TÜRKLERİN ALMANYA SERÜVENİ BELGESELLEŞECEK
Türklerin 55 yıllık Almanya serüveni Türkçe-Almanca “Göçün Hikayesi Belgeseli” ile belgeselleşecek.

Türklerin 55 yıllık Almanya serüveni Türkçe-Almanca “Göçün Hikayesi Belgeseli” ile belgeselleşecek. Yedi bölümden oluşacak belgesel için usta yönetmen Nebil Özgentürk kolları sıvadı.
Birinci kuşağın hikayelerinden yeni kuşakların yaşam tarzına, başarı hikayelerinden başarısızlık ve hüzün hikayelerine her renge yer vermek istediklerini bildiren Özgentürk, hikayesi, fotoğraf ve görüntüsü olanların kendilerine ulaşmasını rica ediyor.
Usta yapımcı ve belgeselci Nebil Özgentürk, çekimleri bir yılda tamamlanacak olan belgeseli Köln’de düzenlenen basın toplantısı ile STK temsilcileri ve kamuoyuna tanıttı.
CHP Köln Derneği’ndeki toplantıda ilk konuşmayı, belgeselin sponsorlarından olan dernek başkanı ve işadamı Günay Çapan yaptı.
Belgeselin siyasetin tamamen dışında, herkesi kapsayacak bir belgesel olacağını vurgulayan Çapan, DİTİB’den Alevi Kültür Merkezi’ne, oradan Avrupa Trabzonlular Federasyonu’na çok sayıda STK temsilcisinin burda olduğuna dikkat çekti.
Çapan, “CHP Köln Derneği olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesi hazırladık. Bu proje siyasi amaç gütmeden, toplumun her kesimini kucaklayan bir projedir. Anadolu’nun dört bir yanından geldik ve şuanda biz burada varız. Hakim, savcı, polisimiz var, işadamlarımız var. 60 kuşağından bugüne Almanya’ya yerleşmiş tüm Türkiye kökenlileri bu proje buluşturacak. Onların hikayesi, Nebil Özgentürk markasıyla 7 bölümlük belgeselde toplanacak.” dedi.
"Bu projenin oyuncuları 60’lı, 70’li yıllarda gelen büyüklerimizdir." diyen Çapan, "Proje hepimizin gelecek nesillerimize bırakacağımız bir eser olacak. Bu belgeselin oyuncularını arıyoruz, sizlerin katkılarıyla onları onlara ulaşmak istiyoruz." dedi.
"HİKAYESİ, FOTOĞRAFI OLANLAR BİZE ULAŞSIN"
Burada konuşan yönetmen Nebil Özgentürk ise Fransa’daki terör saldırılarını kınayarak başladığı konuşmasında, “Umarım belgelelimiz zalimlere bir cümle ders olur.” dedi.
“Bu belgeselin bütün insanlığa minicik bir armağan olsun istiyoruz. diyen Özgentürk, "Bu belgesel 1961 yılında özel bir yasayla buraya gelen birinci kuşağın ve bugünlere uzanan gencecik insanların hikayelerini bir potada eritsin istiyoruz. İnsanlığın ortak düşü kardeşce bir arada yaşamak barış ve kardeşlik içinde her renkten hikayenin olduğu bir belgesel olsun istiyoruz." şeklinde konuştu.
Bu toplantının belgeselin ilk günü sayılabileceğini kaydeden Özgentürk, "Belgeselin yolcuğunu ben de bilmiyorum, Aralık 2016’yı tam kestiremiyorum. Eminim ki; muhteşem şeyler çıkacak. Çünkü her köşe başında muhteşem hatıra ve öyküler var. Biz onların peşine düşeceğiz. Hamburg’dan Bremene, Münih’ten Berlin’e kadar herkes duysun ve bak kardeşim böyle bir hikaye var, böyle bir sorun var, böyle bir belge, fotoğraf var desinler." diye konuştu.
HER RENKTEN İNSAN VE HATIRA OLSUN İSTİYORUZ
Şimdiye kadar örneğin Berlin Filarmoni Orkestrası’nın kemanlarını üreten Ahmet Bey’le tanışma fırsatı bulduklarını aktaran Özgentürk, “İstiyorum ki içinde hüzün de, kırgınlık ve acı da olan insan hikayeleri de aktaralım. ‘55 Yılın 55 Hatırası’ olabilir mesela başlığımız. Hem tarihini, hem gerçek öyküleri aktaralım istiyoruz. Hem Alman, hem Türk televizyonlarında yayınlanmasını istiyoruz. Yedi bölüm boyunca herkesin hikayesini, beklediğini karşılasın istiyoruz. Alevisi de, Sünnisi de, işçisi de sinemacısı da olsun istiyoruz. Hem DVD, hem kitap olsun istiyoruz." dedi.
Özgentürk, ilk bölümlerde birinci neslin hikayesi, sonraki bölümlerde ise başarı ve başarısızlık hikayeleri, sevinç ve hüzünleri işleyeceklerinin kaydetti. Özgentürk, “Siyaset dışı ama her kesimden insanı anlatan bir belgesel olsun istiyoruz. Tüm dostlarımızdan insani ve hatıra desteği bekliyoruz. Her biri birer saatlik yedi bölüm düşünüyoruz ama, çok güzel şeyler çıkarsa iki bölüm daha arttırabiliriz." ifadelerini kullandı.
Özgentürk, sanatçı Tarkan, futbolcu Mesut Özil, sinemacı Fatih Akın gibi nice başarı hikayeleri olduğunu hatırlattı.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya
ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyorABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarma kararı aldı08 Temmuz 2025 Salı 09:17DÜNYA
Trump’tan Musk’a: Parti kurması saçmaTrump’tan Musk’a: "Üçüncü bir parti kurması saçma"07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:42DÜNYA
Trump: "FED Başkanı derhal istifa etmeli"FED'den ise Trump'ın istifa çağrısına yönelik herhangi bir açıklama gelmedi.03 Temmuz 2025 Perşembe 10:51DÜNYA
Trump, yine Musk'ı hedef aldıTrump'tan Musk'a: "Sübvansiyonlar olmazsa Musk'ın dükkanını kapatması gerekir"01 Temmuz 2025 Salı 11:10DÜNYA
İran’dan Starlink’e yasakİran Starlink gibi izinsiz internet sistemlerinin kullanımını yasakladı30 Haziran 2025 Pazartesi 10:53DÜNYA
Rusya, Odessa’yı vurdu2 ölü, 14 yaralı28 Haziran 2025 Cumartesi 11:43DÜNYA
İsrailli Bakan: "Hamaney'i öldürmek istedik"İsrailli Bakan Katz: "Hamaney'i öldürmek istedik"27 Haziran 2025 Cuma 10:24DÜNYA
Trump: "Çin ile ticaret anlaşması imzaladık"Trump, Hindistan ile de "büyük" bir anlaşma yapabileceklerini ifade etti.27 Haziran 2025 Cuma 10:07DÜNYA
İsrail: Hala bir tehlike varİran-İsrail arasında ateşkes kararı sonrası İsrail'den açıklama24 Haziran 2025 Salı 11:34DÜNYA
Irak’ta askeri üsse İHA’lı saldırıSaldırıda can kaybı yaşanmadığı açıklandı24 Haziran 2025 Salı 10:14DÜNYA
Trump açıkladı: Ateşkes sağlandıTrump: "İsrail ve İran aynı anda geldi, ‘Barış’ dedi"24 Haziran 2025 Salı 09:27DÜNYA
İran ABD üslerini vurduKatar'ın başkenti Doha'da patlama sesleri yükseldi.23 Haziran 2025 Pazartesi 19:54DÜNYA
İran’da MOSSAD ajanı idam edildiİran’da MOSSAD adına casusluk yapmakla suçlanan bir kişi idam edildi23 Haziran 2025 Pazartesi 11:04DÜNYA
İran Dışişleri Bakanı Rusya’daİran Dışişleri Bakanı Arakçi, Putin ile görüşecek23 Haziran 2025 Pazartesi 08:33DÜNYA
Trump: 'Bombayı ellerinden aldık""Dün muhteşem bir askeri başarı elde ettik"23 Haziran 2025 Pazartesi 08:31DÜNYA
İran halkı sokakta: "Teslimiyet yok, ABD ile savaş"İran’da ABD’nin saldırıları protesto edildi: "Teslimiyet yok, ABD ile savaş"23 Haziran 2025 Pazartesi 07:18DÜNYA
Suriye'de kiliseye saldırı: 20 kişi öldüSuriye'de kiliseye düzenlenen saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti23 Haziran 2025 Pazartesi 06:24DÜNYA
İran’da MOSSAD operasyonuİran’da MOSSAD operasyonu: 31 gözaltı21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33DÜNYA
Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"Kremlin: "İran’’da rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36DÜNYA
İran, Beerşeba kentini vurduMicrosoft binası yakınında yangın20 Haziran 2025 Cuma 10:31DÜNYA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış