19 Mayıs 2024
  • Bursa22°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

TRUMP'TAN TUVALET KARARI!

Transeksüel bireylerle ilgili yönergeyi yürürlükten kaldırdı.

Trump'tan tuvalet kararı!

23 Şubat 2017 Perşembe 16:28

ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Barack Obama döneminde oluşturulan, transeksüel bireylerin istedikleri tuvaleti kullanmalarına izin verilmesini isteyen yönergeyi yürürlükten kaldırdı.
 
Adalet ve Eğitim Bakanlıkları, transeksüel bireylerin okullarda hangi tuvaleti kullanacaklarına dair kararın okul yönetimine ait olduğunu belirtti.
 
Obama, üniversite yönetimleri için bir kılavuz oluşturarak, transeksüellerin kendilerine uygun gördükleri tuvaletleri seçmelerine izin verilmesi gerektiğine dikkat çekmişti.
 
Söz konusu yönerge, Kuzey Carolina eyaletinin trans bireylere istedikleri tuvaleti kullanma yasağı getirmesinin ardından kaleme alınmıştı.
 
 
ABD Başkanı Trump, seçim kampanyası sırasında transeksüel bireylerin istedikleri tuvaleti kullanmalarına izin vereceğini söylese de, Cumhuriyetçilerin büyük tepkisini toplayınca bu sözlerinden geri dönmüştü.
 
LGBTİ aktivistleri ve Amerikan Öğretmenler Federasyonu, Trump'ın kararının ülkede transeksüel hakları için ciddi bir kayıp olduğunu ifade ediyor.
 
Trans bireylerin velileri, örneğin trans kadın olan bir kişinin erkekler tuvaletini kullanarak, potansiyel olarak taciz ve cinsel şiddete maruz kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor.
 
LGBTİ örgütleri, Trump'ın kararının trans bireyler için büyük tehlikele oluşturduğunu vurguluyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya