29 Mart 2024
  • Bursa24°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C

YEMEK İSRAFINA YARATICI TARİFLER

Barilla, yemek israfına yaratıcı tariflerle dur diyor...

Yemek israfına yaratıcı tarifler

31 Ekim 2022 Pazartesi 11:08

Barilla, “Daha İyi Bir Yaşam İçin Yemek Keyfi” taahhüdü kapsamında gezegenin sürdürülebilirliği ile ilgili yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Küresel gıda devi, gıda israfını azaltmaya yönelik önemli bir kampanyayı hayata geçirdi. TikTok platformunda başlatılan kampanya ile marka, buzdolabında kalan makarnaların sadece ısıtarak değerlendirilmesi yerine yeniden kullanılmasına teşvik ediyor. Lezzet tutkunları, #SecondLifePasta etiketi ile tencerede kalan makarnalardan yeniden yorumladıkları lezzetli tariflerini paylaşmaya davet ediliyor. 

Barilla, gezegenin sürdürülebilirliği konusunda hayata geçirdiği çalışmalarla farkındalık yaratmaya devam ediyor. Sürdürülebilir pişirmeyi yaygınlaştırma konusundaki hedefinin bir parçası olarak Barilla, mutfakta yemek israfıyla mücadele yöntemlerine dikkat çekmek amacıyla 25 Ekim Dünya Makarna Günü'nde bir kampanya başlattı. Barilla, #SecondLifePasta etiketiyle global çapta düzenlediği TikTok kampanyasında, lezzet tutkunlarını, gezegene olan sevginin ifadesi olarak tencerede kalan makarnaları yeniden değerlendirmeye teşvik ediyor.

Özellikle Z kuşağını mutfakta sürdürülebilirliğin önemi konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen Barilla, pasif pişirme gibi yeni pişirme yöntemlerini içeren ve yemek artıklarının nasıl değerlendirilebileceğine dair ipuçları veren tariflerle bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, TikTok hareketi ile marka, bir önceki öğünden kalan makarnaları yeniden yorumlamaya ve tariflerini milyonlarla paylaşmaya davet ediyor. Böylelikle buzdolabında kalan makarnalardan yapılacak yeni lezzetli ve ilham verici tariflerle gıda israfının azaltılabileceğine vurgu yapmak hedefleniyor. 

Gereksiz israftan kaçınmak, gıda sisteminin gezegen üzerindeki etkisini azaltmak ve insanları sorumlu bir şekilde tüketmeye ve keyif almaya teşvik eden Barilla, düzenlediği #SecondLifePasta kampanyası ile israfı azaltmada hepimizin bir rol oynadığını hatırlatıyor.

DÜNYADA HER GÜN 438 MİLYON PORSİYON MAKARNA TÜKETİLİYOR 

Ekonomik belirsizlik ve artan hane halkı maliyetleri, dünya çapında birçok aileyi etkiliyor. Bununla birlikte, her yıl 570 milyon ton gıdanın israf edildiği tahmin ediliyor. Gıda israfı ise sera gazı emisyonlarının ortalama yüzde 8-10'unu oluşturuyor. Buna göre; gıda atığı bir ülke olsaydı, gezegendeki en büyük üçüncü sera gazı salan ülke olurdu. 

Dünyanın en popüler yemeklerinden biri olan makarna ise dünyada her gün 438 milyon porsiyon tüketiliyor.  

Barilla, makarna severleri mutfakta yaratıcı olmaya, sadece o öğüne yetecek kadar makarna pişirerek gıda israfını önlemeye ve gezegene sevgilerini göstermeye çağırıyor. Gıda devi, küçük jestlerin anlamlı bir değişim yaratabileceğine ve daha iyi bir bugüne ve geleceğe katkıda bulunabileceğine inanıyor. Bu kapsamda, sevdiklerimizle veya tek başımıza özel bir makarna anının tadını çıkarırken, gezegen için de olumlu bir değişiklik yapılabileceği mesajını veriyor. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3.Sayfa