmeye çalıştığını yazan AMNA, Kanaltürk ve Bugün kanallarının muhalif yayınlarıyla tanındığını belirtti. Koza-İpek Grubu hakkında detaylı bilgi aktaran ajans, ana şirkete kayyum atandığını da yazdı. AMNA, Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros'un "Tekstil şirketi değiliz. Kayyum yönetimi ilgilendirir. Yayın sürmeliydi. Ancak başka bir şey yapıyorlar. Eğer kanal susar ve kararırsa, bu medyaya sansürdür ve seçimlere müdahaledir." açıklamasına da yer verdi.
NAFTEMBORİKİ: TÜRKİYE SARSILIYOR
Ülkenin en çok satan ekonomi gazetesi Naftemboriki, "Medyaya susturma ve Erdoğan'a hakaret sebebiyle çocuklara gözaltı" başlıklı haberinde, "Seçimlere 4 gün kala Türkiye, hükümetin Koza-İpek Grubu'na müdahalesi sebebiyle sarsılıyor. Gelişme, muhalefet tarafından susturma olarak değerlendirildi." ifadelerini kullandı.
Hükümetin seçimlerin hemen öncesinde farklı sektörlerde 22 şirketle faaliyet gösteren Koza-İpek Grubu'na kayyum atadığını belirten Naftemboriki, kayyumun sabah saatlerinde polis eşliğinde şirketlere gittiğini yazdı. Kanaltürk ve Bugün Tv ile Bugün ve Millet gazeteleri çalışanlarının direndiğini yazan gazete, polisin şiddet kullandığını belirtti ve 09:15'te Kanaltürk'ün sustuğunu belirtti.
PROTO THEMA: MEDYA BOĞULUYOR
Ülkenin en çok satan haftalık gazetesi Proto Thema'da internet sitesindeki haberinde, "Türkiye, seçimler öncesi medyayı boğuyor" başlıklı uzun haberinde İpek Medya Grubu'na yapılan baskın ve susturma girişimine geniş yer verdi. Gazete, AKP hükümetinin İpek Medya Grubu'nu düşman olarak gördüğünü savundu.
İpek Medya Grubu'nun Cumhuriyet, Doğan Grubu ve Zaman ile birlikte Türkiye'deki muhalif yayınlar olarak bilindiklerini yazan Proto Thema, daha önce de muhalif 7 televizyon kanalının Digiturk, Tivibu gibi dijital platformlardan çıkarıldıklarını, Türksat'tan da düşürülmeye çalışıldıklarını aktardı.
"EN BÜYÜK SANSÜRCÜ ERDOĞAN"
Öte yandan ülkenin en büyük medya grubu Lambrakis bünyesinde yayın yapan To Vima gazetesi ise "En büyük sansürcü Erdoğan" başlıklı uzun bir haber yayınladı. 2013'te Erdoğan ve yakın çevresinin karıştığı skandalların ardından AK Parti ve Erdoğan'ın doğrudan medyaya müdahale ettiklerini yazan To Vima, Erdoğan'ın Hizmet hareketine savaş açtığı yorumunda bulundu.
Erdoğan'ın muhalif medyaya devamlı müdahale ettiği belirtilen haberde, en son ise danışmanı Mustafa Varank'ın muhalif kanalların Türksat'tan düşürülmesi için müdahale ettiği görülen bir video ile gündeme geldiğini belirtti.
ÖNDE GELEN HABER SİTELERİ TEPKİ GÖSTERDİ
Öte yandan ülkenin çok okunan haber siteleri de İpek Medya Grubu'na yapılan polis baskını ile el koyma girişimlerine tepki gösterdi. The Toc, "Polis canlı yayında iki kanalı işgal etti", İefimerida.gr "Bir bir medyaya sansür uygulanıyor; Kanaltürk karardı", Left.gr "Hükümet talimatıyla seçimler öncesi medyaya el konuluyor" başlıklı haberleriyle gelişmeleri videolu şekilde okurlarına aktardı.
"OTORİTER ERDOĞAN'A TEPKİ BÜYÜK"
En çok tıklanan haber sitesi durumundaki "in.gr" da uzun haberine, "Canlı yayında iki kanala polis baskını" başlığını attı. Türk polisinin şiddet kullanarak muhalefete yakın BUGÜN ve Kanaltürk'ü işgal ettiğini yazan in.gr, bu girişimin seçimlere kısa bir süre kala ülkede otoriter Erdoğan'a karşı tepkilerin bir kez daha yükselmesine sebep olduğunu vurguladı.
Çalışanların bürolarını korumaya çalıştıkları için polis tarafından gaz ve su sıkıldığını yazan in.gr, polisin kanalların ana kontrol bölümüne kadar girdiklerini ancak iki genel yayın yönetmeninden biri olan Tarık Toros'un direnişiyle karşılaştıklarını aktardı.
Toros'un "Sayın seyirciler, önümüzdeki dakikalarda polisi stüdyoda görürseniz şaşırmayın." dediğini kaydeden in.gr, CHP milletvekili Barış Yarkadaş'ın ise "Utanç verici. Her kim bu suça ortak olmuşsa tarihe önünde bu suçları sebebiyle hesap verecekler." şeklinde görüş bildirdiğini de aktardı.
İn.gr, Aydın Ünal'ın 1 Kasım seçimlerinden sonra diğer muhalif kanalları da susturacakları tehdidini de okurlarıyla paylaştı. CİHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Irak'ta yangın faciası: 50 ölüIrak'ta alışveriş merkezinde yangın faciası: 50 ölü17 Temmuz 2025 Perşembe 10:56DÜNYA
Eş-Şara: "Hepimiz bu toprakların ortağıyız""İsrail’in bizi parçalamayı amaçlayan girişimlerini alt edebilecek güçteyiz"17 Temmuz 2025 Perşembe 10:14DÜNYA
Trump'tan Kanada'ya yeni vergiTrump, Kanada’ya yüzde 35 yeni gümrük vergisi uygulayacak11 Temmuz 2025 Cuma 09:29DÜNYA
Aliyev, Paşinyan’la bir araya geldiAzerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan görüşmesi Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi’de başladı.10 Temmuz 2025 Perşembe 10:51DÜNYA
Trump: Brezilya'ya yüzde 50 vergi koyduTrump: "Brezilya'ya yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacak"10 Temmuz 2025 Perşembe 10:50DÜNYA
Ukrayna'dan Rusya'da plaja saldırı3 ölü, 7 yaralı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:19DÜNYA
Trump’tan yeni vergi sinyaliTrump’tan yeni ülkelere gümrük vergisi sinyali09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:52DÜNYA
ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyorABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarma kararı aldı08 Temmuz 2025 Salı 09:17DÜNYA
Trump’tan Musk’a: Parti kurması saçmaTrump’tan Musk’a: "Üçüncü bir parti kurması saçma"07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:42DÜNYA
Trump: "FED Başkanı derhal istifa etmeli"FED'den ise Trump'ın istifa çağrısına yönelik herhangi bir açıklama gelmedi.03 Temmuz 2025 Perşembe 10:51DÜNYA
Trump, yine Musk'ı hedef aldıTrump'tan Musk'a: "Sübvansiyonlar olmazsa Musk'ın dükkanını kapatması gerekir"01 Temmuz 2025 Salı 11:10DÜNYA
İran’dan Starlink’e yasakİran Starlink gibi izinsiz internet sistemlerinin kullanımını yasakladı30 Haziran 2025 Pazartesi 10:53DÜNYA
Rusya, Odessa’yı vurdu2 ölü, 14 yaralı28 Haziran 2025 Cumartesi 11:43DÜNYA
İsrailli Bakan: "Hamaney'i öldürmek istedik"İsrailli Bakan Katz: "Hamaney'i öldürmek istedik"27 Haziran 2025 Cuma 10:24DÜNYA
Trump: "Çin ile ticaret anlaşması imzaladık"Trump, Hindistan ile de "büyük" bir anlaşma yapabileceklerini ifade etti.27 Haziran 2025 Cuma 10:07DÜNYA
İsrail: Hala bir tehlike varİran-İsrail arasında ateşkes kararı sonrası İsrail'den açıklama24 Haziran 2025 Salı 11:34DÜNYA
Irak’ta askeri üsse İHA’lı saldırıSaldırıda can kaybı yaşanmadığı açıklandı24 Haziran 2025 Salı 10:14DÜNYA
Trump açıkladı: Ateşkes sağlandıTrump: "İsrail ve İran aynı anda geldi, ‘Barış’ dedi"24 Haziran 2025 Salı 09:27DÜNYA
İran ABD üslerini vurduKatar'ın başkenti Doha'da patlama sesleri yükseldi.23 Haziran 2025 Pazartesi 19:54DÜNYA
İran’da MOSSAD ajanı idam edildiİran’da MOSSAD adına casusluk yapmakla suçlanan bir kişi idam edildi23 Haziran 2025 Pazartesi 11:04DÜNYA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış