28 Mart 2024
  • Bursa20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

TÜRK BALIKÇI TEKNESİNE SALDIRI

Adana’dan çıkan balıkçı teknesine Suriye rejimi güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu iki kişi yaralandı...

Türk balıkçı teknesine saldırı

29 Mayıs 2023 Pazartesi 10:46

Adana’nın Karataş ilçesinden çıkan balıkçı teknesine Suriye rejimi güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu iki kişi yaralandı.   

Dün Karataş’tan denize açılan “Mahmut Can” isimli tekneye Uluslararası kara sularında olduğu sırada Suriye rejimi güvenlik güçleri tarafından saldırı gerçekleşti. Saldırı da gemide bulunan kaptan ve yanındaki şahıs yaralandı. Geminin bir çok yerinde mermi izi oluşurken, geminin camları da kırıldı. Kaptan yaralı halde gemiyi Hatay’ın Samandağ ilçesine kadar getirdi.

Yaralılar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Konula ilgili Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç’te açıklama yaptı. Bilgiç yaptığı açıklamada "Dışişleri Adana Karataş limanından denize açılan Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda seyrederken Suriye rejimi güvenlik güçlerine ait iki gemi tarafından dün (28 Mayıs) ateş açılmasını ve bu şekilde iki balıkçımızın hafif şekilde yaralanması ve teknede maddi zarara sebebiyet verilmesini kınıyoruz. Uluslararası sularda meydana gelen ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasına konu olan bu müessif hadisenin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz” dedi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem