13 Mayıs 2024
  • Bursa11°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara13°C

VE TUTUKLANDI...

Türkiye'nin konuştuğu saldırgan, bu kez tutuklandı.

Ve tutuklandı...

19 Eylül 2016 Pazartesi 22:53

Hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için otobüste tekme atan 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu, tutuklandı.
 
Savcılıkta susma hakkını kullandığı öğrenilen Çakıroğlu, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
 
Abdullah Çakıroğlu’nun mahkemedeki ifadesinde ise, “O gün kurban bayramıydı. Benim de milli ve manevi duygularım üst düzeydeydi. Ülkemizde bazı manevi değerler her gün aşındırılıyor. O gün de öyle bir gündü. Yaptığım eylemi doğru bulmuyorum. Müspet bulmuyorum. Kadının normal giyim tarzı yoktu. Bu da benim manevi duygularımı tahrik etti. Bir kadının iffetli gözükmesi için en azından kendisini taşıyabileceği normlarda giyinmesi ve pozisyon alması gerekir. Sonuç itibari ile böyle olmasını istemedim. O anki manevi duyguların coşması ile bu harekette bulundum” dediği öğrenildi.
 
Mahkeme Çakıroğlu’nun “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem