18 Mayıs 2024
  • Bursa13°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

TÜRK DÜŞMANLARI SAHNEDE

Abadi, "Saddam politikası" dedi, Sadr, Türkiye'ye karşı eyleme çağırdı!

Türk düşmanları sahnede

18 Ekim 2016 Salı 10:50

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, Bağdat'taki yabancı misyon şefleri ve büyükelçilerle görüştü. Abadi görüşmede, Türkiye hakkında şu ifadeleri kullandı: "Türklerin, Irak'a yönelik tutumları ve özellikle olayları tırmandırmaları konusunda iyimser değilim. Irak'ın egemenliğini ihlâl etmeleri konusunda da daha ileri gitmemeleri için uyarıyoruz."
 
Abadi “Türkiye iç sorunlarını dışarıya taşımak için Saddam Hüseyin’in politikasını benimsemiştir. Türk askerinin Irak topraklarında bulunmasına resmi olarak izin vermedik. Irak’ın egemenliğine saygı göstermelerini ve ülkenin kuzeyinden askerlerini derhal çekmesini talep ettik. Türk askerlerinin bölgede kalması, iki ülkenin tarihi ilişkilerine zarar verecektir” dedi.
 
 
DHA’nın haberine göre; Ayrıca Başbakan Abadi “Erdoğan, Irak Kürtlerinin asimilasyona maruz kaldığını söylüyor. Peki, siz Türkiye Kürtlerine askeri ve siyasi haklarını verdiniz mi soruyorum?” diye konuştu.
Sadr, Türkiye'ye karşı eyleme çağırdı
Sadr, Türkiye'ye karşı eyleme çağırdı
 
Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda el Sadr, Musul operasyonuyla ilgili video mesajında yandaşlarını Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlemeye çağırdı. Göstericiler Türk Büyükelçiliği önünde toplanmaya başladı.
 
Sadr, televizyonlardan yayımlanan mesajında, yandaşlarının cumhurbaşkanı yardımcılarıyla ilgili kararı protesto etmek için Irak Federal Mahkemesi önünde yapmayı planladığı eylemi, Musul operasyonu nedeniyle ertelediklerini açıkladı.
 
Bunun yerine Başika'daki askeri varlığından dolayı Türkiye'yi protesto etme çağrısında bulunan Sadr, yandaşlarının bugün Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlemesini istedi.
 
Sadr'ın çağrısı üzerine göstericiler sabah saatlerinden itibaren Türk Büyükelçiliği önünde toplanmaya başladı.
 
Irak Federal Mahkemesi, geçen hafta, Başbakan Haydar el İbadi tarafından cumhurbaşkanlığı yardımcılığı makamının kaldırılmasının anayasaya aykırı olduğuna hükmetmişti.
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya