02 Mayıs 2024
  • Bursa12°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

TWİTTER'A ERİŞİLEMİYOR

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından açıklama yaptı ve VPN kullanımını önerdi...

Twitter'a erişilemiyor

08 Şubat 2023 Çarşamba 17:12

Yaşanan depremlerden sonra Twitter  gibi sosyal medya sitelerinde bant daraltma uygulaması başladığı belirtildi. Bant daraltma nedeniyle kullanıcıların sosyal medya sitelerine girişinin büyük ölçüde yavaşlatıldığı ya da tamamen durdurulduğu dile getiriliyor.

Türkiye’de merkez üssü Kahramanmaraş olan iki depremden sonra, sosyal medyada da bant daraltma uygulaması yapıldığı öğrenildi. Twitter’da akışların yenilenemediği görülüyor.

6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17’de yaşanan ve Türkiye’nin 10 kentinde büyük bir yıkıma neden olan depremden sonra arama kurtarma çalışmaları devam ederken sosyal medya platformlarından Twitter’ın akışlarında yaşanan yavaşlama kullanıcıların tepkisiyle karşılandı.

Sosyal medya platformlarında yaşanan bu sınırlama üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından açıklama yaptı ve VPN kullanımını önerdi:“Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim. Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem