TÜRKOĞLU'DAN AKTAŞ’A SERT TEPKİ
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu soruyor: Büyükşehir'in kasası İktidarın emrinde mi?..

26 Nisan 2022 Salı 14:52
İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, AK Parti Teşkilatlarının iftar organizasyonlarının Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılmasını skandal olarak niteledi ve Başkan Alinur Aktaş’ın, Büyükşehir kanununun öngördüğü görev ve yetki sınırlarını aşarak suç işlediğini vurguladı.
Son olarak, AK Parti Gemlik İlçe Teşkilatı tarafından yapılan, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediğimiz iftarımıza tüm halkımız davetlidir” duyurusuyla, bu suçun alenen işlendiğinin belgelendiğini ifade eden Türkoğlu, “Sn. Aktaş, İktidar Partisi’nin iftar yemeklerinin faturasını Bursalılara hangi hak ve yetkiyle ödetiyor?” diye sordu.
“Bugüne kadar AK Parti Teşkilatlarının, her biri siyasi faaliyet kapsamına giren kaç iftar organizasyonuna Bursa’nın geneline ait olması gereken belediye bütçesinden ne kadar harcandı?” diye de soran Türkoğlu’nun konuya dair aynen açıklaması şöyle:
''Öncelikle bir mübarek Ramazan’ı daha idrak ediyoruz ve hayırlısıyla da son oruçlarımızı tutuyoruz. Allah kabul etsin.
Bu açıdan iftar organizasyonlarını bir sosyal sorumluluk faaliyeti olarak gördüğümüzü, toplum için bu tür etkinlikleri bir ihtiyaç olarak kabul ettiğimizi özellikle belirtmek isteriz. Ayrıca maneviyatımızla ilgili bu tür faaliyetlerin özellikle siyaseten asla istismar edilmemesi gerektiğinin de altını çizmek ihtiyacı hissederiz.
Ne var ki, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, AK Parti Teşkilatlarının iftar organizasyonlarını alenen katkı sağlayarak üstlendiğinin anlaşılmış olması; hem ahlaken yapılan bir haksızlığı, hem de hukuken açıkça işlenmiş bir suçu ortaya çıkarıyor.
Bu nedenle de millete gerçekleri anlatma sorumluluğumuz gereği ilgi alanımıza giriyor.
Hal bu ki biz istiyoruz ki, bir gün de kamuoyunun karşısına; genelde ya da yerelde bu iktidarın, devlet ya da millet yararına yaptığı güzel bir icraatını alkışlayarak çıkalım.''
Bunu gerçekten samimiyetle istiyoruz.
Şöyle elle tutulur, toplumsal yararı yüksek, doğru dürüst bir hizmet projesi ile karşılaşsak, inanın can-ı gönülden tebrik edip teşekkür edeceğiz.
Maalesef hemen hemen her gün önümüze, öylesine ‘kör gözüm parmağıma’ türünden malzemeler geliyor ki, hangi birini ele alıp kamuoyu ile paylaşacağımıza biz bile şaşırıyoruz.
Alın işte bugün de, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin skandal ötesi bir yanlışını daha dile getirme sorumluluğu ile karşı karşıyayız.
BÜYÜKŞEHİR KANUNU’NA AYKIRI!
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte; AK Parti Bursa İl ve İlçe Teşkilatları adına verilen iftar yemeklerinin milyonlarca liralık bedelinin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından ya da Büyükşehir uhdesindeki belediye şirketlerinden ödendiğine ilişkin üst üste ihbarlar, iddialar geldi.
Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’nun böyle bir harcamaya cevaz vermediğini bildiğimizden, her seferinde, bu ihbarların somut belge ve bilgiye dayanması gerektiğini düşündük, o nedenle de bu konuda bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadık.
Ne var ki;
AK Parti Gemlik İlçe Teşkilatı adına sosyal medyadan yapılan duyuru, net bir belge niteliği taşıdı ve bizler için de Başkan Alinur Aktaş’ı, Bursalılar adına bir kez daha uyarmak şart oldu.
Söz konusu duyuruda bakın aynen şöyle diyor:
“BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN KATKILARIYLA, AK PARTİ GEMLİK İLÇE BAŞKANLIĞIMIZIN DÜZENLEYECEĞİ İFTAR PROGRAMINA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR. 26 NİSAN SALI, GEMLİK 15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI”
İftarı kim düzenliyor?
AK Parti Gemlik İlçe Başkanlığı.
Peki kimin katkılarıyla?
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin!
Peki biz şimdi, “Başkan Alinur Aktaş’ı tam anlamıyla suçüstü yakalayan bir duyuru değil de nedir bu?” diye sormayalım mı?
Bursa Büyükşehir Belediyesi de tıpkı diğer Büyükşehir Belediyeleri gibi, 5216 Sayılı Büyükşehir Kanunu’na tabidir.
Bu kanunun 7. Maddesi, Büyükşehir’in ve ona bağlı ilçe ve ilk kademe belediyelerinin görev ve sorumluluklarını tek tek tarif eder.
Bu görev ve sorumluluklarının içinde, herhangi bir siyasi partinin faaliyetlerine destek verme, sponsor olma veya finans katkısı sağlama gibi bir yetkisi asla ve kat’a yoktur.
Merak eden açsın google arama motorunu, kanunun adını yazsın, böyle bir görevi veya yetkisi var mı yok mu bizzat kendi gözleriyle görsün.
Muhtemelen Sn. Başkan da şu an merak edip kanunu derhal açacak, bu suçu nasıl göz göre göre işlediğini görüp kendisi bile şaşıracak!
Vallahi nasıl şaşırır, ne kadar şaşırır, bilemeyiz ama zaten sarsılan kimyası bu kez iyice bozulur, ondan eminiz.
Hiç kusura bakmasın biz şimdi Sn. Başkan’a yanıtlaması gereken soruları yine buradan sormak zorundayız.
Tabi ki cevaplarını, şaşkınlığı iyice geçtikten sonra vermesini salık veriyoruz.
CEVAP BEKLEYEN SORULAR:
Sn. Başkan bugüne kadar AK Parti Teşkilatları adına Bursa’da çok sayıda iftar organizasyonları yapıldı. AK Parti Gemlik İlçe Başkanlığı’nın dışında partinizin hangi teşkilatlarının iftar yemeklerini Büyükşehir’in veya şirketlerinin kasasından karşıladınız? Mesela AK Parti İznik İlçe Teşkilatı da, “Büyükşehir’in katkılarıyla düzenlediğimiz iftarımıza tüm halkımız davetlidir” diye duyuru yaptı? Bu da sizin için ikinci bir suçüstü duyurusu niteliği taşımıyor mu?
Turpun büyüğü her zaman heybede olur derler. Yoksa AK Parti Bursa İl Teşkilatı’nın bol harcamalı iftarını da mı siz verdiniz? Öyleyse şayet, çok bonkörsünüz ve kesin partinin daha başka siyasi faaliyetlerine de finans desteği verdiniz!
Partilerin iftar organizasyonları, sonuç olarak birer siyasi faaliyet olarak düzenleniyorsa, Büyükşehir’in kasasının bu politik etkinliklere tahsis edilmesinin hem hukuki hem de ahlaki gerekçelerini, Büyükşehir’in gerçek sahibi olan Bursalılara açıklamak zorundasınız?
Partinizin daha başka siyasi organizasyonlarına da katkı verdiniz mi? Bunun yanı sıra iktidar yanlısı çok sayıda Vakıf, Dernek ve Cemiyetlerin iftar yemeklerinin de belediyenin, daha doğrusu halkın bütçesinden karşılandığı vurgulanıyor. Bugüne kadar bu kimlikteki hangi kuruluşların iftar organizasyonlara sponsor oldunuz?
Bütün bu iftar yemeklerinin tamamı Bursa’ya kaça mal oldu? Daha net soralım. Şimdiye dek Bursalıların kaç parasını harcadınız, sırada daha kaç AK Parti iftarına ya da yandaş kuruluş etkinliğine daha katkı sağlama sözünüz var?
Şimdi bir başka parti size çıkıp gelse, “Biz de üyelerimize iftar vermek istiyoruz” derse ne cevap vereceksiniz?
Büyükşehir’in kasası Bursa’nın geneline, Bursalıların tamamına ait değil mi? Vatandaş size herkese eşit hizmet dağıt diye yetki vermedi mi?
O kasayı, sadece mensubu bulunduğumuz İktidar Partisi’ne, üstelik yasa dışı tahsis etmeye hangi hakla cüret ediyorsunuz?
Bunun hukuken de ahlaken de bir karşılığı olacağını hiç aklınıza getirmiyor musunuz? Yoksa siz de “Bize kimse hesap soramaz. Ağa da biziz, paşa da biziz!” diyenlerden misiniz?

İYİ Parti olarak hakkınızda tuttuğumuz, yanlı hizmetlerle dolu kara kaplı defteriniz iyice kabardı, bilmiş olun.
Dediğimiz gibi, bütün bu sorulara şaşkınlığınız geçer geçmez, acele cevap bekleriz.
Bursa Kantinciler Odası'ndan güç birliği mesajı!Bursa Kantinciler Odası, 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Bilgilendirme Toplantısı'nda üyleriyle bir araya geldi.12 Eylül 2026 Cumartesi 15:14BURSA
Bursa’da bu mahallede suçlular sokaktan geçemiyorBursa’nın Pınarbaşı Mahallesi’nde muhtarının hayata geçirdiği....10 Eylül 2026 Perşembe 12:28BURSA
Kontrolden çıkan otomobil kum rampada asılı kaldıBursa’da seyir halinde olan otomobil, sürücüsünün kontrolünden...10 Eylül 2026 Perşembe 12:26BURSA
Başkan Şadi Özdemir Karamanlılarla buluştuNilüfer Belediyesi’nin mahallelerin ihtiyaçlarını yerinde...10 Eylül 2026 Perşembe 12:25BURSA
Büyükşehir, 23 bin 468 çocuğa kırtasiye desteği sağladıBursa Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı ve dar gelirli ailelerin...10 Eylül 2026 Perşembe 12:24BURSA
Büyükşehir, 3 ilçede 50 kilometrelik yolu yenilediBursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa ilçesinde...10 Eylül 2026 Perşembe 12:22BURSA
AK Parti Mudanya İlçe Başkanlığından Mütareke İlkokulunda incelemeAK Parti Mudanya İlçe Başkanlığı, Mütareke İlkokulunun bahçesindeki...10 Eylül 2026 Perşembe 12:20BURSA
Bursa’da taksiden ateş ihbarı: 2 kurusıkı tabanca ele geçirildiBursa’nın Osmangazi ilçesinde ticari taksiden art arda...10 Eylül 2026 Perşembe 12:19BURSA
Karagöz Bursa’da izleyiciyle buluşuyorBursa Büyükşehir Belediyesi, UNIMA Türkiye iş birliğiyle...04 Eylül 2026 Cuma 13:34BURSA
Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 22 kilo esrar ele geçirildiBursa’nın Karacabey ilçesinde jandarma ekipleri...04 Eylül 2026 Cuma 13:27BURSA
Kırmızı ışıkta geçen otobüs şoförü: "Ne olacak cezamızı çekeriz"Bursa’da kırmızı ışık ihlali yapan otobüs, motosiklet sürücüsüne...04 Eylül 2026 Cuma 13:23BURSA
Kontrolden çıkan otomobil şarampole yuvarlandı: 8 yaralıBursa’nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkan...04 Eylül 2026 Cuma 13:20BURSA
Bursa’ya 1250 araçlık yeni otoparkBursa Şehir Hastanesi yerleşkesinde yaşanan...04 Eylül 2026 Cuma 13:19BURSA
Bursa sahillerinden sevindiren haberDeniz sezonunun bitmesine yakın Bursa’nın sahillerinden sevindiren haber geldi.02 Eylül 2026 Çarşamba 16:05BURSA
Karacabey’de AVM projesinde ilk adım atıldıKaracabey’de yıllardır beklenen AVM projesinde ilk adım atıldı02 Eylül 2026 Çarşamba 16:04BURSA
Uludağ’da facia: Şelaleden düşen kadın hayatını kaybettiUludağ’da facia: 70 metrelik şelaleden düşen kadın hayatını kaybetti02 Eylül 2026 Çarşamba 16:03BURSA
Bursa’da dolandırıcılık şebekesi çökertildiBursa’nın İnegöl ilçesinde polis ekipleri...02 Eylül 2026 Çarşamba 16:01BURSA
Halk sağlığı haftası 7 güne 7 tema ile kutlanacakBursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Çetin...02 Eylül 2026 Çarşamba 15:51BURSA
Büyükşehir ile her gün ‘Halk Sağlığı’Bursa Büyükşehir Belediyesi, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası...02 Eylül 2026 Çarşamba 15:45BURSA
Bursa’daki fabrika yangını kontrol altına alındıBursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde...02 Eylül 2026 Çarşamba 15:08BURSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.