TÜGİAD'DEN TEKNOLOJİ ZİRVESİ
Yeni nesil iş dünyasının kodları Bursa’da konuşuldu...

05 Aralık 2022 Pazartesi 09:36
Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi, "Yeni Nesil İş Dünyasının Kodları" konulu Teknoloji Zirvesi düzenledi.
İş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği zirvede uluslararası konuşmacılar yer alırken; blokchain, metaverse, NFT, web 3.0 ve dijital inovasyon konuları ele alındı.
Ekonomi alanındaki dijital dönüşümü yakından takip eden TÜGİAD Bursa Şubesi, ‘Yeni Nesil İş Dünyasının Kodları’ konulu Teknoloji Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, TÜGİAD Genel Başkanı ve DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Parseker, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, BUİKAD Başkanı Oya Eroğlu ve KALDER Bursa Şubesi Başkanı Emin Direkçi, BHİD Yönetim Kurulu Başkanı Cansel Oruç’un yanı sıra üyeler, konunun takipçisi iş dünyasından temsilciler ve öğrenciler katıldı.
Teknoloji Zirvesi’ne konuşmacı olarak, 2010’da Bitcoin’i ve 2015’de Ethereum’u piyasaya çıkaran Stake Capital Group Kurucusu Julien Bouteloup, Domino Ventures Kurucu Ortağı ve TÜGİAD Girişimcilik Komisyonu Başkanı Mustafa Kopuk, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tal Garih, Akua Grup Türkiye CEO’su Alemşah Öztürk ve Doğan Holding'de Yenil Nesil Hizmetler Direktörü olarak görev yapan Serdar Kuzuloğlu katıldı.
“Geleceğe katkı sağlamak adına bu organizasyonu planladık”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Ahmet Parseker, tüm dünyada dijitalleşmenin etkilerinin yoğun bir şekilde hissedildiğini, adeta dijital bir devrime hep beraber tanıklık edildiğini belirterek, “Bilgi teknolojilerinde yaşanan değişim ile beraber, 21. yüzyıl aslında pek çok teknoloji fırsatını da bizlere sunuyor. Baktığımızda dijitalleşme; etkilerini önemli ölçüde gördüğümüz iklim krizi, enerji krizi gibi tüm insanlığı etkileyen sorunlar karşısında enerji verimliliğinin, doğal kaynakların etkin kullanılmasının, sürdürülebilirliğin ve dolayısıyla döngüsel ekonomiye geçişin anahtarı olarak gösteriliyor. Özellikle doğrusal ekonomiden döngüsel ekonomiye geçiş sürecinde, sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlama ve üretim aşamalarının çevreci yaklaşımlar ile yeniden inşa edilmesinde, dijital dönüşümün çok önemli bir etkisi olacaktır. Bu bakımdan, dünyada önemli değişimlerin olduğu bu dönemde ülke olarak sürdürülebilir rekabeti korumamızın ve güçlü bir ekonomi oluşturmamızın yegane yolu, bilgiyi ve teknolojiyi doğru kullanmaktan geçiyor. İşte bu bilinçle, TÜGİAD Bursa Şubesi olarak; bu teknoloji çağını kaçırmamak, geleceğe katkı sağlamak için bu organizasyonu planladık” ifadelerini kullandı.
“Ya dönüşüme uyum sağlayacağız ya da oyun dışı kalacağız”
Teknoloji çağında teknolojinin en iyi tanıtılacağı yerin Bursa olacağına değinen TÜGİAD Genel Başkanı ve DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Bursa’mız, sanayinin, tekstilin, otomotivin Türkiye’de olduğu kadar dünyada da en çok dikkat çeken kenti. TÜGİAD üyeleri tüm kademeleriyle çok şanslı. Çünkü teknolojiyi en yakın takip eden kuruşlardan biriyiz. Binlerce genç girişimciyi temsil eden G20 Genç Girişimciler İttifakı, sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma için genç girişimcilerin daha fazla teşvik edilmesini amaçlayan Hamburg Bildirisi’ne imza atarak, ülkemizi bir kez daha temsil etmenin haklı gururunu yaşadık. Biz dünya ile yarışıyoruz. Hamburg’da önerilerimizden bir tanesi; küreselleşen dünyada temsil ettiğimiz 300 binden fazla genç girişimci için bir dijital altyapısının kurulması istedik. Umarız Endonezya’daki zirve sonrası bu hayata geçecektir. Bütün dünya dijitalleşiyor ve yatırımlarını bunun üzerine yapıyor. Sizlere iyi biliyorsunuz ki ya yeşil ve dijital dönüşüme uyum sağlayacağız ya da oyun dışı kalacağız” dedi.
“Teknoloji ve katma değer üretmek zorundayız”
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün Türkiye’de bilime verilen önemin her zamankinden daha fazla olduğunu belirterek, “Doğu ile Batı arasında çok stratejik durumdayız. Artık bu işte gençler var. TÜGİAD'a bu bağlamda teşekkür ederim. İnanıyorum ki; gelecek adına bu hamleler çok kıymetli ve değerli. Yerli otomobilin sanayide müthiş dönüşüm sağladığını sanayicilerimiz biliyor. Yakın gelecekte küçük parçalar üretilirken kendi helikopter, İHA, tank, otomobilini üreten bir ülke olmamızın çok ciddi bir gelişme olduğunu bilmek ve dikkat etmek gerekiyor. Bursa'nın geleceği, teknolojinin geleceği adına harika bir organizasyon. TÜGİAD önderliğinde, sponsorlar dahilinde yapılan bu organizasyon için herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından başlayan zirvede birbirinden değerli isimler farklı konularda sunum gerçekleştirdi. Stake Capital Group Kurucusu Julien Bouteloup, ‘Merkeziyetsiz Finans (Defi) Ve Blockchaın Teknolojisi’ başlıklı sunumunda; herkesin programlayabileceği açık kaynak teknolojisine dayalı, mevcut finansal sisteme küresel ve açık bir alternatif olan merkeziyetsiz finans hakkında bilgiler paylaştı.
Herhangi bir merkezi yöneticiye ihtiyaç duymadan verilerin saklanabildiği kayıt sistemi teknolojisi olan, Blockchain teknolojisi konusu dinleyenlere aktardı.
Domino Ventures Kurucu Ortağı ve TÜGİAD Girişimcilik Komisyonu Başkanı Mustafa Kopuk, ‘Yeni Nesil Teknolojilere Yatırım’ Başlıklı anlatımında; teknoloji ile birlikte değişen yatırım stratejileri ve gelecek hakkında bilgiler verdi. 
Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tal Garih, dijitalleşen dünyada; stratejik dönüşüm, sürdürülebilir inavosyon, dijital liderlik, insan ve kültür dönüşümü, rekabet ve şeffaflık, müşteri ve çalışan beklentileri başta olmak olmak üzere dijital dönüşüm hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Tal Garih, dijital dönüşümün sadece yüzeysel dijitalleşmeden ibaret olmadığını, bu dönüşümün organizasyon şemalarından, iş gücünün yapısı ve sanal şirket kültürünün oluşturmasına kadar her kademeyi kapsadığını belirtti. 
Akua Grup Türkiye CEO’su Alemşah Öztürk, Metaverse ve NFT Dünyası başta olmak üzere Web3 kültürü ve merkeziyetsizlik kavramlarını gündeme getirdi. Öztürk, Virtual World (sanal dünya) ve metaverse ayrımından da bahsetti. Öztürk, işletmelerin başarılı olması için yazılım, donanım, arayüz, içerik ve topluluk olmak üzere 5 konseptin içinin doldurulması gerektiğini aktardı. Öztürk ayrıca eğlence, içerik ve sanat dünyasının alternatif gerçekliğe yöneldiğini ifade etti. 
Teknoloji Yazarı Serdar Kuzuoğlu; ‘Yeni Dünya, Yeni Tüketici, Yeni Şirket’ başlıklı sunumunda ise dijital araç ve hizmetlerle beraber dünya köklü bir değişim yaşadığını ifade etti. Müşterisinden şirketine iş yapış şekilleri, reklam, pazarlama ve iletişim modellerinin değiştiğini belirten Kuzuoğlu, çok farklı araçlarla bilgilenip etkilendiğimizi; dijital mecraların iletişim ve pazarlamanın ana ekseni haline geldiğini ancak kurumların önemli bir bölümünün kendi süreçlerini bu dönüşüme entegre edemediğini vurguladı. Teknoloji Zirvesi’ne sponsor olan firmalara TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Parseker plaket takdim etti.
Bursa’da gebelere yakın takipSağlık Bakanlığı'nın "Her Gebeye Bir Ebe" uygulaması kapsamında Bursa’da son üç ayına giren gebelerin doğuma hazırlık konusunda danışmanlık hizmetleri ve yüksek riskli gebelerin takibi "Koordinatör Ebeler" ile sağlanıyor.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:04BURSA
Bursa'da duvardan düşen işçi yaralandıBursa'nın İnegöl ilçesinde fabrika inşaatında duvardan düşen işçi ağır yaralandı.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:03BURSA
Bursa'da 7 yıl önce kaybettiği oğluna nihayet kavuştuBursa'da 7 yıl sonra özel ekip tarafından bulunan kayıp çocuğun annesine teslim edilmesine karar verildi28 Nisan 2026 Salı 17:41BURSA
Bursa'da sulama kanalları temizlendiBursa'da İnegöl Belediyesi, Cerrah Mahallesi’nde gerçekleştirdiği çalışma kapsamında 5 kilometrelik sulama kanalı hattını temizleyerek suyun tarımsal alanlara daha verimli ulaşmasını sağladı.28 Nisan 2026 Salı 12:11BURSA
Bursa'da kadınlardan ritim şov!Kadınlara verdiği değer ve destekle her zaman öne çıkan Osmangazi Belediyesi, Ahenka Kadın Ritim Topluluğu ile birlikte muhteşem bir gösteriye imza attı.28 Nisan 2026 Salı 12:08BURSA
BUÜ’lü akademisyene "Bilim Akademisi 2026" ödülüBursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Akbaş, hidro-jeomorfoloji ve taşkın risk yönetimi alanlarındaki yüksek nitelikli çalışmalarıyla Bilim Akademisi tarafından ödüle layık görüldü.28 Nisan 2026 Salı 12:05BURSA
BUÜ’de Türkçenin geleceği konuşulduBursa Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen 11. Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Kongresi, 3 gün boyunca Türkçenin öğretiminde yapay zekâ, ölçme-değerlendirme ve uluslararasılaşma başlıklarını akademik gündeme taşıdı.27 Nisan 2026 Pazartesi 13:44BURSA
Bursa'nın o ilçesinde su kesintisiBUSKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Mustafakemalpaşa ilçesinin bazı mahalle ve caddelerinde su kesintisi uygulanacak.27 Nisan 2026 Pazartesi 11:40BURSA
Bursa'da su kesintisiBursa'nın Osmangazi ilçesinde su kesintisi uygulanacak.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:36BURSA
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde yönetimler belli olduBursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev değişimleri sürerken, iştirak şirketleri ve daire başkanlıklarında yeni atamalar gerçekleştirildi.22 Nisan 2026 Çarşamba 17:02BURSA
Bursa'da çocuklar patili dostlarla buluştuBursa Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği etkinlikle çocukları patili dostlarla buluşturdu.22 Nisan 2026 Çarşamba 09:33BURSA
Bursa Büyükşehir Belediyesi 2025 Yılı Faaliyet Raporu’na onayBursa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı İkinci Toplantısı’nda 2025 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.22 Nisan 2026 Çarşamba 09:22BURSA
Dikkat! Bursa'nın o ilçesi için su kesintisi uyarısıBursa’nın Yıldırım ilçesinde yapılacak altyapı çalışmaları nedeniyle bazı mahallelerde su kesintisi uygulanacağı duyuruldu.21 Nisan 2026 Salı 12:13BURSA
Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ne rekor ilgiBursa'nın köklü tarihi ve kültürel mirasını dünyaya taşıyan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, tek günde ulaştığı 9 bin 11 ziyaretçi ile dikkat çeken bir rekora imza attı.21 Nisan 2026 Salı 12:05BURSA
Bursa'da çiftçilere eğitim desteğiBursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya dönük destekler kapsamında, tarımsal üretimde verim ve kaliteyi artırmak amacıyla çiftçilere, budama ve çilek yetiştiriciliği eğitimi düzenledi.17 Nisan 2026 Cuma 14:19BURSA
Bursa'da firari 3 suçlu yakalandıBursa'nın Osmangazi ilçesinde haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şahıs, polis operasyonuyla yakalanarak cezaevine gönderildi.15 Nisan 2026 Çarşamba 10:09BURSA
BTSO’dan binlerce öğrenciye güvenilir gıda eğitimiBursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen "Güvenilir Gıda Tüketelim-Sağlıklı Beslenelim, İsrafı Önleyelim" projesi başladı.14 Nisan 2026 Salı 12:50BURSA
Mustafakemalpaşa'da su kesintisiMustafakemalpaşa'da su kesintisi uygulanacak.13 Nisan 2026 Pazartesi 14:51BURSA
Bursa'ya yeni gençlik ve spor merkezi geliyorYıldırım Belediyesi, Piremir Pazar Yeri’ni 5 yıldızlı gençlik ve spor merkezine dönüştürüyor.13 Nisan 2026 Pazartesi 14:29BURSA
Bursa Nilüfer'de su kesintisiBUSKİ, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde su kesintisi yaşanacağını duyurdu.13 Nisan 2026 Pazartesi 10:20BURSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.