18 Mayıs 2024
  • Bursa22°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

VALİ KARALOĞLU 'PARDON' DEDİ!

Antalya'da 20 öğretim üyesini yanlışlıkla gözaltına aldıklarını söyledi

Vali Karaloğlu 'Pardon' dedi!

01 Ağustos 2016 Pazartesi 10:37

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, operasyonlar kapsamında Akdeniz Üniversitesi'nde 20 öğretim üyesinin yanlışlıkla gözaltına alındığını söyleyerek, "Onlardan her şeyden önce özür diliyoruz, haklarını helal etsinler. Bir kastımız yok" dedi.
 
Bir süre önce Bursa'dan Antalya'ya atanan Vali Karaloğlu, demokrasi nöbetinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, Akdeniz Üniversitesi'nde yanlışlıkla gözaltına alınan hocaların sayısını sorması üzerine Vali Karaloğlu, şunları söyledi:
 
"Kesin sayı vermek doğru değil. Hem emniyet, hem savcılıktaki arkadaşlar o listeyi inceliyorlar. Gerçekten bu hengamede zaman zaman ilgisiz insanlarla, bazen isim benzerliği, bazen bir hesap, bir telefon gibi farklı uygulamalarla ilgisiz arkadaşları aldığımız oluyor. Onlardan her şeyden önce özür diliyoruz, haklarını helal etsinler. Bir kastımız yok. Ne polisin, ne de bizim bir kastımız var. Bunların farkına varır varmaz düzeltiyoruz zaten. Düzeltmeye de devam edeceğiz. Ama şu ana kadar 20'ye yakın hocamızı bırakmış olduk. Antalya'da gözaltına alınan, tutuklanan, açığa alınan son sayı toplam 1750 civarında diyebiliriz."
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem