29 Temmuz 2025
  • Bursa26°C
  • İstanbul27°C
  • Ankara32°C

TÖRENDE PUTİN TİŞÖRTÜ GİYDİ, GÖREVDEN ALINDI!

Ukrayna'nın Antalya Fahri Konsolosu Levent Aydın, Eto'o transferi için düzenlenen imza töreninde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin resimli tişört giydiği gerekçesiyle görevinden alındı.

Törende Putin tişörtü giydi, görevden alındı!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, Fahri Konsolos Aydın’ın görevinden alındığını açıkladı.

Klimkin, “Aydın, çok sayıda Ukraynalı vatandaşa yardımcı oldu. Ama konu, prensip meselesi. Ben onun fahri konsolosluk görevinin sona erdirilmesi kararı aldım.” dedi.

Ukrayna Parlamentosu Rada Milletvekili Oleg Lyaşko, konsolos Levent’in bu davranışın kaidelerin ihlali anlamına geldiğini iddia etmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Lyaşko, Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin’e çağrıda bulunarak, "Aydın’ın görevinden alınmasını talep ediyoruz. Aydın’ın davranışı Ukrayna fahri konsoloslarına tanınan kaidelerin kaba şekilde ihlal edildiği anlamına geliyor. Bu Ukrayna vatandaşlarının derin öfkesine neden oldu. Toplumda olumsuz yankılar oluşturdu." dedi.

[[HD_2087519]]

[[HD_2087526]]

[[HD_2087499]]



Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya

Yükleniyor...