16 Mayıs 2024
  • Bursa10°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

XİAOMİ PİLOT TEKNOLOJİSİ TANITILDI

Xiaomi, kendi geliştirdiği algoritmayla akıllı elektrikli araç sektöründe 2024 yılında lider olmayı hedefliyor...

Xiaomi pilot teknolojisi tanıtıldı

15 Ağustos 2022 Pazartesi 14:14

2021 Mart ayında yaklaşık 500 gün önce akıllı elektrikli araç segmentine girişini duyurmasından bu yana ilk defa Ar-Ge ve çalışanlarla ilgili açıklama yapan Xiaomi Group, otonom sürüşe yönelik Xiaomi Pilot Teknolojisini resmen duyurdu. Otonom sürüş için Ar-Ge faaliyetlerine ilk aşamada 3,3 milyar RMB yatırım yapmayı planlayan Xiaomi, aynı zamanda 500'den fazla nitelikli çalışanlardan oluşan oldukça büyük bir Ar-Ge ekibi kurdu. Bir dizi şirket satın alması ve stratejik yatırım, şirketin otonom sürüş alanındaki orta ve uzun vadeli endüstriyel yeteneklerini istikrarlı bir şekilde geliştirmesine olanak tanıdı.

Şirket, düzenlenen basın toplantısında gelişmiş algoritmalarını ve farklı senaryoları ele alma kapasitesini gösteren, otonom sürüş teknolojisinin canlı yol testi videosunu da yayınladı. Xiaomi Group Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Lei Jun, "Otonom sürüş teknolojimiz, kendi geliştirdiğimiz tam yığın yaklaşımını benimsiyor ve proje, şu ana kadar beklentilerimizin ötesinde ilerleme kaydetti" dedi.

3,3 milyar RMB olarak planlanan ilk aşama Ar-Ge yatırımı, işe alımları ve sektör genelinde dağıtımı içeriyor

Xiaomi, akıllı elektrikli araç sektörüne girişini duyurduğundan bu yana otonom sürüş alanın girişi hedefliyor.

Şirketin sıfırdan başlayarak bu noktaya getirdiği atılımlar, Ar-Ge faaliyetlerine yoğun kaynak tahsisi, sektörün en iyi yeteneklerinin işe alımı ve çeşitli kuruluşlara yapılan yatırım sayesinde gerçeğe dönüştü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji