TÜRKOĞLU'DAN AKTAŞ’A SERT TEPKİ
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu soruyor: Büyükşehir'in kasası İktidarın emrinde mi?..

26 Nisan 2022 Salı 14:52
İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, AK Parti Teşkilatlarının iftar organizasyonlarının Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılmasını skandal olarak niteledi ve Başkan Alinur Aktaş’ın, Büyükşehir kanununun öngördüğü görev ve yetki sınırlarını aşarak suç işlediğini vurguladı.
Son olarak, AK Parti Gemlik İlçe Teşkilatı tarafından yapılan, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediğimiz iftarımıza tüm halkımız davetlidir” duyurusuyla, bu suçun alenen işlendiğinin belgelendiğini ifade eden Türkoğlu, “Sn. Aktaş, İktidar Partisi’nin iftar yemeklerinin faturasını Bursalılara hangi hak ve yetkiyle ödetiyor?” diye sordu.
“Bugüne kadar AK Parti Teşkilatlarının, her biri siyasi faaliyet kapsamına giren kaç iftar organizasyonuna Bursa’nın geneline ait olması gereken belediye bütçesinden ne kadar harcandı?” diye de soran Türkoğlu’nun konuya dair aynen açıklaması şöyle:
''Öncelikle bir mübarek Ramazan’ı daha idrak ediyoruz ve hayırlısıyla da son oruçlarımızı tutuyoruz. Allah kabul etsin.
Bu açıdan iftar organizasyonlarını bir sosyal sorumluluk faaliyeti olarak gördüğümüzü, toplum için bu tür etkinlikleri bir ihtiyaç olarak kabul ettiğimizi özellikle belirtmek isteriz. Ayrıca maneviyatımızla ilgili bu tür faaliyetlerin özellikle siyaseten asla istismar edilmemesi gerektiğinin de altını çizmek ihtiyacı hissederiz.
Ne var ki, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, AK Parti Teşkilatlarının iftar organizasyonlarını alenen katkı sağlayarak üstlendiğinin anlaşılmış olması; hem ahlaken yapılan bir haksızlığı, hem de hukuken açıkça işlenmiş bir suçu ortaya çıkarıyor.
Bu nedenle de millete gerçekleri anlatma sorumluluğumuz gereği ilgi alanımıza giriyor.
Hal bu ki biz istiyoruz ki, bir gün de kamuoyunun karşısına; genelde ya da yerelde bu iktidarın, devlet ya da millet yararına yaptığı güzel bir icraatını alkışlayarak çıkalım.''
Bunu gerçekten samimiyetle istiyoruz.
Şöyle elle tutulur, toplumsal yararı yüksek, doğru dürüst bir hizmet projesi ile karşılaşsak, inanın can-ı gönülden tebrik edip teşekkür edeceğiz.
Maalesef hemen hemen her gün önümüze, öylesine ‘kör gözüm parmağıma’ türünden malzemeler geliyor ki, hangi birini ele alıp kamuoyu ile paylaşacağımıza biz bile şaşırıyoruz.
Alın işte bugün de, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin skandal ötesi bir yanlışını daha dile getirme sorumluluğu ile karşı karşıyayız.
BÜYÜKŞEHİR KANUNU’NA AYKIRI!
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte; AK Parti Bursa İl ve İlçe Teşkilatları adına verilen iftar yemeklerinin milyonlarca liralık bedelinin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından ya da Büyükşehir uhdesindeki belediye şirketlerinden ödendiğine ilişkin üst üste ihbarlar, iddialar geldi.
Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’nun böyle bir harcamaya cevaz vermediğini bildiğimizden, her seferinde, bu ihbarların somut belge ve bilgiye dayanması gerektiğini düşündük, o nedenle de bu konuda bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadık.
Ne var ki;
AK Parti Gemlik İlçe Teşkilatı adına sosyal medyadan yapılan duyuru, net bir belge niteliği taşıdı ve bizler için de Başkan Alinur Aktaş’ı, Bursalılar adına bir kez daha uyarmak şart oldu.
Söz konusu duyuruda bakın aynen şöyle diyor:
“BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN KATKILARIYLA, AK PARTİ GEMLİK İLÇE BAŞKANLIĞIMIZIN DÜZENLEYECEĞİ İFTAR PROGRAMINA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR. 26 NİSAN SALI, GEMLİK 15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI”
İftarı kim düzenliyor?
AK Parti Gemlik İlçe Başkanlığı.
Peki kimin katkılarıyla?
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin!
Peki biz şimdi, “Başkan Alinur Aktaş’ı tam anlamıyla suçüstü yakalayan bir duyuru değil de nedir bu?” diye sormayalım mı?
Bursa Büyükşehir Belediyesi de tıpkı diğer Büyükşehir Belediyeleri gibi, 5216 Sayılı Büyükşehir Kanunu’na tabidir.
Bu kanunun 7. Maddesi, Büyükşehir’in ve ona bağlı ilçe ve ilk kademe belediyelerinin görev ve sorumluluklarını tek tek tarif eder.
Bu görev ve sorumluluklarının içinde, herhangi bir siyasi partinin faaliyetlerine destek verme, sponsor olma veya finans katkısı sağlama gibi bir yetkisi asla ve kat’a yoktur.
Merak eden açsın google arama motorunu, kanunun adını yazsın, böyle bir görevi veya yetkisi var mı yok mu bizzat kendi gözleriyle görsün.
Muhtemelen Sn. Başkan da şu an merak edip kanunu derhal açacak, bu suçu nasıl göz göre göre işlediğini görüp kendisi bile şaşıracak!
Vallahi nasıl şaşırır, ne kadar şaşırır, bilemeyiz ama zaten sarsılan kimyası bu kez iyice bozulur, ondan eminiz.
Hiç kusura bakmasın biz şimdi Sn. Başkan’a yanıtlaması gereken soruları yine buradan sormak zorundayız.
Tabi ki cevaplarını, şaşkınlığı iyice geçtikten sonra vermesini salık veriyoruz.
CEVAP BEKLEYEN SORULAR:
Sn. Başkan bugüne kadar AK Parti Teşkilatları adına Bursa’da çok sayıda iftar organizasyonları yapıldı. AK Parti Gemlik İlçe Başkanlığı’nın dışında partinizin hangi teşkilatlarının iftar yemeklerini Büyükşehir’in veya şirketlerinin kasasından karşıladınız? Mesela AK Parti İznik İlçe Teşkilatı da, “Büyükşehir’in katkılarıyla düzenlediğimiz iftarımıza tüm halkımız davetlidir” diye duyuru yaptı? Bu da sizin için ikinci bir suçüstü duyurusu niteliği taşımıyor mu?
Turpun büyüğü her zaman heybede olur derler. Yoksa AK Parti Bursa İl Teşkilatı’nın bol harcamalı iftarını da mı siz verdiniz? Öyleyse şayet, çok bonkörsünüz ve kesin partinin daha başka siyasi faaliyetlerine de finans desteği verdiniz!
Partilerin iftar organizasyonları, sonuç olarak birer siyasi faaliyet olarak düzenleniyorsa, Büyükşehir’in kasasının bu politik etkinliklere tahsis edilmesinin hem hukuki hem de ahlaki gerekçelerini, Büyükşehir’in gerçek sahibi olan Bursalılara açıklamak zorundasınız?
Partinizin daha başka siyasi organizasyonlarına da katkı verdiniz mi? Bunun yanı sıra iktidar yanlısı çok sayıda Vakıf, Dernek ve Cemiyetlerin iftar yemeklerinin de belediyenin, daha doğrusu halkın bütçesinden karşılandığı vurgulanıyor. Bugüne kadar bu kimlikteki hangi kuruluşların iftar organizasyonlara sponsor oldunuz?
Bütün bu iftar yemeklerinin tamamı Bursa’ya kaça mal oldu? Daha net soralım. Şimdiye dek Bursalıların kaç parasını harcadınız, sırada daha kaç AK Parti iftarına ya da yandaş kuruluş etkinliğine daha katkı sağlama sözünüz var?
Şimdi bir başka parti size çıkıp gelse, “Biz de üyelerimize iftar vermek istiyoruz” derse ne cevap vereceksiniz?
Büyükşehir’in kasası Bursa’nın geneline, Bursalıların tamamına ait değil mi? Vatandaş size herkese eşit hizmet dağıt diye yetki vermedi mi?
O kasayı, sadece mensubu bulunduğumuz İktidar Partisi’ne, üstelik yasa dışı tahsis etmeye hangi hakla cüret ediyorsunuz?
Bunun hukuken de ahlaken de bir karşılığı olacağını hiç aklınıza getirmiyor musunuz? Yoksa siz de “Bize kimse hesap soramaz. Ağa da biziz, paşa da biziz!” diyenlerden misiniz?

İYİ Parti olarak hakkınızda tuttuğumuz, yanlı hizmetlerle dolu kara kaplı defteriniz iyice kabardı, bilmiş olun.
Dediğimiz gibi, bütün bu sorulara şaşkınlığınız geçer geçmez, acele cevap bekleriz.
Taksicilerden ölen muhabbet kuşuna vefaBursalı taksiciler duraklarının yanına mini mezarlık yaparak Berduşun anısını yaşatıyorlar16 Aralık 2025 Salı 10:21BURSA
Nilüfer yeni yıla hazırNilüfer Belediyesi, 19-31 Aralık tarihleri arasında düzenleyeceği "Nilüfer Yeni Yıl Festivali" kente yılbaşı coşkusunu getirecek.16 Aralık 2025 Salı 10:20BURSA
Osmangazi’de yeni yıl heyecanı meydanı sardıAçıldığı günden bu yana Bursalılara yeni bir soluk kazandıran Osmangazi Meydanı, yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte kentin en hareketli noktalarından biri haline geldi.16 Aralık 2025 Salı 10:19BURSA
Vatandaşın telefonlarını Başkan Erkan Aydın açtıOsmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, vatandaşların telefonlarına cevap verip, şikayetlerini bizzat kendisi not aldı.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:52BURSA
Bursa semalarında gökkuşağıBursa’nın Kestel ilçesi semalarında, herhangi bir yağış olmamasına rağmen oluşan gökkuşağı ilgiyle izlendi.13 Aralık 2025 Cumartesi 09:56BURSA
Mudanya, 'örnek kıyı kenti' oluyorBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya’yı, Uludağ’dan denize kesintisiz, ulaşılabilir, çağdaş, sürdürülebilir ve örnek bir kıyı kentine dönüştüreceklerini söyledi.13 Aralık 2025 Cumartesi 09:51BURSA
‘Mor Haritam’ uygulamasına ödülBursa Büyükşehir Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı yenilikçi dijital uygulaması ‘Mor Haritam Bursa', ‘Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.12 Aralık 2025 Cuma 10:59BURSA
‘Bursa Sanatla Yeşeriyor’‘Bursa Sanatla Yeşeriyor’ başlığıyla düzenlenen ‘Kadın ve Edebiyat Söyleşileri’ programının konuğu yazar Melis Alphan oldu.12 Aralık 2025 Cuma 10:58BURSA
Amatör kalemler Osmangazi’de usta şairlere dönüşüyorOsmangazi Belediyesi, düzenlediği ‘Şiir Yazma Teknikleri ve Analizi’ atölyesiyle, şiire gönül vermiş amatör kalemleri profesyonel bir yolculuğa çıkarıyor.11 Aralık 2025 Perşembe 11:06BURSA
Bursa'da "Balkan ve Roman Gecesi" coşkusuBursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Çalgıcı Mektebi Orkestrası tarafından düzenlenen 'Roman ve Balkan Gecesi' ile vatandaşlar müzik dolu bir akşam geçirdi.11 Aralık 2025 Perşembe 10:04BURSA
Bursa'nın o ilçesinde çeltik ekimi yasaklandıManyas Barajı ve Gölü'ndeki su çekilmeleri sebebiyle Bursa'nın Karacabey ilçesinde bol su isteyen çeltik ekimi yasaklandı.11 Aralık 2025 Perşembe 10:01BURSA
Kestane Bursa Büyükşehir'le filizleniyorBursa Büyükşehir Belediyesi, kentin yüzyıllardır süregelen tarım kültürünün ve gastronomi mirasının simgelerinden olan AB Coğrafi İşaretli Bursa kestanesine can vermek için seferberlik başlattı.10 Aralık 2025 Çarşamba 10:23BURSA
BUÜ ve Nilüfer Belediyesinden işbirliğiBursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Nilüfer Belediyesi, toplumsal fayda odaklı yeni bir işbirliğine imza attı.10 Aralık 2025 Çarşamba 09:56BURSA
Bursa'nın yeni Milli Eğitim Müdürü göreve başladıBursa'nın yeni Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer göreve başladı.10 Aralık 2025 Çarşamba 09:02BURSA
Bursa'nın gururu Kübra Denizci Keskin'den çifte başarıDünyanın ilk ve tek engelli kadın ralli pilotu Kübra Denizci Keskin, Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son ayağında co-pilotu Kerem Deveci ile podyumda çifte başarıya imza attı.09 Aralık 2025 Salı 10:01BURSA
Bursa'da depo yangını!Bursa'nın İnegöl ilçesinde meyve kasalarının bulunduğu 2 katlı apartmanın, 1'inci katındaki depo küle döndü.09 Aralık 2025 Salı 09:50BURSA
Bursa’da devrilen ağaç korku dolu anlar yaşattıBursa’da araçların üzerine devrilen ağaç korku dolu anlar yaşatırken, sadece maddi hasarın meydana gelmesi sevindirdi.09 Aralık 2025 Salı 09:49BURSA
Mudanya Üniversitesi öğrencileri sağlık için seferber olduHer dört kişiden biri, yaşamının bir döneminde ruh sağlığıyla ilgili bir sorun yaşadığına dikkat çeken Mudanya Üniversitesi öğrencileri, toplumun ruh sağlığını desteklemek hedefiyle Mudanya sahilinde konuyla ilgili stant çalışmaları başlattı.08 Aralık 2025 Pazartesi 10:59BURSA
Bursa'da yağmur yağdı, fiyatı 300 liradan 100 liraya düştüBursa'nın dağ ilçelerinde yağmurdan sonra bollaşan kanlıca (melki) mantarının kilosu 100 liraya kadar geriledi.08 Aralık 2025 Pazartesi 10:05BURSA
Bursa'da taksiciler şehitleri unutmadıBursa'da Taksiciler Grubu üyeleri, şehitler için düzenledikleri hayır etkinliği kapsamında üç gün boyunca kentin farklı noktalarında vatandaşlara lokma ikramında bulundu.08 Aralık 2025 Pazartesi 09:57BURSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.