20 Ekim 2024
  • Bursa11°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara7°C

YILDIRIM'DA GERİ DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ

Bursa Yıldırım Belediyesi, 2016 yılında 10 bin 283...

Yıldırım'da geri dönüşüm seferberliği

11 Temmuz 2016 Pazartesi 15:44

Yaklaşık 9 bin 880 kişiyle yüz yüze görüşerek geri dönüşüm ve atık yönetimi bilgilendirmesi yapan Yıldırım Belediyesi, 2016 yılında 10 bin 283 ton ambalaj atığı, bin 694 kilogram atık pil, 10 bin 450 kilogram bitkisel yağ atığı topladı.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Belediyesi, geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda yaptığı bilinçlendirme çalışmalarında ilçede çalınmadık kapı, görüşülmedik kimse bırakmıyor. Farkındalık oluşturan çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Edebali, "Vatandaş belediye işbirliğiyle önemli başarılara imza atıyoruz." dedi.

Geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda yaptığı çalışmalarla Avrupa standartlarını yakalayan Yıldırım Belediyesi, sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında kapı kapı dolaşarak Yıldırımlıları bilinçlendirmeye devam ediyor. Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri 1 Ocak - 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında mahallelerde 9 bin 880 kişiyle bire bir görüşerek geri dönüşüm hakkında bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Yıldırım Belediyesi ekipleri ayrıca 19 okulda da toplam 2 bin 420 öğrenciye geri dönüşüm ve atık yönetimi eğitimleri verdi. Çevresine duyarlı doğa dostu ilçe olma hedefinin Yıldırımlılar sayesinde mümkün olabileceğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Çevre, yaşamın her alanında insanla bir bütün içerisinde yer alıyor. Çevre ile ilgili problemler, insanlığın en büyük problemidir. Eğer çevremizle barışık olur, çevremizi korursak toplumsal kalkınmayı hızla gerçekleştirerek refah seviyemizi yükseltiriz." ifadelerini kullandı.

GERİ DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ BELEDİYE

Yıldırım Belediyesi olarak çevreyi koruma konusunda Yıldırım'ın 69 mahallesinde farkındalık çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, şunları kaydetti: "Temiz ve yeşil bir çevre gelecek nesillere olan borcumuzdur. Bu bilinçle hareket ederek vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetim anlayışımız gereği hizmet politikalarımızdan birisi de çevre belediyeciliğidir. Yaptığımız bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra fark oluşturan projelerimizle geri dönüşüm alanında öncü belediye olmaya devam edeceğiz."

Yeşil ve temiz bir dünya oluşturmanın herkesin aynı sorumlulukta hareket etmesi halinde gerçekleşeceğine inandığını da belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Çevreyi ve doğayı korumanın maliyeti yoktur. Herkes nasıl kendi evinin temizliğine dikkat ediyorsa aynı şekilde ortak yaşam alanlarını da koruyabilir. Unutmayalım ki yeşil ve temiz bir dünya atalarımızın bize mirası değil, çocuklarımızın emanetidir." diye konuştu.

AVRUPA STANDARTLARINDA PROJELER

Göreve geldikleri günden itibaren çevre koruma ve geri dönüşüm konusunda yapılan çalışmalarla Yıldırım'ın çehresini değiştirdiklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, sözlerini şöyle tamamladı: "Eskiden çöp olarak adlandırılan maddelerin doğaya bilinçsizce atılmasının önüne geçerek, kıymetli birer hammadde kaynağı olduğu bilinciyle harekete geçtik. 2016 yılının ilk 7 aylık süresi içerisinde 10 bin 283 ton ambalaj atığı, bin 694 kilogram atık pil, 10 bin 450 kilogram bitkisel yağ atığı topladık. Ayrıca Avrupa standartlarını yakaladığımız cam atık konusunda çıtayı daha da yükseğe koyarak 2016 yılının ilk yarısında 401 ton cam atık topladık. Bu çalışmalar neticesinde atıkları hem geri dönüşüm sayesinde ekonomiye kazandırdık hem de gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma konusunda önemli adımlar attık."

yildirim-belediysi.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa