18 Mayıs 2024
  • Bursa21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara20°C

VE O SÖZLERE SORUŞTURMA AÇILDI

Ankara Üniversitesi, TRT ekranlarında yayınlanan "Ramazan Sevinci" adlı programda, Prof.

Ve o sözlere soruşturma açıldı

17 Haziran 2016 Cuma 12:25

Ankara Üniversitesi, TRT ekranlarında yayınlanan "Ramazan Sevinci" adlı programda, Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın kullandığı "Namaz kılmayan hayvandır" sözüyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş yaptığı yazılı açıklamada, "Öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın TRT ekranlarında yaptığı talihsiz açıklamadan dolayı Ankara Üniversitesi Rektörü olarak öncelikle büyük üzüntü duyduğumu vurgulamak ve toplumsal infiale neden olabilecek bu sözleri nedeniyle Prof. Dr. Aşkar hakkında soruşturma başlatıldığını belirtmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Manevi ruhuyla, İslam aleminin el üstünde tuttuğu Ramazan ayında, televizyonda yayınlanan bir iftar programında, "Namaz kılmayanların hayvan olduğu" gibi bir söylemin, sağduyu sahibi hiçbir insanın kabul etmeyeceğini belirten Prof. Dr. İbiş, bu söylemin İslam'ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmadığını dile getirdi.

Rektör İbiş, "İnsanların dini değer ve inançlarına saygı gösterilmesi, nefret ve ayrımcılık söylemlerine karşı tavizsiz durulması konusundaki tutumumuzu kararlılıkla sürdüreceğimizi vurgulamak isterim" İfadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem