20 Eylül 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

TSK'DAN 'FIRAT KALKANI' AÇIKLAMASI

TSK, 40'ın üzerinde IŞİD üyesinin öldürüldüğünü duyurdu

TSK'dan 'Fırat Kalkanı' açıklaması

21 Aralık 2016 Çarşamba 17:07

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), düzenlediği hava harekatında 40'ın üzerinde terör örgütü IŞİD üyesinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
 
TSK'dan yapılan yazılı açıklamda şu bilgilere yer verildi:
 
"Bugün sabah 10:00- 11:30 saatleri arasında Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait savunma mevzileri ve barınma yerleri ağırlıklı olmak üzere toplam 24 hedef vurularak imha edilmiştir. Harekât neticesinde yapılan ilk tespitlere göre 40'ın üzerinde DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede çok sayıda DEAŞ teröristinin de yaralı olduğu ve diğer teröristlerce tahliye edilmeye çalışıldığı gözlenmektedir.
 
Bölgedeki topçu birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir. Son alınan bilgiler ışığında bu sabahtan şu ana kadar; 3 adet ZSU-23 Silah monteli Pikap aracı, 2 adet DOÇKA monteli Pikap aracı, 3 adet Ağır Makinalı Tüfek monteli Pikap aracı imha edildi."
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem