17 Mayıs 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara11°C

USTA OYUNCU VEFAT ETTİ

Payidar Tüfekçoğlu, aramızdan ayrıldı

Usta oyuncu vefat etti

18 Mayıs 2017 Perşembe 00:03

Usta oyuncu Payidar Tüfekçioğlu, tedavi gördüğü hastanede bu akşam yaşamını yitirdi.
 
Bir süredir hastanede karaciğer nakli için donör bekliyen Tüfekçioğlu'nun vefatını menajeri Temmuz Karikutal, sosyal medya hesabından duyurdu. Ölüm haberi sanat dünyası, sevenleri ve yakınları arasında büyük üzüntü yarattı.
 
PAYİDAR TÜFEKÇİOĞLU KİMDİR?
 
1962 yılında İzmir’de dünyaya gelen Payidar Tüfekçioğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Devlet Tiyatroları’nda görev almaya başlayan Tüfekçioğlu, Bursa Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’da çalıştı.
 
Payidar Tüfekçioğlu’nun Tiyatro ve sinema çalışmalarının yanı sıra dublaj çalışmaları da bulunuyor. Hollywood filmlerinin önemli oyuncularının Türkçe dublajlarını yapan Tüfekçioğlu'nun, en bilindik seslendirmeleri Sylvester Stallone, Bruce Willis, Samuel Jackson, Morgan Freeman, Clint Eastwood gibi önemli aktörler.
 
Dizileri; Ölümsüz Aşk, Naciye’yi Kim Sevmez, Hünkarın Bir Günü, Acayip Hikayeler, Kurtlar Vadisi Pusu, Yunus Emre, Aşkın yolculuğu, Sudan Bıkmış Balıklar.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Magazin