20 Mayıs 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C

"TÜRKİYE BELGE ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜ"

UPB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Kaya

"Türkiye Belge Çöplüğüne döndü"

20 Şubat 2017 Pazartesi 08:38

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan BUTGEM Binası’nda düzenlenen 17. Yıllık Mali Genel Kurul Toplantısı’na UPB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Kaya, yönetim kurulu üyeleri ve Bursa iş dünyasının temsilcileri katıldı.
 
ULUSLARARASI BULUŞ FUARI’NA UPB DESTEĞİ
 
Divan Kurulu Başkanlığı’nı UPB Başkan Yardımcısı N. Coşkun İrfan’ın yaptığı Mali Genel Kurul Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan UPB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Kaya, yönetim kurulu olarak geride bıraktıkları süre içerisinde birliğin tanınırlığını daha da arttırmak ve yeni katılımların oluşmasını sağlamak adına çok sayıda faaliyette bulunduklarını vurguladı. Birlik olarak yeni dönemde de önemli projeleri hayata geçireceklerinin altını çizen Erdem Kaya; “Bu yıl Uluslararası Buluş Fuarı ISIF 2017 İstanbul’da gerçekleştirilecek. Dünyanın önde gelen kurum ve kuruluşları bu fuarda yer alacak. Uluslararası Patent Birliği olarak biz de fuardaki yerimizi alacağız. Organizasyonun destekçileri arasındaki yerimizi aldık. Fuarın, bundan sonra yapacağımız projeler açısından da önemli bir yol gösterici olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
toplu-foto-001.jpg
 
YENİ KANUN SEKTÖRÜMÜZÜ OLUMLU ETKİLEYECEK
 
Konuşmasında yeni çıkarılan Sınai Mülkiyet Kanunu hakkında da görüşlerini belirten UPB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Kaya, yeni kanunla birlikte artık birebir Avrupa ile uyumlu bir Sınai Mülkiyet sisteminin Türkiye’de uygulanabileceğine işaret etti. Tescil bariyerinin yükseklere çekildiğini aktaran Kaya; “Sınai Mülkiyet sektöründe hizmet veren kurumlar olarak bizim en büyük sıkıntımız her şeye belge alınan bir coğrafyada yaşıyor olmamızdı. Bu yüzden Türkiye adeta bir belge çöplüğüne döndü. İnsanların patente olan inancı da azalmıştı. İnsanlarda her şeye belge veriliyorsa, buluş nedir? Patent ne işe yarar diye sorgulamaya başlamıştı. Yeni kanunla birlikte artık bu durum tamamen değiştirilecek. Her patent başvurusu, faydalı model ve endüstriyel tasarım başvurusu ciddi bir analize tabi tutulacak. Bu filtrelerden geçen başvurular tescile bağlanacak. Bizim için de sektörümüz için de çok önemli bir gelişme. Tabi ki yeni Kanun’da çok önemli birçok değişiklik var. Bunları da yıl içerisinde seminer serimizde anlatıyor olacağız.” diye konuştu.
 
 
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa