16 Mayıs 2024
  • Bursa12°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ'NDE TERÖR ALARMI!

Uludağ Üniversitesi Senatosu, Görükle Kapısı'nı akşam saatlerinde kapattı.

Uludağ Üniversitesi'nde terör alarmı!

29 Haziran 2016 Çarşamba 17:01

Uludağ Üniversitesi Senatosu, aldığı kararla, Kampus Görükle Kapısı'nı akşam saatlerinde kapattı. Karar uyarınca, Görükle Kapısı'nın kapalı olduğu saatlerde ana giriş kapısı kullanılacak.

GÖRÜKLE KAPISI KAPATILDI

Uludağ Üniversitesi Senatosu, 41 kişinin öldüğü İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından, bir dizi güvenik önlemi alarak Kampus Görükle Kapısı'nı kapattı. Senato, yazılı bir basın bülteni yayımlayarak, İstanbul Atatürk Havalimanı Saldırısı'nı da kınadı. Uludağ Üniversitesi yönetimi, güvenlik tedbirleri nedeniyle, Kampüs Görükle Kapısı'nın 11 Temmuz-19 Eylül 2016 tarihleri arasında giriş çıkış saatlerinde düzenleme yaptı. Yönetim Kurulu'nun aldığı karar uyarınca, Kampusun Görükle kapısı, akşam 19.00'dan sabah 07.00'ye kadar giriş ve çıkışlara kapatılacak. Görükle Kapısı'nın kapalı olduğu saatlerde giriş ve çıkışlar İzmir yolu üzerindeki ana giriş kapısından yapılabilecek.

"KÖKÜ DIŞARIDA OLAN MİHRAKLAR" VURGUSU

Uludağ Üniversitesi Senatosu'nca yapılan yazılı açıklamada; "Milletimizin huzur ve güvenine, devletimizin tarih içindeki emin adımlarla yürüyüşüne haince tuzaklar kurup hunharca saldırılar yapan devlet ve millet düşmanlarının yapmış olduğu bu ihanetler ne ilktir ne de son olacaktır. Huzur ve güven, birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız bu mübarek günlerde temiz vicdanımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz, şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimiz, inanç ve değerlerine sahip olduğu sürece kökü dışarıdaki bu mihrakların tarih içindeki şanlı yürüyüşümüze hiçbir etkisi olmayacağına olan inancımız tamdır. Uludağ Üniversitesi Senatosu olarak; milletimize başsağlığı diler, huzur içinde geçirmeyi arzu ettiğimiz Ramazan Bayramlarını kutlarız." ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa