19 Mayıs 2024
  • Bursa20°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara22°C

USTA SANATÇI VEFAT ETTİ

Yönetmen, seslendirme sanatçısı ve tiyatrocu Toron Karacaoğlu vefat etti.

Usta sanatçı vefat etti

23 Ağustos 2018 Perşembe 16:18

 
Yönetmen, tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Toron Karacaoğlu, yaz tatilini geçirdiği Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi'nde 87 yaşında yaşamını yitirdi. Ata Tamer Karacaoğlu, babasının 3 yıl önce Şehir Tiyatroları'ndan koparıldığını savunarak, bu nedenle camiaya küskün olarak hayata veda ettiğini söyledi. Ata Tamer Karacaoğlu, Şehir Tiyatroları'ndan gelen tören önerisini de geri çevirdiklerini söyledi.
 
Usta yönetmen, tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Toron Karacaoğlu, yaz aylarını geçirdiği Edremit’in Altınoluk Mahallesi’ndeki evinde, dün saat 22.00’de yaşamını yitirdi. Son nefesinde babasının yanında bulunduğunu belirten Ata Tamer Karacaoğlu, çok üzgün olduklarını, Türkiye’de çok önemli değerin yitirildiğini söyledi.
 
 
TÖRENE İZİN VERMEDİLER
 
 
İstanbul’da Şehir Tiyatroları önünde veda töreni düzenlenmesi için teklif geldiğini; ancak bunu babasının küskünlüğü nedeniyle kabul etmediklerini belirten Ata Tamer Karacaoğlu, “Babam ve annem Nurten Karacaoğlu İstanbul’da yaşıyorlar. Yazları ise 6 ay benim de sürekli yaşadığım Altınoluk’taki kendi yazlıklarına gelerek burada kalıyorlar. Mayıs ayından bu yana da Altınoluk’taydılar. Veda töreni için cenazenin İstanbul’a gitmesini istemedik” diye konuştu.
 
Toron Karacaoğlu’nun cenazesi, yarın öğle vakti Altınoluk Camii’nde kılınacak namazın ardından Altınoluk’ta toprağa verilecek.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem