17 Mayıs 2024
  • Bursa14°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara8°C

TRUMP 1915 OLAYLARI İÇİN...

'Tarihin en büyük trajedilerinden biri'

Trump 1915 olayları için...

24 Nisan 2017 Pazartesi 18:57

ABD Başkanı Donald Trump ilk 24 Nisan konuşmasında 1915 olayları için Barack Obama gibi büyük felaket anlamına gelen "Meds Yeghern" ifadesini kullandı. Trump konuşmasında “soykırım” demedi.
 
Şu ana kadar Türkiye - Ermenistan ilişkileri konusunda herhangi bir beyanatı bulunmayan ABD Başkanı Donald Trump'ın da bugün, daha önceki başkanlar gibi, 'Ermeni soykırımı' ifadesini kullanmayacağı konuşuluyordu.
 
Trump'tan önce iki dönem boyunca başkanlık yapan Demokrat Barack Obama, seçim kampanyasında 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyacağına dair söz vermesine karşın, görev başında farklı bir tutum izlemişti.
 
ABD Başkanı Donald Trump ilk 24 Nisan açıklamasında 1915 olayları için Obama gibi ‘Meds Yeghern’ ifadesini kullandı, ‘soykırım’ demedi
 
MEDS YEGHERN NE DEMEK?
 
Obama başkanlık yaptığı yıllardaki 24 Nisan açıklamalarında "soykırım" sözü yerine Ermenice "büyük felaket” anlamına gelen "Meds Yeghern” ifadesini kullanmıştı.
 
Trump'tan önceki son Cumhuriyetçi ABD Başkanı olan George W. Bush da "soykırım" dememişti.
 
BUSH NE DEMİŞTİ?
 
Bush da görev yaptığı iki dönemdeki açıklamalarında, "soykırım" yerine "tarihin en büyük trajedilerinden biri" ya da "20'nci yüzyılın en korkunç trajedilerinden biri" gibi ifadeler kullanmayı tercih etmişti.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem