29 Mart 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

TÜKETİCİLER HACKERLERİN HEDEFİNDE

Özel gün indirimlerinde kişisel verilerinize dikkat..

Tüketiciler hackerlerin hedefinde

24 Kasım 2022 Perşembe 11:38

Kasım ayında e-ticaret ve perakende sektöründe yaşanan hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. 25 Kasım Efsane Cuma ve 28 Kasım Siber Pazartesi kampanyalarında alışveriş yapmak için hazırlanan tüketicilerin özellikle online alışveriş yaparken artan siber dolandırıcılık risklerine karşı dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, tüketicilerin kasım ayı alışverişlerinde kişisel verilerini koruması adına almaları gereken önlemleri sıralıyor.

Hem dünyada hem de ülkemizde perakende ve e-ticaret sektörü için kasım ayı büyük önem taşıyor. 25 Kasım Efsane Cuma kampanyalarını 28 Kasım Siber Pazartesi indirimlerinin takip edeceği bu dönemde özellikle online alışverişlerde tüketicilerin veri güvenliği konusu, pek çok soru işareti yaratıyor. Kampanyalar, SMS’ler ve mailing çalışmalarıyla tüketicileri hedef alan e-ticaret sitelerinin KVKK yükümlülüklerine dikkat etmesinin yanısıra tüketicilerin de bireysel olarak veri güvenliklerini sağlamaları adına çeşitli tedbirler almasının önemli olduğunu vurgulayan Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, hacker saldırılarının bu dönemde arttığını hatırlatırken tüketicilerin veri güvenliklerini sağlayacak önlemleri 5 maddede paylaşıyor. 

Tüketicileri Ağına Düşüren Hackerlar Kasım Ayından Kazançlı Çıkıyor!

Efsane Cuma ve Siber Pazartesi gibi büyük kampanya dönemleri, hackerlar için ciddi kazanç kapısı haline geliyor. Hackerlar, siber güvenlik açıklarından yararlanarak tüketici verilerini hedef alıyor. Elde ettikleri verileri üçüncü taraflarla paylaşan hackerların kasım ayından karlı çıktığını belirten Serap Günal, hackerların özellikle sahte e-postalar ve SMS’lerle kullanıcılara cazip teklifler sunuyormuş gibi göründüğünü belirtirken tüketicilerin kişisel veri güvenliği için almaları gereken önlemleri 5 adımda aktarıyor.

Doğruluğundan emin olmadığınız e-posta ve SMS’lere itibar etmeyin. Efsane Cuma ve Siber Pazartesi indirimlerinde siber suçlular, tüketicilere e-postalar aracılığıyla oldukça cazip gibi görünen teklifler iletiyor. Bu nedenle tüketicilerin veri güvenliklerini sağlamalarının ilk adımı olarak doğruluğundan emin olmadıkları e-postalara ve SMS’lere itibar etmemeleri gerekiyor.

Cazip görünen tekliflerin güvenilirliğini kontrol edin. Tüketicilerin veri güvenliklerini sağlamalarının bir diğer adımı ise kendilerine iletilen teklifler ne kadar cazip olsa da güvenilirliklerini göz önünde bulundurmalarından geçiyor. Bu dönemde tüketicilerin gerçek olamayacak kadar cazip tekliflerin tuzağına düşmeden önce sorgulamaları önem taşıyor.

Güvenilirliğinden emin olduğunuz e-ticaret sitelerine yönelin. Kasım ayında pek çok e-ticaret sitesinin kampanya ve indirim haberlerine maruz kalan tüketicilerin veri güvenlikleri farklı yollarla risk altında olabiliyor. Bu nedenle tüketicilerin daha önce alışveriş yapmadıkları ya da duymadıkları siteler üzerinden alışveriş yapmamaları gerekiyor.

Hesap özetlerinizi ve kredi kartı ekstrelerinizi gözden geçirin. Yoğun indirim e-postalarına ve SMS’lerine maruz kalan tüketiciler, bazı durumlarda gafil avlanarak güvenilir olmaya bağlantılara tıklayabiliyor. Bu gibi durumlarda tüketiciler, düzenli olarak hesap özetlerini veya kredi kartı ekstrelerini kontrol etmeliler.

Antivirüs yazılımları kullanın. Pek çok siber saldırıdan korunmanın ön koşulu olan antivirüs yazılımları, özel gün indirimlerinde de tüketiciler için hayat kurtarıcı bir misyona sahip. Bu nedenle verilerini güvende tutmak adına tüketicilerin kasım ayında da güvenilir antivirüs programları kullanmaları oldukça önemli.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji